Modelism - RHC Forum: Spektrum + ESC ieftine = pericol mare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Spektrum + ESC ieftine = pericol mare

#31 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 10 June 2009 - 08:02 AM

Ma tenteaza si pe mine un ESC de calitate. Sa am macar unul, sa vad cum e. Cele de la Robbe sunt sigur rebrenduite din China, cutia de programare seamana suspect de mult cu o cutie chinezeasca.

Am aruncat o privire pe ebay si un Castle de 35A este 65 USD la buy it now dar poate il scot mai ieftin daca licitez. Profit de plecarea in US. Cele Kontronic sunt ultrascumple si secod hand, daca nu primesc o donatie nu ma vad cu Kontronic.

Ma intreb de ce nu se pune mai frecvent BEC in comutatie in ESC de calitate, a ajuns foarte ieftin, nu e prea greu si simplifica munca celui care aranjeaza firele. Peste asta poti sa cresti numarul de celule fara sa te doara capul. Cei de la Castle sunt seriosi - spun clar - BEC-ul merge numai cu 3s.

Stefan
0

#32 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 10 June 2009 - 08:32 AM

Daca vrei sa il programezi complet (lucru necesar mai ales in modul cu governor) iti trebuie si interfata USB Castle link. Desi daca vii pe Chitila pot sa te ajut eu :rolleyes:

uite un link cu impresii depre ultimul firmware: http://www.helifreak...ad.php?t=137652

Aceasta postare a fost editata de patrocle: 10 June 2009 - 08:38 AM

Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#33 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 11 June 2009 - 05:23 PM

Vezi postareapatrocle, la Jun 9 2009, 11:40 PM, a spus:

ieftin si bun nu prea exista.... mult prea rar asa ceva

Eu am un ESC Castle Creations P h o e n i x -35 (http://www.castlecre....com/products/p h o e n i x-35.html, scoateti spatiile, cenzura asta...) si as zice ca e destul de bun. Dar nu e chiar ieftin...
guvernorul chiar se poate folosi si cam toate forumurile zic ca dupa upgrade la ultimul firmware se apropie de un Jazz. BEC-ul de pe el e de 3A dar nu e in comutatie, asa ca atentie.
Pe heli-ul meu, dupa ce l-am montat impreuna cu un BEC tot de la ei, rezultatele au fost spectaculoase: de la 6 minute maxim de zbor din baterie, la mai mult de 12... in plus, inainte ESC-ul motorul si bateria se incalzeau serios, trebuia sa ai grija sa nu te frigi... acum ajung maxim caldute, pot sa pun oricand mana pe motor imediat dupa zbor. bateria abia se simte ca s-a incalzit.
In modul cu guvernor consuma ceva mai mult si solicita bateria mai tare. Insa heli-ul zboara clar altfel in acest mod, e mult mai fin parca. E o chestie de gust daca iti place sau nu... Eu parca prefer cu guvernor, desi experinta relativ redusa nu ma lasa sa ma hotarasc: cu sau fara? :rolleyes:

Zic ca merita incercat

nu am incercat castle o sa iau 1 .

de bec extern pe 450 nu pot pune problema cele 20-30 grame sun prea mult .

robbe a fost cam 100 usd sau parca ceva mai mult deci ma asteptam sa merga bine.Setat fara guv..curba de zbor merge excelent (spre finalul zborului cade turatia)

kontronik face legea modul guvernor e de departe perfect.pretul insa...
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#34 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 June 2009 - 10:05 PM

BEC-ul lor are 11 grame, as zice ca nu e un dezastru, mai ales ca la valoarea mea de pilot chiar nu conteaza. L-am luat mai mut ca ideea de BEC liniar, asa cum e in majoritatea ESC-urilor, mi se pare aberanta. Sa faci bunatate de energie direct caldura, pe un device ce se incalzeste oricum... si nu asa nitel, ci fix inca atata la o baterie 3S....
Daca zici ca toata electronica consuma in medie 2A la un zbor de 10 minute un ESC liniar iti manaca din baterie 333mAh. Cel in comutatie (la 3S) o sa consume pe jumate. Cred ca cele 11g le poti salva cu o baterie mai mica.
Mircea

0

#35 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 11 June 2009 - 10:24 PM

Vezi postareapatrocle, la Jun 11 2009, 11:05 PM, a spus:

BEC-ul lor are 11 grame, as zice ca nu e un dezastru, mai ales ca la valoarea mea de pilot chiar nu conteaza. L-am luat mai mut ca ideea de BEC liniar, asa cum e in majoritatea ESC-urilor, mi se pare aberanta. Sa faci bunatate de energie direct caldura, pe un device ce se incalzeste oricum... si nu asa nitel, ci fix inca atata la o baterie 3S....
Daca zici ca toata electronica consuma in medie 2A la un zbor de 10 minute un ESC liniar iti manaca din baterie 333mAh. Cel in comutatie (la 3S) o sa consume pe jumate. Cred ca cele 11g le poti salva cu o baterie mai mica.

la 11 grame nu suna chiar asa de rau .
Insa cum am spus la mine nu de partea de bec ma plang ci de partea de guvernor ,si fiabilitate receptor .

apropo cum ti-a dat tie 333 mah?? . doar ce am facut un mic experiment am miscat chiar acum de servouri non stop 6 minute , am tinut si de swash cu mana (ca sa creasca consumul ) si dupa cele 6 miute am pus packul la incarcat a bagat in el 55 mah.

ampermetrul e dat imprumut al meu dar 2 amp cred ca e rar in spike-uri .

Aceasta postare a fost editata de nen77: 11 June 2009 - 10:25 PM

West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#36 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 June 2009 - 10:38 PM

cum am zis in mesaj, presupunand ca toata electronica consuma 2A in medie... s-ar putea sa fie prea mare cifra, ca n-am masurat niciodata...
Desi nu cred ca e chiar exagerat de mare, de ex un HS-65MG consuma daca se misca 500mA la 6V, fara nici un fel de sarcina (conform datelor producatorului). Ai cel putin 4 servo, plus ca si restul electronicii consuma ceva (giro, receptor, etc), ce e drept mult mai putin. In plus, servoul de coda daca e rapid papa mai mult
Mircea

0

#37 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 11 June 2009 - 10:44 PM

Vezi postareapatrocle, la Jun 10 2009, 09:32 AM, a spus:

Daca vrei sa il programezi complet (lucru necesar mai ales in modul cu governor) iti trebuie si interfata USB Castle link. Desi daca vii pe Chitila pot sa te ajut eu :)

uite un link cu impresii depre ultimul firmware: http://www.helifreak...ad.php?t=137652

Multam, daca il cumpar apelez la interfata ta pentru programare. Stiu ca sunt bune, banii sunt problema. Eu vreau sa fie eficient, motorul sa toarca, sa aibe slow start pe bune si sa fie trotle smooth si liniar, deocamdata nu am ajuns la faza cu governor dar pe viitor nu se stie.

Nu e usor sa masori consumul din servo cu watmetrul sau ampermetrul. Eu am un watmetru Turnigy care imi place dar daca misc din stikuri nu arata mare lucru. Poti face un experiment simplu ca sa vezi cum merge BEC-ul. pui bateria la heli si misti bine din stikuri, eventual si de coada (cu trotle hold sa nu plece prin casa). Dupa vreo 20-30 secunde verifici temperatura la ESC. Daca frige inseamna ca are un BEC ineficient sau subdimensionat, daca e rece-caldut e bine. Daca miroase a ars e timpul pentru un alt ESC.

Cred ca la un ESC normal cu BEC liniar jumate sau mai mult din ce se incinge vine de la BEC. Un UBEC China in comutatie de 3A costa vreo 5 USD si intradevar nu are mai mult de 10g + ca are jumper 5-6V. Dar la un heli mic asta inseamna alte cabluri alte mufe, de aia e mai elegant sa fie inglobat in ESC.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu