Buna ziua tuturor.
Am ajuns sa lansez un topic pe acest forum deoarece ma confrunt cu o situatie putin bizara.
In trecut nu am avut probleme cu zborul, chiar prima experienta a fost de neuitat , acel gol in stomac in momentul desprinderii de la sol ... foarte placut.
Dupa ce anii au mai trecut si numarul de episoade "aircrash investigation" urmarite a devenit mare, am ramas si in prezent cu o anxietate in ceea ce priveste zborul. Dupa ce am citit destul de multe situatii similare am inteles ca nu ma aflu printre cei putini ci multe persoane sufera de aceasta problema. Intrucat eu si sotia mea suntem pasionati de excursii nu pot evita zborul cu avionul asa ca trebuie de fiecare data sa depasesc momentul.
Pana aici nimic bizar.
Ceea ce nu imi explic este motivul pentru care de cateva zile citesc tot ce se poate despre zborul cu ULM-uri si tot ceea ce presupune (scoala, regulamente, preturi, etc...) si nu reusesc sa ma desprind de acesta idee fixa de a incerca sa pilotez un ULM.
De aceea apelez la experienta dumneavoastra, a membrilor, si pun intrebarea : Este posibil ca o persoana cu anxietate (acesta este termenul folosit de psihologi pentru forma usoara a fricii de zbor) sa incepa scoala de pilotaj si sa se acomodeze, chiar sa isi ia licenta ?
Pun aceasta intrebare din mai multe motive : stiu ca se poate face un zbor de acomodare, zbor care probabil nu va fi confortabil pentru mine (deci cumva ma astept la ce este mai rau) si doi la mana nici nu vreau sa ma lansez in ceva ce costa o suma destul de frumusica ca sa descopar la jumatatea cursului (poate chiar spre final) ca lucrurile sunt asa cum sunt si zborul nu poate fi o pasiune pentru toata lumea.
Pagina 1 din 1
To fly or not to fly
Postat 01 June 2009 - 02:26 PM
Un subiect care mie personal mi-a dezvaluit o senzatie de deja vu. Adica aceeasi anxietate la zborul cu avioane de linie, aceeasi frustrare data de episoadele de pe Discovery... etc.
Dar mi-am calcat pe inima si am avut onoarea de a ma urca intr-un ULM. Am avut parte si de un pilot extraordinar care a stiut exact ce face cu aparatul in cauza. Concluzia: mult, mult mai bine decat intr-un "autobuz". Decolarea si aterizarea aproape nu s-au simtit. Figurile acrobatice care au facut deliciul plimbarii nu mi-au creeat teama... deloc. Ca sa nu mai vorbesc cat de bine m-am simtit eu, atunci cand am fost lasat la mansa :).
Parerea mea personala este ca zborulul cu ULM-ul este de cel putin 1000 ori mai placut decat cu "autobuzele"... deci, da-i inainte http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
Dar mi-am calcat pe inima si am avut onoarea de a ma urca intr-un ULM. Am avut parte si de un pilot extraordinar care a stiut exact ce face cu aparatul in cauza. Concluzia: mult, mult mai bine decat intr-un "autobuz". Decolarea si aterizarea aproape nu s-au simtit. Figurile acrobatice care au facut deliciul plimbarii nu mi-au creeat teama... deloc. Ca sa nu mai vorbesc cat de bine m-am simtit eu, atunci cand am fost lasat la mansa :).
Parerea mea personala este ca zborulul cu ULM-ul este de cel putin 1000 ori mai placut decat cu "autobuzele"... deci, da-i inainte http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
Postat 01 June 2009 - 10:23 PM
Salutare!
Nu ai luat în calcul şi o desprindere de mama Terra printr-un zbor de parapantă sau deltaplan? Este mult mai ieftin şi poate mai plăcut decât senzaţiile create de trepidaţiile de la aterizarea unui avion, fie el şi ULM.
(Cu para, delta şi avion comercial de linie am zburat, dar cu ULM încă nu am avut ocazia.)
Nu ai luat în calcul şi o desprindere de mama Terra printr-un zbor de parapantă sau deltaplan? Este mult mai ieftin şi poate mai plăcut decât senzaţiile create de trepidaţiile de la aterizarea unui avion, fie el şi ULM.
(Cu para, delta şi avion comercial de linie am zburat, dar cu ULM încă nu am avut ocazia.)
Zboruri pline si aterizari line!
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 01 June 2009 - 10:35 PM
Buna. Recunosc ca nu m-am gandit, probabil deoarece zborul cu un ULM presupune si un set de proceduri (stabilirea traseului, contact radio, studierea hartilor, etc...) care se muleaza pe firea mea. Sigur, eu vorbesc "din carti" despre ce cred eu ca ar presupune zborul, dar cu toate acestea traiesc cu senzatia ca un ultrausor aduce un plus de rigurozitate fata de senzatia pura de a zbura.
Postat 01 June 2009 - 11:53 PM
Eugen M., la Jun 1 2009, 08:46 PM, a spus:
@abburo
pana la urma ai finalizat cursul ? ai obtinut licenta ?
pana la urma ai finalizat cursul ? ai obtinut licenta ?
Nu am facut nici un fel de curs din pacate. O pura intamplare si bunavointa cuiva m-au adus in postura de a ma urca in ULM si a simti ce se intampla acolo, altfel nici prin cap nu-mi trecea sa ma urc in vreunul.
Cel putin deocamdata nu intentionez sa fac cursuri din motive obiective, asadar voi ramane la aeromodelele mele :). Dar voi repeta cu siguranta experienta cu ULM-urile.
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1