Am si eu INCA o nelamurire...
Ce e aia kg/cm la servomecanisme?
Adica un servo care are 3.5kg/cm ... duce 3.5 kg fortza pe centimetru de ce? parghia fortei? cumva e de fapt cm patrat?
Mai exact, ce inseamna ca un servo are 3.5 kg/cm?
Ca unul de 9 kg/cm e mai bun ca unul de 3.5 asta stiu si eu.... dar cam la atat se rezuma cultura mea in domeniul asta..
Merci
Pagina 1 din 1
Info : servomecanisme - unitate de masura kg/cm
Postat 12 May 2004 - 10:54 PM
of-of-of, fizica asta afurisita! fuguta la manualul de-a noua, daca ai putina bunavointa. indicatie: momentul fortei. sau, tu ce clasa esti?
bafta si minuni!
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 12 May 2004 - 11:33 PM
bravo. a durut?
bafta si minuni!
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 13 May 2004 - 03:08 AM
Butterfly, la 12 May 2004, 22:03, a spus:
Adica un servo care are 3.5kg/cm ... duce 3.5 kg fortza pe centimetru de ce?
Adica, vezi ce zice si Mizzone. E vorba despre cuplul maxim pe care poa sa-l invinga servoul respectiv.
Mai intuitiv: inchipuie-ti ca servoul tau are clasicul brat de plastic cu gaurele (echee). Daca ai o gaurica situata la 10 mm (un centimetru - pentru croitori si tamplari) si de gaurica respectiva atarni o sacosa cu 3,5 kile de cartofi, a.i. bratul servoului sa fie orizontal (si sacosa sa atarne verical!), atunci servoul tau abia de va mai putea sa salte un pic sacosa cu carofi... Sau de loc...
Orice pas inainte e un shut in fund!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1