Modelism - RHC Forum: Cel mai scurt zbor de la balta verde/tutorial cum sa strici un avion.. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cel mai scurt zbor de la balta verde/tutorial cum sa strici un avion..

#1 Useril este offline   blackheart 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 28-May 09

Postat 06 June 2009 - 12:50 AM

Salut. Astazi am descoperit reteta perfecta pentru a strica un avion foarte agil(acrobatic) intr-un zbor de 10 secunde.

Povestea:

Astazi, dupa ce am terminat orele(pe la 4), m-am gandit eu ca e vreme buna de zbor si am plecat cu avionul spre aeroclub. Tin sa precizez ca am setat miscarile la eleron, profundor si directie la miscarea cea mai ampla...mecanic vorbind, fara expo, dara dual-rates. Decolez, fac un viraj stanga(cu stickul la maxim...obisnuit ca la park flyer) si ca prin magie....buf...cu botul in pamant inainte sa imi dau seama ce s-a intamplat.

Damage:
Fuselajul rupt in doua
Tot botul avionului facut praf
Motorul si-a revenit. Aveam axul indoit...si acum cred ca s-a indoit in partea opusa ca nu mai vibreaza deloc. Oricum, maine imi vine alt motor.
Servo directie nu prea mai merge bine. ar trebui sa-l schimb inainte sa cedeze complet in aer.
sistem de prindere aripi rupt.

Repair:
Dupa 4 ore de lipit, taiat placaj, aplicat petec de balsa, etc, l-am reparat. Este gata de zbor si cu ocazia asta am facut mici modificari. E mult mai bine echilibrat acum.

Greseli:
Am fost singur la zbor.
Mi-am supraestimat skill-uri-le
NU am incercat nimic pe simulator
Am sarit de la jucarii direct la zbor acrobatic...

Lectii: Mult timp nu o sa mai cumpar niciun avion rtf. O sa iau numai kit-uri si/sau le fac din depron dupa planuri.

Maine, sper sa nu ploua. Daca nu ploua si e vremea buna, la ce ora veniti la aeroclub, cei din Craiova?
0

#2 Useril este offline   blackheart 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2009 - 01:11 AM

Apropo, unde gasesc depron in romania?
0

#3 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 670
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 06 June 2009 - 06:35 AM

Vezi postareablackheart, la Jun 6 2009, 02:11 AM, a spus:

Apropo, unde gasesc depron in romania?

Practiker - se numeste arbitron este de culoare verde deschis ala de 6 mm si verde inchis ala de 3 mm
"What you want to do today ? Same thing I do every day, try to take over the world !"
0

#4 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 06 June 2009 - 06:14 PM

Cand seniorii spun simulator atunci simulator sa fie, dupa 2 ore de zbor pe simulator am reusit sa tin avionul mai mult in aer si sa fac si o aterizare cu el, dupa 4 ore de zbor pe simulator am cam inceput sa prind aterizarile pe simulator, deja dupa 8 ore pot spune ca decolez si aterizez avionul unde vreau si de cate ori vreau fara sa dau vre-o resetare, si azi am sa ma duc cu avionuil putin la camp dar cu un prieten mai experimentat ca mine ca nu vreau sa fac avionul varza din prima dupa ce a stat 2 saptamani neatins, doar simulator. daca le a cu simulatorul cred ca stii 5 % din zborul real, asa ca o sa ma bazez pe 5 % cat stiu, sper sa vin cu el intreg. Cred ca sunt cateva reguli de baza ptr inceput: mult simulator, prima oara la zbor mergi cu cineva mai experimentat, lasa-l pe cel experimentat sa iti duca avionul cat mai sus macar ptr a-i face trimarile si altitudine ptr 3-4 greseli continua tu zborul si in ultimul rand lasa-l tot pe el sa ti-l aduca jos (macar ai pe cine da vina :rolleyes: ) ca sa poti zbura si data viitoare cu el.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#5 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 06 June 2009 - 06:45 PM

si eu am busit un acrobatic pentru ca mi-am supraestimat skill-urile :lol:).
trebuie sa recunosc, primul viraj a fost aiurea, dar nu asa l-am terminat...am incercat un surub, a mers
am incercat doua inlantuite...n-a mai mers :rolleyes: acum e reparat si zboara...
A doua oara mi-a fost mai frica decat prima oara, dar macar am invatat ceva din toate astea...
Ca simulator, FMS-ul e bun de nimic...poate altele gen RealFlight G4, da!

Noi sa fim sanatosi! ca modele mai sunt....

Aceasta postare a fost editata de lefmir: 06 June 2009 - 06:49 PM

0

#6 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 06 June 2009 - 07:23 PM

Vezi postareablackheart, la Jun 6 2009, 01:50 AM, a spus:

Lectii: Mult timp nu o sa mai cumpar niciun avion rtf. O sa iau numai kit-uri si/sau le fac din depron dupa planuri.

daca vrei sa construiesti un acrobat din depron l-ai putea incerca pe acesta http://www.rcgroups.com/forums/showthread....highlight=regal

....usor de construit si relativ usor de zburat ( pentru inceput cu dual-rate si Expo activate ).
0

#7 Useril este offline   MirceaFgs 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 24-June 08

Postat 06 June 2009 - 07:27 PM

Vezi postarealefmir, la Jun 6 2009, 07:45 PM, a spus:

Ca simulator, FMS-ul e bun de nimic...

Aici nu ai dreptate, eu personal am inceput cu FMS-ul deoarece nu stiam de RFG4 si iti pot spune ca ajuta, cel putin pentru inceput cand nu ai nevoie de un simulator precis, FMS-ul te ajuta la cel mai important lucru pentru un incepator, orientarea !
0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 June 2009 - 09:41 PM

Am avut azi prima intalnire la camp cu initiatorul topicului.
Avionul nu e chiar asa de praf, se poate repara relativ usor.
Motorul insa... ne-am facut nervi de geaba cu echilibratul elicii... era varza... nici rotorul nu mai e centrat in colivie, ce sa mai vorbim de ax sau elice... Asta e cand zbori acrobat 3D fara nici o experienta si pe beton pe deasupra.
Am mai aflat si niste povesti interesante despre avionul respectiv si cel care il vinde, cu magazin online si fara factura, normal, ca statia era in 72MHz... oare cum o importa asa ceva in RO?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#9 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 06 June 2009 - 10:31 PM

Vezi postarearenatoa, la Jun 6 2009, 10:41 PM, a spus:

Am mai aflat si niste povesti interesante despre avionul respectiv si cel care il vinde, cu magazin online si fara factura, normal, ca statia era in 72MHz... oare cum o importa asa ceva in RO?

a? amic comun? "foarte bun" prieten cu mine cumva? jubilez :rolleyes:

0

#10 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 06 June 2009 - 10:40 PM

Poate imi spune si mie cineva despre ce povesti e vorba ? Sau daca am facut vre-un rau cuiva in vre-un fel, poate corectez.
Cateodata, e bine sa va varsati amarul pe fata....macar sa stiu sa nu mai fac.
Okazii nu este magazin online. Cine vinde acolo vinde ca si persoana fizica.

Calin, sincer sper ca ma confunzi pentru ... mi-ar parea rau sa ma consideri un prieten "foarte bun"

Scuze de off-topic si imi cer scuze daca am gresit cu ceva fata de cineva.
0

#11 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 June 2009 - 11:55 PM

a, nu, imi retrag cuvintele... speram sa fie alt iubit prieten de-al meu..

0

#12 Useril este offline   blackheart 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 June 2009 - 09:37 PM

Astazi, cand am incercat sa dezlipesc folia de pe el, sa maapuc de reparatii, am realizat ca este rupt in 6 locuri mici si fuselajul este rupt de la jumatate. Aripda dreapta este terminata...o mai tine un "ciot" de lemn balsa. Aripa stanga, coada, si profundorul sunt intacte. Am luat toata electronica de pe el(in afara de un servo, totul era intact) si o sa o pun pe un Graupner Junior s sau un EasyGlider PRO. Catalin(unul din ei...parca sunt 2) mi-a recomandat un EasyStar pentru inceput... Merge si EasyGlider Pro sau un Junior S Elektro(Graupner) ca al d-lui. Renato tinand cont ca EasyStar-ul este cam mic?

Sunt foarte nehotarat. Ar mai fi o varianta...DEPRON, dar nu stiu daca merge pentru inceput.

Un lucru stiu sigur...pana nu imi formez niste reflexe si nu invat sa zbor, gata cu balsa si cu modele acrobatice.

Maine vine cineva la Balta Verde? Eu nu cred ca se mai poate face ceva cu cel pe care l-am distrus, dar poate merita sa-l aduc sa se uite cineva care a mai reparat/lucrat cu balsa?

P.S. Catalin, cand te-ai uitat tu la el, sambata, era folia pe el care tinea bucatile la locul lor...
0

#13 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 08 June 2009 - 12:28 AM

Daca imi permiti sa nuantez un pic.
Nu balsa este problema. Sunt modele din balsa care pot fi zburate mai usor decat cele din foam pomenite de tine. De exemplu:
http://www.hobby-lob..._18670_prd1.htm
Problema este ca nu ai lucrat un pic pe simulator si ca nu ai avut alaturi un zburator priceput.
Daca iubesti lemnul...aici suntem la fel...nu renunta. Doar indeplineste cele doua cerinte de mai sus.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#14 Useril este offline   blackheart 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 June 2009 - 10:25 AM

Cine a spus ca iubesc lemnul? Un Crash este mereu inevitabil. Si expertii mai dau cu ele de pamant. Ori la faza asta, lemnul se face praf....pe cand din cel din spuma, mai faci o ciorba si poate se repara. Plus ca e mult mai ieftin cu spuma. Iti permiti sa-ti iei aripi de rezerva, fuselaj, etc. Sunt ieftine. Se strica ceva si nu poti repara spuma, ia partea de rezerva si esti RTF again.
0

#15 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2009 - 10:29 AM

nu e obligatorie treaba, trebuie sa stii si cum sa crash-uiesti cu daune minime :D Iar un crash este intotdeauna evitabil cu putina munca de sim si experienta in realitate ;)

Pentru incepatori sunt de-acord cu spumele, sunt usor de intretinut si permite mai multe crashuri... dar pt zburatorii adevarati lemnul e sfant... sa nu mai zic de compozit

0

#16 Useril este offline   blackheart 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 June 2009 - 08:40 PM

Tu esti Calin, cel care a fost sambata la aeroclub?

De ce zici ca lemnul e sfant pentru avansati?
0

#17 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 08 June 2009 - 09:21 PM

Pentru ca permite mai multa finete in constructie. Ma uit la bordul de fuga de la acromasterul meu... are mai bine de 5 milimetri grosime. Asta e doar un exemplu.
Evident, la compozite, unde apare si polistirenul, e cu totul altceva. Fibra de sticla face o suprafata dura, care permite profile subtiri.
Asta nu inseamna ca as da (deocamdata) acromasterul pe un avion din balsa. E mult mai robust.
0

#18 Useril este offline   blackheart 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2009 - 01:37 PM

Mie mi se pare mai frumos sa lucrezi cu spuma. Lemnul e mai ciudat si iti mananca mult timp. Lemnul e mai bun la acrobatice...sa nu te bata vantul. Saptamana asta merge cineva la zbor, sau numai in weekend?
0

#19 Useril este offline   cmc78 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 05-July 07

Postat 09 June 2009 - 09:39 PM

Vezi postareablackheart, la Jun 9 2009, 02:37 PM, a spus:

Saptamana asta merge cineva la zbor, sau numai in weekend?

In general, asa cum am mai spus, in week-end. Cei mai multi se aduna de obicei duminica... serviciile, de, ce sa faci...
0

#20 Useril este offline   blackheart 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 June 2009 - 02:18 PM

Ce tare...eu sunt in vacanta... :lol:
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1