Modelism - RHC Forum: Ulei filtru aer - Team Associated - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ulei filtru aer - Team Associated Superlipicios - nu iese cu nimic

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8343
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 10 April 2009 - 05:40 PM

Am facut o vizita la cei care vand Kyosho in Bucuresti si, ca sa nu plec cu mana goala, am cumparat o sticluta de "Foam Pre-Filter Treatment" produs de Team Associated (cod 7710)

Banuiesc ca nu sunt singurul din Bucuresti care a cumparat o astfel de sticluta.

L-am desfacut, am picurat pe filtru, era foarte lichid si neuleios. Am inceput sa-l frec. Pe masura ce il frecam filtrul devenea tot mai vascos si mai lipicios. In final a ajuns sa semene cu hartiile alea de prins muste superlipicioas dar vesnic neuscat. In nici un caz nu e un ulei.

Din punct de vedere al eficacitatii e beton, aerul trece prin filtru lejer, orice altceva se lipeste.

Distractia a inceput cand am vrut sa il spal. Am incercat cu combustibil, nimic, am incercat cu apa si sapun, mult mai rau, parca a devenit si mai lipicios, nici vorba sa plece de pe filtru.
Am incercat cu acetona, nu s-a clintit. Rezultatul a fost ca m-am umplut si eu pe maini de substanta lipicioasa, filtrul a devenit mai curat dar a ramas la fel de lipicios.
Senzatia mea este ca e pentru bureti de unica folosinta. Odata ce e plin, il arunci si pui unul nou. Voi ce experienta/parere aveti ?

Nu am gasit pe forumurile de afara nici o referinta la chestia asta in afara de vesnicul spalat cu apa si sapun - care nu merge.

Stefan
0

#2 Useril este offline   cosminb 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 20-February 09

Postat 10 April 2009 - 05:51 PM

Pe AMainHobbies nu zice prea multe, cam tot ce ai aflat si tu:
http://www.amainhobbies.com/product_info.p...roducts_id/8044
"[ASC7710] Team Associated Foam Prefilter Treatment, 1 oz.
This is a 1 oz. bottle of pre-filter oil from Team Team Associated. This is one of the best foam filter oils you can get, and should be massaged into the filter until you get an even blue color. Usually it is best to put the foam filter in a small plastic."

De pe LiquidRC:
"Associated's pre-filter treatment should work well with any foam type air cleaner that requires oil. It is thinner in viscosity than other filter treatments, and comes in a cool dark blue liquid.
***Oil treated filters are superior to simple paper elements in that they are capable of trapping smaller particle of dust and grime. Ideally the customer will use both types of filters together, and clean them after every race***"

Aceasta postare a fost editata de cosminb: 10 April 2009 - 05:54 PM

0

#3 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 10 April 2009 - 06:15 PM

Hehe, asta am citit si eu pe net. Dar nimic din ce am citit nu m-a pregatit pentru solutia asta care e buna dar altfel e ca un blestem, ce atinge ramane lipicios.

A mai folosit-o careva ? Stefan
0

#4 Useril este offline   cosminb 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 April 2009 - 12:28 PM

Vad ca pe forumurile straine se vorbeste de "dish soap and water", adica detergent de vase si apa. Poate merge mai bine decat sapun cu apa...
0

#5 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 11 April 2009 - 10:31 PM

in prospect pe dvd zice sa il speli cu combustibil,bine asa zic cei de la hpi pt uleiul hpi,acuma de restul nu stiu ce sa zic.... :rolleyes:

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#6 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 961
  • Inregistrat: 26-October 08
  • Interests:Automodelism

Postat 11 April 2009 - 11:45 PM

Vezi postareaKitty, la Apr 11 2009, 11:31 PM, a spus:

in prospect pe dvd zice sa il speli cu combustibil,bine asa zic cei de la hpi pt uleiul hpi,acuma de restul nu stiu ce sa zic.... :rolleyes:

de la inceputul topicului s-au stabilit doua lucruri: nu se spala cu combustibil si e Team Associated... tu postezi de plictiseala???

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
0

#7 Useril este offline   cosminb 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 April 2009 - 11:07 AM

Uite un topic interesant, numai despre Air Filters:
http://www.rctech.net/forum/nitro-off-road...er-foams-2.html

La un moment dat se vorbeste si despre Air Filter Cleaner (o solutie de curatat presupun, nu neaparat pentru automodele), plus multe alte idei (apa fierbinte, detergent de vase - e.g. Fairy, spalat in masina de vase, daca mai ai curaj sa speli si vase in ea apoi :wacko: ).

Sa ne spui si noua daca ai reusit in vreun fel.

Bafta!
0

#8 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 12 April 2009 - 07:09 PM

Multumesc pentru link. Am citit tot si am aflat raspunsul. Chestia superlipicioasa se curata cu WD-40. Am testat si se curata, filtrul ramane imaculat. Singurul inconvenient este ca WD-40 nu e tocmai ieftin.
Dupa asta l-am spalat cu apa si detergent si nu am avut probleme. In concluzie: este o solutie pentru filtru dificila dar eficienta.
Poate o sa bag nasul intr-un magazin cu accesorii de moto sa vad ce au ei acolo, am inteles ca se vand la alte volume si oricum mai ieftin, pe de alta parte la cat merg eu daca imi cumpar ulei de filtru 500 ml nu ajung sa-l termin niciodata.

Stefan
0

#9 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 28-August 08

Postat 15 April 2009 - 09:48 PM

Orice ulei de filtru care se respecta ar trebui sa fie asa.
Il mai poti curata mai repede cu solutie de curatat carburatoare (carburol, cel mai ieftin)
Hormonu' bate neuronu'
0

#10 Useril este offline   ndmihai 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 02-December 07

Postat 17 April 2009 - 01:58 PM

Eu folosesc acelasi fel de ulei...l-am luat odata cu masinuta de pe rcplanet....si de cand il am, filtrul il spal cu detergent de rufe fara cea mai mica problema! :) Filtrul se curata de mizerie chiar daca uleiul nu se elimina total din el la spalare. :blush:
0

#11 Useril este offline   septib 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 329
  • Inregistrat: 06-March 09
  • Interests:modelism

Postat 17 April 2009 - 09:27 PM

se mai poate folosii si ultraderm ...o slutie ce o folosesc mecanicii auto pentru spalare pe maini si nu contine chimicale ce ataca buretele si are eficienta maxima... plus ca e foarte ieftina

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 55559_1181657381.gif

HPI Savage X4.6 Big Block
HPI E10 Drift - Lights Tuning
HPI ESavage
--------------------
automodele13@yahoo.com
cluj
0

#12 Useril este offline   marius11 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1397
  • Inregistrat: 30-August 08
  • Interests:Aeroclub Fagaras - Facebook
    Aero, Heli, Navo , RC cars , and drone

Postat 24 April 2009 - 10:05 PM

Salut !!
Dar acum printre altele ...cat si cum ajuta faptul ca se imbiba sau nu cu ulei acel filtru ?
Voi ce a-ti observat ?
Merge mai stabil motorul sau efectiv e doar o frectie ...
Ca eu la masinutzele mele nu am aplicat nici odata aceasta obisnuinta cu filtrul de aer imbibat cu ulei si nici odata nu am avut vreo problema ...
Ni stiu ce sa zic ...
0

#13 Useril este offline   Dan71 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1390
  • Inregistrat: 27-March 08
  • Interests:Gasoline big scale and crawler

Postat 25 April 2009 - 08:12 AM

Uleiul aplicat pe filtru ajuta la retinerea particulelor de praf mai mici care altfel ajung in carburator.
Ce fac aceste particule ajunse in carburator? "Ajuta" la o uzura mai rapida a motorului sau la infundarea carburatorului in cel mai bun caz.

You can go faster... I can go anywhere !

0

#14 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 07 May 2009 - 09:05 PM

Oricat de mult l-ai spala, particulele mici de praf nu le poti indeparta, ci dimpotriva, le poti apropia de partea interioara a filtrului. Daca vrei sa protejezi cu adevarat motorul, schimbi filtrul dupa ce se murdareste. Inca nu am gasit un producator de motoare care sa recomande spalarea filtrului.
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#15 Useril este offline   roland_fzj 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 903
  • Inregistrat: 07-November 06

Postat 07 May 2009 - 11:42 PM

Vezi postarearanet, la May 7 2009, 09:05 PM, a spus:

Oricat de mult l-ai spala, particulele mici de praf nu le poti indeparta, ci dimpotriva, le poti apropia de partea interioara a filtrului. Daca vrei sa protejezi cu adevarat motorul, schimbi filtrul dupa ce se murdareste. Inca nu am gasit un producator de motoare care sa recomande spalarea filtrului.

traxxas asta recomnada si cica si trx-urile sunt motoare (zic ei) :blink:
0

#16 Useril este offline   prisi 

• scale addicted
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1299
  • Inregistrat: 03-January 08
  • Interests:Automodelism,motociclism,parapantism,caiac,ciclism

Postat 07 May 2009 - 11:50 PM

Vezi postarearanet, la May 7 2009, 10:05 PM, a spus:

asa este.si cand se uzeaza pneurile la o masina schimbi masina.asa recomanda ei. :blink:
If it is to be it is up to me
0

#17 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 08 May 2009 - 07:15 AM

Vezi postarearoland_fzj, la May 8 2009, 12:42 AM, a spus:

traxxas asta recomnada si cica si trx-urile sunt motoare (zic ei) :blink:

Oki, ce sa zic?!.. O simpla rectificare:

"Inca nu am gasit producator de motoare adevarate care sa recomande spalarea filtrului de aer."
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#18 Useril este offline   cataWRC 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1486
  • Inregistrat: 27-December 02

Postat 20 May 2009 - 10:29 PM

Ranet are dreptate cu faptul ca trebue schimbat. Totusi, si eu spal filtrele insa nu le las sa se umple prea mult si le uleiez abundent.

Uleiul de la Team Associated este mai eficace si mai greu de scos din filtru. Eu am reusit foarte usor cu WD40 apoi apa cu sapun.
0

#19 Useril este offline   hackerash 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-June 08

Postat 21 May 2009 - 12:35 AM

Cel mai indicat este sa se schimbe cand e murdar nu sa se spele.
Cola, Ym: hackerash

Fazer Subaru Impreza WRC 4WD PureTen GP 1/10
Spektrum DX3S

"Un fleac. M-au ciuruit."
0

#20 Useril este offline   Fxpower 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1603
  • Inregistrat: 29-March 04

Postat 21 May 2009 - 10:18 AM

Uleiul de filtru trebuie folosit asta e lege. Nu este conceput degeaba ca sa ne ia banuti. Asso face un ulei foarte bun si de asta recomandarea mea este sa schimbati filtrul cand acesta se murdareste si nu sa-l spalati. Nu costa o avere sa schimbi si in plus exista si alte metode de a obtine filtre :rolleyes:!!
Imagine postata

Veniti fratilor la curse, acolo e distractia
Fxracing driver :

Team Associated Romania/ Clubul Sportiv FxracingMS/Team Associated B6/B64D/TC6/SC8 Tekin RS Pro/Sanwa/Reedy Brushless

WWW.FXRACINGMS.RO official club
0

#21 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 961
  • Inregistrat: 26-October 08
  • Interests:Automodelism

Postat 21 May 2009 - 11:17 AM

Vezi postareaFxpower, la May 21 2009, 11:18 AM, a spus:

Uleiul de filtru trebuie folosit asta e lege. Nu este conceput degeaba ca sa ne ia banuti. Asso face un ulei foarte bun si de asta recomandarea mea este sa schimbati filtrul cand acesta se murdareste si nu sa-l spalati. Nu costa o avere sa schimbi si in plus exista si alte metode de a obtine filtre :rolleyes:!!

si daca spunem "preaty please!!!!!" ne dezvalui metoda alternativa de obtinere a unui filtru?

un filtru cu camasa (sau cum s-o chema al doi-lea burete) necesita doar inlocuirea acesteia sau e ok sa o speli?
scuze de usoara deviere de la subiect ;)

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
0

#22 Useril este offline   Fxpower 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1603
  • Inregistrat: 29-March 04

Postat 23 May 2009 - 10:46 PM

Camasa aceia este cu un scop creata, asta la modelele care au acest tip de filtru. Filtrul interior sau inner se imbiba cu ulei de obicei, al doilea fiind doar ca o protectie suplimentare in cazul in care conditiile de rulare sunt fara exces de praf, in acest caz poate fi schimbat de cateva ori doar filtrul din exterior. In cazul in care este prezent exces de praf se imbiba si al doilea filtru (extern) cu ulei oferind o protectie suplimentara motorului. De obicei la conditiile de rulare de la curse unde este pamant se utilizeaza a doua varianta iar schimbul se face pentru ambele filtre (asa se si vinde la pachet 2 stage air filter). Important este ca orice tip de filtru sa fie schimbat la intervale regulate in functie de conditiile in care se ruleaza cu automodelul asigurand astfel o viata indelungata motorului si conditi optime de functionare. A doua conditie esentiala pentru o viata buna a motorului este carburantul utilizat !!!! :blink:
Imagine postata

Veniti fratilor la curse, acolo e distractia
Fxracing driver :

Team Associated Romania/ Clubul Sportiv FxracingMS/Team Associated B6/B64D/TC6/SC8 Tekin RS Pro/Sanwa/Reedy Brushless

WWW.FXRACINGMS.RO official club
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu