Modelism - RHC Forum: Easy Star sau PC Focus RTF ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Easy Star sau PC Focus RTF ? nevoie de sfat

#1 Useril este offline   Brandy_Tdi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 376
  • Inregistrat: 07-October 08

Postat 27 April 2009 - 12:31 PM

Salut, nu sunt strain acestui hobby. Am mai avut cateva aeromodele. Si am inteles ca pentru incepatori easy star este exact ce trebuie. Am gasit la un:
1.) Easy Star Multiplex dar mai necesita destule(electronica, statie, acu, regulator etc) ceea ce costa considerabil in jur de 1000 Ron;

...si am mai gasit si

2.) PC Focus fabricat de Pelikan varianta rtf care e in jur de 430 ron cu tot ce-i trebuie.

Intrebarea mea: e in regula sa incep cu pc focus? ca am observat ca e facut tot din epp, deci la crash-uri nu ar fi nici o problema exact ca la multiplex, singura diferenta e la motor, atat am observat.
Precizez ca nu am nevoie de super performante, nu vreau vreo statie foarte complexa sa faca nu stiu cate, doar sa bata un 500 de metri cam atat. Vreau sa folosesc aeromodelul pentru filmare aeriana cu , camera Flycam One2.

Astept pareri de la experimentati daca merita Pc Focus, daca e fiabil, sau daca dau banii degeaba pe apa sambetei si ar trebui sa trec direct la multiplex easy star

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 1.JPG

1.Tuned Easy Star
2.Multiplex Gemini

Think. Feel. Drive
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 27 April 2009 - 12:46 PM

Ar mai fi si chinezescul AXN Floater-Jet, l-au testat cei de la Iasi, vezi in topicul lor un mic review.
Iti vine cam la 100$ RTF cu eleroane si BL, fara RC. Un RC de talia PC Focus gasesti la sub 150 lei.
Fata de celelalte doua are eleroane gata facute, big plus. Motor BL ca plus fata de PC Focus.
Nu stiu daca include si acumulator.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   Brandy_Tdi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 01:33 PM

Mersi, dar ma intereseaza strict Multiplex EZ si PC Focus. pareri?
1.Tuned Easy Star
2.Multiplex Gemini

Think. Feel. Drive
0

#4 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 27 April 2009 - 02:36 PM

cu pcfocus o sa ai autonomia mica. maxim 12-13 minute. acumulatorul se incarca doar la priza in cateva ore. telecomanda nu o sa bata nici traznita 500m. deci strange banii, ai rabdare si ia un ez. iti trebuie cam 12 mil. dar nu o sa regreti apoi!
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#5 Useril este offline   pistolaSHNIKOV 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 27 April 2009 - 03:11 PM

La EasyStar găseşti să cumperi separat fuselaj, aripi şi ampenaje ca şi piese de schimb, la magazine din România.
Dacă-l buşeşti des, ar putea fi ceva important.
Motorizarea din kit ridică fără probleme 250g (aparat foto/video) folosind o baterie LiPO, 2 celule, 1300mAh. Probabil ridică şi mai mult, dar atât am testat eu.
Fiind un model foarte răspândit, vei gasi tone de info pe internet, inclusiv pe rhc, inclusiv moduri diverse (eleroane, ampenaje detaşabile, etc)
"Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne intelegem bine, ca intre asasini."
Emil Cioran

0

#6 Useril este offline   Brandy_Tdi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 03:27 PM

Thx, atunci easy star ramane.
O ultima intrebare:

in configuratie li-po sa zicem de maxim 2000mAh e vreo problema? motorul nu se parleste?
1.Tuned Easy Star
2.Multiplex Gemini

Think. Feel. Drive
0

#7 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 27 April 2009 - 05:05 PM

De la ce sa se parleasca?! B)
Ave
0

#8 Useril este offline   Brandy_Tdi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 05:08 PM

Citisem parca tot pe rhc, ca pe lipo motoru` e probabil sa se arda daca ii ti gazu la maxim prea mult...acuma nu stiu daca e chiar asa...
-in fine, puteti sa-mi spuneti concret un pret: easy star+ servo+regulator lipo+acu. li-po 2000mAh+statie si receptor futaba ceva mai modest + charger? va multumesc..

L.E: eventual si magazinu` de unde pot cumpara absolut tot(pe privat)

Aceasta postare a fost editata de Brandy_Tdi: 27 April 2009 - 05:12 PM

1.Tuned Easy Star
2.Multiplex Gemini

Think. Feel. Drive
0

#9 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 27 April 2009 - 05:19 PM

Vezi postareaave, la Apr 27 2009, 06:05 PM, a spus:

De la ce sa se parleasca?! B)

kitul original(din 2004) venea cu un speed400/6V. Cu lipo2S se parlea in 30 de secunde(cu fum!).
Se putea schimba motorul cu speed400/7,2V,dar scadea tractiunea.
Probabil ca la asta se referea Brandy_TDI ca a citit pe forum.Ramane valabil pentru kituri,grija mare cu ce motor este livrat kitul.
flying is my life...
0

#10 Useril este offline   pistolaSHNIKOV 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 05:55 PM

@Silviu:
Eşti sigur că e vorba de 2 celule LiPO ? Nu cumva e vorba de 3 ?
Nu de alta, dar cu pack-uri de 2 celule de 1300mAh, regulator robbe Roxxy 830 şi motorul stock PERMAX 400 6v "în blană" mi-am zburat EasyStar-ul cam 3 ani (20-30 de ore de zbor) şi acum îl zboară în aceeaşi configuraţie şi taică-miu...
Am zburat şi cu 3 celule de 1300mAh, dar stăteam cu manşa cam la jumătate, îndrăznind să-i "dau blană" doar reprize scurte de câteva secunde.
"Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne intelegem bine, ca intre asasini."
Emil Cioran

0

#11 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 27 April 2009 - 06:09 PM

Si eu votez pentru EZ. Am vazut cum zboara si PC Focus si nu se compara, la manse fiind un pilot experimentat, desi la prima vedere sunt identice.
Chiar daca in final EZ-ul iese ceva mai scump decat PCF, o statie buna ai sa o folosesti si mai tarziu la alte aeromodele.
Despre motorizare ar fi bine sa te orientezi dinainte la un beushless si la un li-po 3s. Personal ma zburat mult cu motorul cu perii seria 400, cu un li-po 3s de 1500 (faceam cam 4 zboruri de cca 30 min, ca aveam 4 acc identici, si inca nu i-au zburat periile desi cam asta i se cuvenea (inainte de ziua de zbor gresam totul cu spray de contacte).
Am marit deriva pentru stabilitate.
Succese la zbor,
Adrian
0

#12 Useril este offline   pistolaSHNIKOV 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 06:17 PM

@Brandy_Tdi:
Cu Accu 2 celule LiPO de 2000mAh o să stai în aer 30-35 de minute.... chiar am ajutat pe cineva recent să înceapă "odiseea" easystar, şi omul a optat pentru 2 celule 2000mAh.

Dar LiPO 2 celule 2000mAh e mai greu cu câteva zeci de grame decât unul de 2 celule 1300mAh.
Însă EZ-ul se echilibrează (aproape) perfect cu un pack de 2000... faţă de unul de 1300mAh unde trebuie să mai adaugi lest
Va conta acest aspect atunci când pui şi aparatul foto/video....
Emil Cioran

0

#13 Useril este offline   Brandy_Tdi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 07:41 PM

Multumesc mult tuturor pentru sfaturi. EZ ramane.

Ultima intrebare....ce statie futaba recomandati? ceva nu prea scump. T4EX? ori noua ori sh dar nu mai mult de 400 ron
1.Tuned Easy Star
2.Multiplex Gemini

Think. Feel. Drive
0

#14 Useril este offline   pistolaSHNIKOV 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2009 - 12:01 AM

DA !
(asta ca să-ţi răspund conform cu cerinţele formulate de tine: "staţie futaba, 4 milioane, T4EX ?" )
:unsure: http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif :)

De fapt, la EasyStar n-o să observi diferenţa indiferent ce staţie Futaba/Graupner/JR/Hitec/Multiplex vei folosi.
Chiar şi T-4EX este "supracalificată", având un canal în plus faţă de necesităţile modelului.
Diferenţa o vei simti mai tarziu, la alte modele, daca te prinde "microbul", de aceea e bine să iei de la început cea mai tare staţie pe care ţi-o permiţi, chit că nu-i vei folosi facilităţile decât pe simulator la început. Găseşti aici pe forum o tonă de informaţie despre subiect.
Acum "se poartă" frecvenţa 2,4 GHz şi minim 6 canale... dacă vrei să fii "în tendinţe" :)....şi să fii acoperit şi pe viitor.

Aceasta postare a fost editata de pistolaSHNIKOV: 28 April 2009 - 12:08 AM

Emil Cioran

0

#15 Useril este offline   boga 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 28-March 09

Postat 08 May 2009 - 01:42 PM

Vezi postareaBrandy_Tdi, la Apr 27 2009, 12:31 PM, a spus:

Salut, nu sunt strain acestui hobby. Am mai avut cateva aeromodele. Si am inteles ca pentru incepatori easy star este exact ce trebuie. Am gasit la un:
1.) Easy Star Multiplex dar mai necesita destule(electronica, statie, acu, regulator etc) ceea ce costa considerabil in jur de 1000 Ron;

...si am mai gasit si

2.) PC Focus fabricat de Pelikan varianta rtf care e in jur de 430 ron cu tot ce-i trebuie.

Intrebarea mea: e in regula sa incep cu pc focus? ca am observat ca e facut tot din epp, deci la crash-uri nu ar fi nici o problema exact ca la multiplex, singura diferenta e la motor, atat am observat.
Precizez ca nu am nevoie de super performante, nu vreau vreo statie foarte complexa sa faca nu stiu cate, doar sa bata un 500 de metri cam atat. Vreau sa folosesc aeromodelul pentru filmare aeriana cu , camera Flycam One2.

Astept pareri de la experimentati daca merita Pc Focus, daca e fiabil, sau daca dau banii degeaba pe apa sambetei si ar trebui sa trec direct la multiplex easy star

Daca n-ai apucat sa-ti iei "pasaroiul", iti recomand MiniMag de la Multiplex. Si pentru incepatori este super. Stabil, docil si chiar si cu ceva valente acrobatice. Iti spun din experienta pentru ca eu zbor asa ceva.
Bogdan Tomos
0

#16 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 14 May 2009 - 10:47 PM

Ne-ai innebunit cu Minimagu' tz'ar scartzaitoarea de ras ;)

Da, este un model docil, stabil, devreme acasa si multe altele dar NU este un model de incepatori pentru singurul motiv ca are motorul in fata si-l faci piftele daca il bagi in botic

Ceea ce se intampla la naibii de des la aia care nu sunt Florin100%

Sa-si ia omu izistar sa-l faca terci de 5 ori ca e 'eftin si gasesti piese pentru el sa-si faca mina, ochiul si sa dezvolte microbul dupa care isi poate lua minimag si easy glider ca sa-mi aduc aminte de cealalte recomandare a lui matale carele este :mellow:

Am vazut izistaruri lipite de nu le-ar fi recunoscut nici matritzera chinezoaica , care inca zburau. Drept !

Asa ca .....sa-si faca izistar si ca tuning dupa ce invata sa-l aduca jos in mai putin de 3 bucati ii face o deriva mai mare din carton/depron si gata ciptuningu'

Succese

Aceasta postare a fost editata de motzu: 14 May 2009 - 10:50 PM

0

#17 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 May 2009 - 11:01 PM

Problema este ca omul a inceput de la zero cu minimagul si nu l-a busit niciodata, asa ca ar putea sa isi faca o impresie cam :mellow: despre ce ii povestesti matale acolo.
E greu sa crezi daca nu ti se intampla si deja faci looping si zbor pe spate la doua luni de la prima iesire...
Noroc ca a vazut la mine si la altii si stie ce e aia crash nu numai din povestite.
0

#18 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2009 - 10:06 AM

Sters

Aceasta postare a fost editata de motzu: 15 May 2009 - 10:11 AM

0

#19 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2009 - 10:09 AM

Perfect

Atunci nu o sa supere pe mine ca am 'sters' pe jos cu el :rolleyes:

Vorba vine ...

Aceasta postare a fost editata de motzu: 15 May 2009 - 10:09 AM

0

#20 Useril este offline   Brandy_Tdi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 May 2009 - 04:40 PM

Am revenit. Maine vreau sa cumpar un Multiplex Easy Star . Cer un pic de ajutor pentru experimentati

1)pentru inceput vreau sa iau aeromodelul Easy Star (kit motor+elice) trebuie sa fiu atent la ceva din continutul kitului? vine inclusiv cu tijele metalice ce fac legatura de la servo la suprafetele comandabile?

2) am gasit servo: Servo micro SG50, masa: 6.4 g, moment: 0.7kgcm@4.8V. Sunt in regula? isi fac treaba ok?

3) acumulator:Acumulator LiPo RAY 1100 mAh, 11.1V25 C Greutate: 88 grame, sau Acumulator LiPo Gold RAY 2200 mAh, 7.4V, 33 C Greutate: 157 grame??? (vreau sa ma tina cat mai mult in aer fara sa afecte greutatea in vreun fel (negativ))

4)ESC: Regulator Air Control 819 ROBBE(Voltaj de operare: 7.2 -12 V Curent maxim: 40 A Curent: 19 A Dimensiuni: 31 x 21 x 9 mm Masa: 24 g BEC: 5V – 1A) sau Regulator Art-Tech 30A (Voltaj de operare: 7.2 -12 V Curent sustinut: 30 A Curent max: 40 A (pentru scurt timp) BEC: 5V/ 1A Auto cut-off voltage: 5.5 V Dimensiuni: 40 x18 x 11 mm Masa: 19 g (cu cabluri)) ??

Cam atat pana acum astea am de gand sa cumpar. Astept sfaturi! Rog seriozitate ! Multumesc

(Cand va fi gata o sa rog pe cineva sa ma ajute de fapt sa-l zboare sa ii faca trimarea) Dau berea.

Later EDIT ( Nu aruncati cu pietre) :) dar. Statia: E-FLY 100C, 6 canale, bulk 2.4GHz e buna de ceva? e praf? o are cineva?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 11821.jpg

Aceasta postare a fost editata de Brandy_Tdi: 31 May 2009 - 04:43 PM

1.Tuned Easy Star
2.Multiplex Gemini

Think. Feel. Drive
0

#21 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2009 - 08:25 PM

Servo-urile: SG50 sunt prea mici pentru un EZ*, ia SG90

Acumulatorul: daca este vorba de motorul original de EZ*, adca permax 400, un acumulator de 11.1V adica 3 celule lipo este prea mult, il va arde daca treci de jumatatea cursei la mansa. Nici de cel de 2 celule nu se poate spune mare lucru, nu dupa capacitate se alege, ci dupa greutate, cate grame iti trebuie in fata ca sa se echilibreze bine avionul?

Regulatorul: ambele fac fata, motorul din kit-ul EZ* consuma sub 10A.

De statie nu ma pot pronunta.
0

#22 Useril este offline   Brandy_Tdi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 May 2009 - 08:30 PM

Vezi postarearenatoa, la May 31 2009, 09:25 PM, a spus:

Servo-urile: SG50 sunt prea mici pentru un EZ*, ia SG90

Acumulatorul: daca este vorba de motorul original de EZ*, adca permax 400, un acumulator de 11.1V adica 3 celule lipo este prea mult, il va arde daca treci de jumatatea cursei la mansa. Nici de cel de 2 celule nu se poate spune mare lucru, nu dupa capacitate se alege, ci dupa greutate, cate grame iti trebuie in fata ca sa se echilibreze bine avionul?

Regulatorul: ambele fac fata, motorul din kit-ul EZ* consuma sub 10A.

De statie nu ma pot pronunta.

Vreau sa-i montez o camera Aiptek 720P nu stiu greutatea ei...
1.Tuned Easy Star
2.Multiplex Gemini

Think. Feel. Drive
0

#23 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 31 May 2009 - 08:48 PM

Eu am folosit mult timp, (cam trei luni, minim 5 etape de zbor pe saotamana) cu succes Li-po 3 celule (2500 si 1500 mA) pe motorizarea clasica a EZ-ului, dar la fiecae inceput de zbor bagam spray de contacte....si zburam cate 2 pack-uri din fiecare (cele amintite anterior). Motorul inca functioneaza bine si nu i-au zburat periile. Desigur performante optime se obtin cu un motor brushless adecvat..
0

#24 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2009 - 10:08 PM

Vezi postareaBrandy_Tdi, la May 31 2009, 09:30 PM, a spus:

Vreau sa-i montez o camera Aiptek 720P nu stiu greutatea ei...

170 grame. Vezi ca nu toate camerele Aiptek sunt create egal...
0

#25 Useril este offline   brushless2830-16 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 31-May 09
  • Interests:AEROMODELISM !!!

Postat 01 July 2009 - 06:35 AM

Mai bun ar fi easy starul ma cam chinuiam cu pc focus sincer am pilotat easy star si mi se pare foarte bun pentru incepatori.
0

#26 Useril este offline   amd 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 731
  • Inregistrat: 25-March 08

Postat 02 July 2009 - 08:04 PM

va salut

de curand a intrat si in mine microbul cu aero ( in general sunt cu auto)

am un cessna 120 ( cam micut ce e drept) cu cate am invatat sa bor cat de cat ( dupa ce am rupt 5-6 elici :) )

in fine acum mi s-a pus pata pe un easy star si am cateva nelamuriri:
-teoretic necesita un lipo 2s 1300 minim; eu am unul de 1000, credeti ca va merge? ( nu stiu cat C suporta )
-sunt cat de cat in cumpana in alegerea lui sau a unui easy glider care are si eleroane
-din cate am citit periile se duc destul de greu, deci nu merita sa ii pun deocamdata brushless
-ca si rc am un E-Sky 4 canale de la un lama v4 si din ce am testat cu cessna 120 are raza destul de bunicica ( deocamdata pt inceput eu zic ca este buna)

cam atat deocamdata

multumesc
0

#27 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2009 - 08:23 PM

... am postat gresit, scuze

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 02 July 2009 - 08:25 PM

0

#28 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 03 July 2009 - 12:22 AM

salut amd

acumulatorul tau este mai mult decat ok pentru easy star dar daca zici ca ai zburat pana acum pe cesna nu vad de ce nu ai alege easy glider...o sa iti permita mai multe figuri (eleroanele sunt un adevarat plus) si nu cred ca o sa ai probleme in a`l tine in aer.Parerea mea...daca ai destule resurse nici nu te gandi la easy star cand iti poti lua un easy glider.Succes!
0

#29 Useril este offline   amd 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 731
  • Inregistrat: 25-March 08

Postat 03 July 2009 - 09:07 AM

pai asta era si problema :) resursele si tocmai de accea am zis sa incep pt inceput cu un easy star ( alocatia de 42 lei pe luna nu imi permite )

din moment ce imi iau easy glider imi trebuie si un acumulator ( ceea ce pt easy star il am deja pe acela si sper sa mearga)
din cate am vazut se pot monta eleroane si pe easy star ( nu sunt ca cele de easy glider dar decat deloc merg si alea)

multumesc mult pt sfaturi

bafta
0

#30 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 12 July 2009 - 09:00 PM

Acumulatorul este bun pentru EZ si poti foarte bine sa-i faci eleroane,au mai facut si alti si se pare ca au fost multumiti. Intra pe RC Groups si o sa ai exemple destule. Cand o sa ai finante, cumpara totusi un model mai performant. BAFTA
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu