Cel mai scurt zbor de la balta verde/tutorial cum sa strici un avion..
Postat 06 June 2009 - 12:50 AM
Povestea:
Astazi, dupa ce am terminat orele(pe la 4), m-am gandit eu ca e vreme buna de zbor si am plecat cu avionul spre aeroclub. Tin sa precizez ca am setat miscarile la eleron, profundor si directie la miscarea cea mai ampla...mecanic vorbind, fara expo, dara dual-rates. Decolez, fac un viraj stanga(cu stickul la maxim...obisnuit ca la park flyer) si ca prin magie....buf...cu botul in pamant inainte sa imi dau seama ce s-a intamplat.
Damage:
Fuselajul rupt in doua
Tot botul avionului facut praf
Motorul si-a revenit. Aveam axul indoit...si acum cred ca s-a indoit in partea opusa ca nu mai vibreaza deloc. Oricum, maine imi vine alt motor.
Servo directie nu prea mai merge bine. ar trebui sa-l schimb inainte sa cedeze complet in aer.
sistem de prindere aripi rupt.
Repair:
Dupa 4 ore de lipit, taiat placaj, aplicat petec de balsa, etc, l-am reparat. Este gata de zbor si cu ocazia asta am facut mici modificari. E mult mai bine echilibrat acum.
Greseli:
Am fost singur la zbor.
Mi-am supraestimat skill-uri-le
NU am incercat nimic pe simulator
Am sarit de la jucarii direct la zbor acrobatic...
Lectii: Mult timp nu o sa mai cumpar niciun avion rtf. O sa iau numai kit-uri si/sau le fac din depron dupa planuri.
Maine, sper sa nu ploua. Daca nu ploua si e vremea buna, la ce ora veniti la aeroclub, cei din Craiova?
Postat 06 June 2009 - 06:35 AM
blackheart, la Jun 6 2009, 02:11 AM, a spus:
Practiker - se numeste arbitron este de culoare verde deschis ala de 6 mm si verde inchis ala de 3 mm
Postat 06 June 2009 - 06:14 PM
Postat 06 June 2009 - 06:45 PM
trebuie sa recunosc, primul viraj a fost aiurea, dar nu asa l-am terminat...am incercat un surub, a mers
am incercat doua inlantuite...n-a mai mers :rolleyes: acum e reparat si zboara...
A doua oara mi-a fost mai frica decat prima oara, dar macar am invatat ceva din toate astea...
Ca simulator, FMS-ul e bun de nimic...poate altele gen RealFlight G4, da!
Noi sa fim sanatosi! ca modele mai sunt....
Aceasta postare a fost editata de lefmir: 06 June 2009 - 06:49 PM
Postat 06 June 2009 - 07:23 PM
blackheart, la Jun 6 2009, 01:50 AM, a spus:
daca vrei sa construiesti un acrobat din depron l-ai putea incerca pe acesta http://www.rcgroups.com/forums/showthread....highlight=regal
....usor de construit si relativ usor de zburat ( pentru inceput cu dual-rate si Expo activate ).
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 06 June 2009 - 07:27 PM
lefmir, la Jun 6 2009, 07:45 PM, a spus:
Aici nu ai dreptate, eu personal am inceput cu FMS-ul deoarece nu stiam de RFG4 si iti pot spune ca ajuta, cel putin pentru inceput cand nu ai nevoie de un simulator precis, FMS-ul te ajuta la cel mai important lucru pentru un incepator, orientarea !
Postat 06 June 2009 - 09:41 PM
Avionul nu e chiar asa de praf, se poate repara relativ usor.
Motorul insa... ne-am facut nervi de geaba cu echilibratul elicii... era varza... nici rotorul nu mai e centrat in colivie, ce sa mai vorbim de ax sau elice... Asta e cand zbori acrobat 3D fara nici o experienta si pe beton pe deasupra.
Am mai aflat si niste povesti interesante despre avionul respectiv si cel care il vinde, cu magazin online si fara factura, normal, ca statia era in 72MHz... oare cum o importa asa ceva in RO?
Postat 06 June 2009 - 10:31 PM
renatoa, la Jun 6 2009, 10:41 PM, a spus:
a? amic comun? "foarte bun" prieten cu mine cumva? jubilez :rolleyes:
Postat 06 June 2009 - 10:40 PM
Cateodata, e bine sa va varsati amarul pe fata....macar sa stiu sa nu mai fac.
Okazii nu este magazin online. Cine vinde acolo vinde ca si persoana fizica.
Calin, sincer sper ca ma confunzi pentru ... mi-ar parea rau sa ma consideri un prieten "foarte bun"
Scuze de off-topic si imi cer scuze daca am gresit cu ceva fata de cineva.
Postat 06 June 2009 - 11:55 PM
Postat 07 June 2009 - 09:37 PM
Sunt foarte nehotarat. Ar mai fi o varianta...DEPRON, dar nu stiu daca merge pentru inceput.
Un lucru stiu sigur...pana nu imi formez niste reflexe si nu invat sa zbor, gata cu balsa si cu modele acrobatice.
Maine vine cineva la Balta Verde? Eu nu cred ca se mai poate face ceva cu cel pe care l-am distrus, dar poate merita sa-l aduc sa se uite cineva care a mai reparat/lucrat cu balsa?
P.S. Catalin, cand te-ai uitat tu la el, sambata, era folia pe el care tinea bucatile la locul lor...
Postat 08 June 2009 - 12:28 AM
Nu balsa este problema. Sunt modele din balsa care pot fi zburate mai usor decat cele din foam pomenite de tine. De exemplu:
http://www.hobby-lob..._18670_prd1.htm
Problema este ca nu ai lucrat un pic pe simulator si ca nu ai avut alaturi un zburator priceput.
Daca iubesti lemnul...aici suntem la fel...nu renunta. Doar indeplineste cele doua cerinte de mai sus.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Postat 08 June 2009 - 10:25 AM
Postat 08 June 2009 - 10:29 AM
Pentru incepatori sunt de-acord cu spumele, sunt usor de intretinut si permite mai multe crashuri... dar pt zburatorii adevarati lemnul e sfant... sa nu mai zic de compozit
Postat 08 June 2009 - 08:40 PM
De ce zici ca lemnul e sfant pentru avansati?
Postat 08 June 2009 - 09:21 PM
Evident, la compozite, unde apare si polistirenul, e cu totul altceva. Fibra de sticla face o suprafata dura, care permite profile subtiri.
Asta nu inseamna ca as da (deocamdata) acromasterul pe un avion din balsa. E mult mai robust.
Postat 09 June 2009 - 01:37 PM