PLANURI DEPROANE planuri originale, planuri de la altii
Postat 09 April 2009 - 12:14 PM
1. nu stiu inca ce model sa aleg
2. nu stiu cat de corecte si de incredere sunt planurile
3. unele sunt chiar greu de gasit sau costa suficient cat sa nu te mai apuci de proiect
Ma mai gandeam si ca se organizeaza anual o Deproniada, cu planuri originale, deci avem si colegi creativi printre noi.
Si acum IDEEA:
Propun, cu acordul si sprijinul vostru si al adminilor sa facem un forum/topic in care sa contribuim fiecare cu planuri proprii sau gasite pe net, eventual daca le-am realizat singuri deja, ce materiale am folosit, ce electronica, ce probleme am intalnit in asamblare, etc, ceva in genul rubricii KIT REVIEW.
Pe mine unul stiu sigur ca m-ar ajuta o informatie centralizata si experienta celor care au realizat deja modelele si sunt sigur ca ar mai fi si altii. Eventual sa le si vad la lucru la camp alaturi de proprietar si sa stiu prin ce etape au trecut anterior, sa impartasim pareri la locul faptei etc.
Stiu ca multi se plang ca nu au banutii necesari pt un kit RTF, ARF, dar au timpul si rabdarea necesara realizarii unui depronel low-cost. Altii ar vrea sa experimenteze diverse figuri acrobatice, dar fara sa planga dupa modelul pe care abia si l-au cumparat cu truda si sudoare. Altii ar vrea doar sa experimenteze, sa mestereasca, sa bricoleze (ca pana la urma asta face un modelist).
Zic si eu.. Daca zic rau nu-mi dati cap :rolleyes:
Daca zic bine, hai sa vedem cum putem pune ideea in practica
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 09 April 2009 - 09:00 PM
http://www.youtube.c...h?v=DYIJo6q6f3s
Postat 09 April 2009 - 09:35 PM
Postat 10 April 2009 - 04:31 PM
Atasez si vreo 2 poze, ca sa vedeti cum ar trebui sa arate produsul final. L-am gasit pe rcgroups. Daca vi se pare interesant pun si planurile pt el si va tin la curent cu evolutia proiectului.
Apropo (desi sigur s-a mai discutat pe forum, dar vreau mai multe pareri sa am de unde alege :rolleyes:):
1. ce lipici folositi pt depron?
2. ce vopsea la spray? (eu am luat una acryl din hornbach care descompune depronul, deci A BIG NO NO)
3. ce tip de smirghel sa folosesc (ce granulatie) ca sa nu-l fac bucati la slefuire?
Stima,
Stefan
Fisiere atasate
-
infineon.jpg (50.03K)
Number of downloads: 763 -
i3D_1.jpg (59.91K)
Number of downloads: 790
Postat 10 April 2009 - 04:37 PM
Eu cu 80 RON am luat 2 pachete de foi de depron de 3 si 5mm. (ceva gen 10x5mm si 20x3mm).. deci material garla. Mai adaugi lipiciul si vopseaua (optionala de altfel) si s-au cam terminat materialele ne-reutilizabile.
In rest, carbon, electronica, accu, motor, etc.. toate pot fi oricand reutilizate pe alt model.
In plus, daca ai pus mana si ti-ai facut singur spuma cu propriul timp si propria sudoare, altfel o sa o indragesti si in caz de doamne fereste stii si cum sa o "depanezi" ca doar de tine e facuta, cu manuta ta.. :rolleyes:
Postat 10 April 2009 - 07:15 PM
Postat 10 April 2009 - 07:50 PM
ALEX2007_BZ, la Apr 10 2009, 08:15 PM, a spus:
de unde?
stima
Postat 10 April 2009 - 08:07 PM
Postat 10 April 2009 - 09:07 PM
era vorba de:
- 20 foi de 3mm (80cm x 60cm)
- 10 foi de 5mm (80cm x 60cm)
deci eu zic ca e bine ca si pret :D
Postat 14 April 2009 - 08:16 AM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 14 April 2009 - 10:01 AM
Referitor la slefuit...eu folosesc smilghel cu cranulatie 180 si e binisor...cred ca ceva mai fin ar fi mai bine.
referitor la vopsit...mi s-a recomandat Vopsea Styro Foam...dar pana acum eu am folosit doar marker
uite si cele doua produse de care vb.
Postat 14 April 2009 - 04:09 PM
Postat 14 April 2009 - 10:07 PM
PS: Ca sa expande mai repede si mai mult, stropit cu o picatura de apa. La mine functioneaza metoda asta.
Toate cele bune,
Catalin C.
Postat 15 April 2009 - 07:15 AM
Postat 19 April 2009 - 09:29 PM
tetea, la Apr 15 2009, 08:15 AM, a spus:
iarna nu ai umiditate in aersi cred ca asta este explicatia.
Umezitul cu apa este solutia
Postat 20 April 2009 - 08:41 AM
Postat 26 April 2009 - 01:47 PM
Postat 27 April 2009 - 12:26 PM
Dupa cum stiti vopseau obisnuita la spray (in afara de cea speciala de styro) dizolva datorita solventilor depronul (cum spunea cineva "il face muci").
Dar... am gasit o solutie de compromis care in anumite conditii (daca iti permiti sa adaugi cateva grame in plus pe model) te ajuta sa vopsesti cu orice culoare doresti. Solutia de compromis este sa inchizi cu ceva porii depronului, dar care sa-i pastreze elasteicitatea. Descoperirea mea fost lipiciul lichid de hartie (vezi atasament) aplicat in 2 straturi uniforme dupa urmatoarea formula:
1. aplici lipici uniform cu tubul in care vine
2. nivelezi lipiciul cu o bucata de hartie, etc.. orice poate fi folosit pe post de spatula pt asa ceva
3. lasi la uscat cateva ore
Dupa cateva ore urmezi procedeul descris mai sus inca o data sa fii sigur ca ai acoperit toti porii
Dupa alte cateva ore vopsesti normal cu ceea ce in mod normal "facea muci" depronul. Un alt avantaj este ca desi lipiciul este incolor, nu mai necesita aplicarea unui strat suplimentar de vopsea alba inainte de culoarea finala (cum e cazul styro), deci de principiu pt depron color ar trebui sa se ajunga cam la aceeasi greutate.
In cazul meu a functionat. Este o reteta. Nu garantez reusita de fiecare data (gen nu-mi asum raspunderea daca lipiciul nu-si face treaba si aripa modelului se topeste sub ochii vostri :) )
PS. Dupa munci seculare care au durat cateva saptamani http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif, curand voi inaugura si eu biplanul
Fisiere atasate
-
lipici_lichid_pilot.jpg (66.13K)
Number of downloads: 296