Salutare. Sunt incepator in ale aeromodelismului. De curant am cumparat un Decathlon RTF de la #$%&%#$$ (primul meu aeromodel). Problema e ca nu reusesc sa-l asamblez. In pachetul cu aeromdelul nu am primit decat o punguta mica cu 11 surubele, iar 8 din ele sunt pentru tijele de prindere a aripii, deci imi raman 3 suruburi care oricum nu sunt in deajuns de lungi pentru a prinde anumite parti ale avionului.
Am vazut pe net un tutorial cu asamblarea unui Decathlon, in care in loc de suruburi se folosea un lipici.
Intrebarea mea e cel fel de lipici sa folosesc pentru asamblarea aeromodelului, care sa fie destul de bun incat sa nu ma trezesc cu avionul dezmembrandu-se in aer? Ceva ce se gaseste la Dedeman sau Carrefour?
Pagina 1 din 1
Asamblare Decathlon incepator
Postat 06 June 2009 - 08:26 AM
Postat 06 June 2009 - 07:15 PM
Am reusit pana la urma sa-l lipesc, cu silicon special pentru polistiren. Inca nu l-am scos in aer pentru ca mi-e frica sa nu-l busesc, inca mai exersez cu simulatorul.
Postat 07 June 2009 - 12:01 AM
AgLiAn, la Jun 6 2009, 08:15 PM, a spus:
Am reusit pana la urma sa-l lipesc, cu silicon special pentru polistiren. Inca nu l-am scos in aer pentru ca mi-e frica sa nu-l busesc, inca mai exersez cu simulatorul.
Ai mare grija cu siliconul - ca adeziv. Exista un topic in care se atrage atentia asupra corodarii traseelor comp.electronice de catre acidul acetic vaporizat . Eu as folosi adeziv poliuretanic - standard sau rapid .
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 07 June 2009 - 03:10 PM
E un zvon nefondat. Colegii mei etanseaza echipamentele mai ieftine care stau in ploaie (interfoane, camere, senzori) cu silicon de ani de zile si nu am dat inca de componente electronice sau de cablaje corodate de la vaporii acidului. Nu mai vorbesc de un avion care nici nu e etans sa-ti fie teama ca pastreaza vaporii inauntru mai mult timp. E adevarat insa ca nu e cel mai potrivit adeziv pentru un avion.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1