Modelism - RHC Forum: Montaj Easy Glider Pro - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Montaj Easy Glider Pro Ceva ajutor la montaj?

#1 Useril este offline   skittles 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 25-January 08

Postat 25 April 2009 - 10:50 AM

Salutare,

M-am apucat de montajul la un Easy Glider Pro.
Ca motorizare am BL A2814-06 Outrunner, KV 1430, 30A. Asta arata cam asa ceva:
http://www.drivehq.com/file/df.aspx/shareID5694456/fileID321898315/A281406.jpg
dupa cum se vede suportul de prindere e in spate. Fiind un Easy Glider Pro, am deja suportul de prindere al motorului la avion dar ar trebui sa prind motorul in afara avionului. Credeti ca are vreo influenta asupra avionului? (centru echilibru, zbor, aerodinamica..etc). Eu habar n-am. E primul model asamblat si in acelasi timp zburat.
Daca e sa montez motorul asta trebuie sa dau niste gauri in suportul de plastic din avion sa pot trece firele prin el. Merita?
Merita sa-l montez asa sau sa iau un alt motor? ca sa-l pot monta in interiorul avionului? (prins din fatza motorului)

Multumesc anticipat de sfaturi.

Aceasta postare a fost editata de skittles: 25 April 2009 - 10:51 AM

0

#2 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 25 April 2009 - 11:15 AM

Vezi ca se poate intoarce axul la motor si atuncea iti vine prinderea in fata si iti intra perfect in bot si se pliaza elicea bine pe bot.
Scoti siguranta din spate si scoti clopotul de pe motor afara, desfaci inbusul care tine axul pe clopot, scoti axul afara si il pui invers si il bagi inapoi in rulmenti si iti vine axul in partea cealalta.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#3 Useril este offline   skittles 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 25-January 08

Postat 25 April 2009 - 01:40 PM

Vezi postareacasper20, la Apr 25 2009, 12:15 PM, a spus:

Vezi ca se poate intoarce axul la motor si atuncea iti vine prinderea in fata si iti intra perfect in bot si se pliaza elicea bine pe bot.
Scoti siguranta din spate si scoti clopotul de pe motor afara, desfaci inbusul care tine axul pe clopot, scoti axul afara si il pui invers si il bagi inapoi in rulmenti si iti vine axul in partea cealalta.

uuu.. very cool :)
0

#4 Useril este offline   smarius36 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 08-June 09

Postat 21 June 2010 - 07:14 AM

Vreau sa-mi iau si eu un model din asta. Ce elice si ce con se folosesc la el ?
Marius
0

#5 Useril este offline   Robbie09 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 01-April 09

Postat 21 June 2010 - 10:29 AM

Vezi postareasmarius36, la Jun 21 2010, 08:14 AM, a spus:

Salut,

Cel mai bine ar fi cele recomandate de producator :unsure:.

Am avut pe Easy Glider Pro asa :

Motoare cu ax de 3,17 mm:
1. O configuratie minimala ca putere (dar multumitoare): motor Robbe Roxxy 2827/34, cu con dur aluminiu din ala rosu cu diametru de 40 mm(nu am gasit cu diam mai mare, si e cam mic pt botul de ezg pro) si elice plianta de 12,5 x 6,5 si acumulator 3s. Consum minim, dar ascensiune ceva mai lenta. De asemenea, trebuie mesterit la conul de plastic din botul ez glider-ului pentru ca motorul nu se potriveste pe gaurile date acolo.

2. Aceeasi configuratie ca la pct. 1, doar motorul difera: Robbe Roxxy 2834/12. Consum ceva mai mare, dar trage foarte bine, avionul urca aproape pe verticala cu un accu 3s incarcat.

Motoare cu ax de 4mm: au avantajul ca pe ele se potriveste conul de plastic pentru Easy Glider Pro de la multiplex
1. Robbe Roxxy 3535/06, elice plianta 11 x 6, con plastic pentru Easy Glider Pro de la multiplex: configuratie cam energofaga, dar si ascensiune rapida, pe verticala as putea spune, cu un acumulator 3s incarcat, pe care o folosesc eu in mod prezent. Doua din cele patru gauri de prindere ale acestui motor se potrivesc pe botul de ez glider pro, asa ca poate fi prins fara probleme doar in 2 suruburi.
2. Configuratie ca mai sus, doar motorul difera: Himax 2816-0890. Nu am incercat inca, dar trebuie sa mearga. Fiind de la mama lui ez glider pro, se potriveste fara probleme pe conul de plastic din botul glider-ului.

Cred ca un con pentru easy glider pro poate fi montat si pe motoare cu ax de 3,17 mm daca rogi un strungar sa-ti faca o alta piesa de prindere pe ax, pentru ax de 3,17.

Toate cele bune,
R.
0

#6 Useril este offline   Airflow 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 173
  • Inregistrat: 05-December 08

Postat 21 June 2010 - 12:33 PM

Vezi postareasmarius36, la Jun 21 2010, 08:14 AM, a spus:

Sau exista un Topic dedicat EG si EG Pro unde vei gasi multe din raspunsurile pe care le cauti. Eu am motorizare Roxxy 2830 / 12 , elice 11x6, con turbo (cel specificat mai sus) si urca excelent. Avantajul acestui con este ca ai o racire mai buna, dezavantajul este explicat mai sus. Cumpara cu incredere, nu te va dezamagi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: turbokup.jpg

Aceasta postare a fost editata de Airflow: 21 June 2010 - 12:36 PM

Don't drink and drive, smoke weed and FLY.

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu