Modelism - RHC Forum: Primul zbor cu un aeromodel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Primul zbor cu un aeromodel sfaturi utile pentru incepatori

#31 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 22 June 2009 - 01:25 PM

Citeaza

Edit: Am dat si peste asta: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...?idProduct=8338 la un pret muuult mai mic, si 2,4MHz in 4 canale. Pentru un incepator ca mine sunt de ajuns si 4 canale. De statia asta ce ziceti?

S-a mai discutat.... http://www.rhc.ro/fo...showtopic=23418
personal cred ca e cam proasta calitativ...

Iti recomand cu caldura Hitec Optic 6...in 35Mhz...daca nu ai pe camp linii de inalta tensiune(de fapt nici cu cele in 2,4Ghz nu e bine sa ai linii de inalta tensiune pe langa tine), merge ca lumea, n-ai cu ce sa interferezi...Mie imi e buna, face cam tot ce se poate...la un pret ceva mai mic...

Acum depinde de tine...

Ps. Eu cat am avut E-fly n-am avut nici o problema de acest gen...e o radiocomanda buna pentru incepatori(acum daca incepatorul este aventuros sa se duca la limita razei de actiune cu un parkflyer.......... :) ).
si inca ceva...ce receptor ai la ea?raza de actiune mai depinde si de el....daca e micro, clar, ala e pentru indoor...deci vreo 150-200m maxim...deja nu prea mai vezi avionasul galbui la distanta asta.... :)
0

#32 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:Planorism, Aeromodelism, Programare, Masini

Postat 22 June 2009 - 01:50 PM

@dan_mitea: Cam mare diferenta de pret, 12 milioane. Ar insemna 2 luni de zile sa renunt la masina si la shaorma :)

@lefmir: Cu E-fly mi-am busit Decahtlonul. La 200 metri nu mai primea comenzi, si a picat in bot. Nu stiu daca receptorul e micro. Scrie asta pe el? Am sa verific cand ajung acasa.
Locuri de zburat in Iasi: Popricani, Antibiotice, Aeroclub
0

#33 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 22 June 2009 - 03:17 PM

Si eu am inceput sa zbor singur acum vreo 2 ani si am reusit sa ma descurc cu mult simulator ,rabdare si bineinteles mult prea mult lipici.
Primul meu avion a fost o jucarie cu doua motoare care ...culmea!!! a stiut sa decoleze, a stiut sa zboare dar din pacate nu a stiut sa se intoarca la mine si dus a fost si este in continuare ca nu lam mai gasit in veci.A urmat un cessna 182 cam la fel cu ce ai tu.Ideea este ca dupa ce ai sa intelegi cum sta treaba pe simulator trebuie sa iesi la camp fara frica cu modelul tau pt ca oricum nu o sa scape nebusit.Ala ete un model de sacrificiu.Zboaral,reparal si tot asa pana ai sa inveti cum sta treaba.
Cred ca mai recomandat in cazul tau era un motoplanor deoarece este mult mai stabil si ascultator si sa nu mai zic ca este foarte iertator.

Totusi....nimic din ce am scris mai sus nu conteaza daca nu ai si o statie buna care sa te ajute.Si eu am zburat cu statie ieftina si credema ca nu este acelasi lucru.Am rupt un model acum cateva saptamani cu o statie identica cu ce ai tu pt ca pur si simplu nu a vrut sa mai asculte.Cumpara o statie cu soft si ai sa fii placut impresionat.(futaba 7 canale,mx-12 ,hitec,multiplex etc).

Iti doresc mult succes si ..bine ai venit in lumea celui mai grozav hobby.
0

#34 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 22 June 2009 - 06:43 PM

la un DLG, de exemplu, flapsul se pune cam 3 grade in SUS la decolare (viteza este foarte mare in timpul lansarii, si trebuie profil de fuga)
0

#35 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 June 2009 - 08:44 PM

@lefmir: Receiverul nu e micro, insa e mini. E de rau? :)
0

#36 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 June 2009 - 09:06 AM

Vezi postareaAgLiAn, la Jun 22 2009, 09:44 PM, a spus:

@lefmir: Receiverul nu e micro, insa e mini. E de rau? :D

mda...e un pic mai mare decat al meu(e de bine, are raza mai mare de actiune, cred), al meu e micro....dar la cat de smecheri sunt chinezoii sunt sigur ca are aceeasi electronica in el. Eu ca incepator n-am dus avioanele la mai mult de 100m de mine, inaltime 10-20metrii...mi-a fost teama sa nu pierd aeromodelul din campul vizual si a mai fost si chestia asta cu radiocomanda...stiam ca nu are cine stie ce raza de actiune si am lasat-o mai moale cu distanta...
Maximul a fost cam 150m asa...era liniste perfecta si am putut auzi cum fluctua turatia motorul, dar mai aveam control ca sa intorc...din cauza liniilor de inalta tensiune, pentru ca dupa aia am incercat Rapa Rosie si l-am inaltat undeva la 50m si m-am dus cu el vreo 200m si a mers binisor...

Are dreptate aantikk...primul model este de sacrificiu....imi aduc aminte primul meu zbor pe vant :D ...cu motorul la maxim Wing Dragonul statea pe loc in vant...l-am aterizat cam brusc atunci si cred ca ala a fost primul meu crash, dupa aia au mai urmat....
0

#37 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 June 2009 - 08:48 PM

Gata, mi-am luat si o statie. Futaba T6EXP 2,4 MHz + receptor + acumulatori + incarcator. La urmatorul salar imi iau si un motoplanor (easy star cred).
Greseala mea ca prima oara am aruncat banii pe Decahtlonul RTC (ready to crash) :blink:
0

#38 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 30 June 2009 - 09:01 PM

Vezi postareaAgLiAn, la Jun 30 2009, 09:48 PM, a spus:

...Futaba T6EXP 2,4 GHz...

Am corectat mica eroare din frecventa :blink: .

Vezi postareaAgLiAn, la Jun 30 2009, 09:48 PM, a spus:

La urmatorul salar imi iau si un motoplanor (easy star cred).
Greseala mea ca prima oara am aruncat banii pe Decahtlonul RTC (ready to crash) :blink:

Decathlon e foarte bun pentru inceput. Ca a picat odata jos e ceva normal, nu cred ca exista om care sa nu fi trantit ceva la inceputurile sale. Partea buna e ca il poti recompune si continua zborurile cu el.

Nu stiu de ce dar mie nu mi se par avioane cele care nu au eleroane. Or fi ele controlabile, dar de ce sa renunti la eleroane, adica roll de la avion?

Nu renunta asa de repede la Decathlon, ca el e un invatacel foarte bun si docil.

Toate cele bune,

Catalin C.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#39 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 June 2009 - 09:16 PM

Corect, GHz.

Sa vad cat si cum mai zboara Decahtlonul. Cred ca am sa fi nevoit sa ii pun o bucatica de plumb in coada. Botul a fost rupt in prea multe bucati si s-a cam folosit mult adeziv, deci cred ca s-a mutat putin CG-ul. Si ca tot veni vorba, cam pe unde e DG-ul? Pe la mijlocul aripii?

Edit: Eu acum am vazut ca easy starul nu are flapsuri :blink: Atunci o sa incerc un easy glider :blink: De acord cu tine ca ala nu se mai cheama zbor fara flapsuri.

Aceasta postare a fost editata de AgLiAn: 30 June 2009 - 09:21 PM

0

#40 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 June 2009 - 09:36 PM

*CG-ul
0

#41 Useril este offline   brushless2830-16 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 31-May 09
  • Interests:AEROMODELISM !!!

Postat 01 July 2009 - 06:33 AM

-Cam asa iti lucreaza tie eleroanele pe decathlon sunt sigur ca nu prea il poti pilota si nu esti sigur pe tine dar incearca eu pentru incepot nici nule-am folosit apoi am incercat la zbor sa dau putin din manetuta radiocomenzi si din ce in ce mai bine ceva cred ca nu o sa fie in regula cu ele daca pui un servo de cuplu mic si viteza scazuta trebuie pous pe eeroane servo cu angrenaje metalice de prefereat digitale,dar cred ca depinde si de statie oricum daca ai servo deastea e bine si sa incerci cum am zis eu.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BECHERU_CRISTIAN_LUCRARE_AVION_1_AN_DE_MUNCA.gif

0

#42 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 July 2009 - 11:55 PM

Ciudat. Am iesit in seara asta pe la 9 cu modelul pe camp, vantul batea foarte putin, insa surpriza, nu mai vrea Decahtlonul sa zboare :lol: Proabil de vina era acumulatorul ce-a stat la incarcat doar ~2.5 - 3 ore. Ma gandeam ca o sa zbor mai putin, insa nu deloc. Acum sper sa nu fie motorul de vina, pentru ca dupa prima tranta de pamant, se indoise putin axul motorului (am reusit sa-l corectez). Plus ca am schimbat si elicea, am pus una mai lunga cam cu 2cm si palele putin mai late (nu stiu exact dimensiunea elicei). Sa fie oare si noua elice de vina, sau era doar acumulatorul descarcat?

Eh, totusi bine ca e intreg, dupa 5-6 aruncari din mana si nici un zbor (defapt "zbura" el, 3-4 metri :D), a ramas intact.

@brushless2830-16: Sincer nu am inteles mai nimic din ce-ai scris. Incearca sa folosesti si tu punctul, virgula...
0

#43 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 July 2009 - 10:19 AM

cred ca a fost combinatia: Baterie neincarcata + elice mai mare...

Respectati ciclii de incarcare ai acumulatorilor! e foarte important pentru viata lor...

Si elice mai mare nu are rost pentru ca daca e mai mare nu e musai sa traga si mai bine....la motorul respectiv fabricantul a dat o elice optima pentru el...daca ii pui elice mai mica, cresc rpm, scade tractiune avand pas si/sau diametru mai mic, iar daca ii pui elice mai mare scad rpm, scade tractiunea...
Se mai si incalzeste, risti sa arzi si ESC-ul, iti papa si bateria repede.
Incearca sa folosesti elicea originala.
mai lunga cu 2 cm pe fiecare pala sau in diametru?

Multa bafta! :D
0

#44 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 July 2009 - 12:54 PM

Cu 2 cm total (~1 cm/pala). Ideea e ca elicea originala s-a rupt. Am sa incerc sa gasesc tot una ca cea originala (cu care-a venit kitul).
0

#45 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 July 2009 - 05:03 PM

Am lasat acumulatorul la incarcat (4 ore), am iesit cu el la zbor, si diferenta mare nu a fost. Plana cu 1-2 metri mai mult, insa pica la fel de vertiginos. Din pacate dupa 4 aruncari din mana / 4 aterizari esuate, s-a rupt elicea :rolleyes:

Cred ca problema e din cauza motorului, dupa primul crash axul motorului deplansadu-se in spate cu 1-2 cm + axul indoit. Nu am prea mare experienta, insa eu il simt ca nu mai trage la fel de mult ca inainte de crash.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu