Modelism - RHC Forum: Aparate comandate prin telecomanda - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Aparate comandate prin telecomanda

#1 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 23-April 09

Postat 27 April 2009 - 01:56 PM

Buna ziua!
As vrea sa ma ajutati la o problema si anume vreau sa aprind mai multe leduri de la o telecomanda de la o distanta foarte mica , jumatate de metru.In mare stiu ce imi trebe dar cand sa ma apuc de treaba vad ca nu este cum vreau.Am luat de la o masinuta cu telecomanda sistemul si in loc de motorase am pus leduri. dar mie imi trebuie nu numar mai mare de circuite.mam gandit ca aici voi gasi ce imi trebuie si anume cateva scheme cu sisteme emisie receptie. Mam gandit sa folosesc un emitator de la masina(mp 3) dar nu stiu daca este o idee destul de buna.Astept de la voi sfaturi.Va multumesc anticipat.
0

#2 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 27 April 2009 - 04:08 PM

...te duci frumusel pe strada Maica domnului si acolo la magazinul Conex gasesti telecomenzi (kit) sau montate cu mai multe canale...
0

#3 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 27 April 2009 - 04:16 PM

Vezi postareacharlie, la Apr 27 2009, 05:08 PM, a spus:

...te duci frumusel pe strada Maica domnului ...

...si cumperi o telecomanda mai de Doamne ajuta!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#4 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 April 2009 - 08:38 AM

Vezi postareaipsihi, la Apr 27 2009, 04:16 PM, a spus:

...si cumperi o telecomanda mai de Doamne ajuta!!!

da bine merg si d unde stiu eu cum sa fac circuitul pe care se afla ledul?Asta e mai grav,pt mine, pt voi poate nu ,
0

#5 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2009 - 12:56 PM

Aaa...deci tie iti trebuie o solutie ...la cheie.
Pai pentru asta treaba sta in felul urmator: Trebuie sa gesti pe cineva care sa fie dispus sa cumpere telecomanda si tot ce iti mai trebuie tie si sa faca implementarea. La urma iti da telecomanda in mana si iti arata ca se aprind LED-urile si tu ii dai banii de bere... :rolleyes: ...(sau de ferrari). Cam asa stau lucrurile.

Deci prezinta intreaga idee si poate o fi cineva care te poate ajuta.
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 April 2009 - 01:05 PM

Scuze ca deranjez. Descrie mai clar problema.
Multe automodele au doar cateva canale, pentru cateva comenzi (sa zicem 2-4 comenzi). Cu ceva ajutor poti scoate mai multe "comenzi", daca folosesti niste circuite specializate facute de electronistii de pe forum. Dar alea nu merg cu orice sistem RC de la masinutele cumparate din Europa.
In mod uzual, receptoarele au 4-8 canale (cred ca e de inteles ca nu numai receptorul conteaza). Te ajuta un sistem RC folosit in modelism sau vrei altceva?
Cred ca primesti mai mult ajutor daca spui exact ce vrei sa construiesti. Nu-ti face probleme ca iti fura cineva ideile, apa calda n-o inventam noi.
Posibil sa afli idei mult mai la obiect. De la o solutie concreta cu trimitere la material, pana la sfatul ca nu e rentabila investitia (necesara) pentru scopul propus. Eu zic ca merita sa risti, altfel ne invartim in jurul problemei.
Cu distanta ne-am lamurit, e mica. Cat de multe LED-uri? Vrei sa fie actionate independent? Exista o legatura intre secventele de aprindere? Vrei mai multe comenzi simultan sau pot fi executate pe rand? Trebuie sa fie ceva repetabil, sau totul depinde doar de manuta?

O telecomanda TV are destule canale, poate merge incercat ceva in directia asta, ca cel putin emitatorul e accesibil si ieftin. Adica intrebarea "acoperita" ar fi fost: vrei neaparat sistem de radiocomanda, adica unde radio? Ca in titlu spui de telecomanda, dar nu precizezi clar daca e vorba de RADIOcomanda.
Parerea mea de om care incurca lucrurile e ca daca formulezi clar o problema, jumatate din ea e rezolvata. Si daca o formulezi clar de doua ori e ca si disparuta, ca intre timp o rezolvi singur.
Bafta!

PS. M-am miscat greu, ai primit deja un raspuns bun de luat in seama, cu cateva minute mai devreme!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 April 2009 - 01:09 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#7 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 April 2009 - 08:48 AM

Asa deci va multumesc.Pai eu sunt elev in clasa 11 deci va dati seama ca abea acuma am studiat treburile cu circuite RC si fenomenul de rezonanta si din cate am studiat eu am inteles ca imi trebuie un emitator si un receptor deci doua circuite, pe emitator deca pun o bobina variabila(cum e la radio) si la receptoare, unde se afla ledurile circuitul normal.Mam gandit sa pun probleme inversa de la principiul de functionare radio.
Acuma sa va spun ce vreau sa fac, pe o placa in forma de cerc vreau sa pun 42 de LEDuri si sa le comand de la telecomanda sau de la un circuit exterior cercului.Sa le aprind pe rand, eu am sa fac cateva scheme si am sa le postez sa se inteleaga mai bn.

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 30 April 2009 - 11:12 AM
Motiv editare: nu mai da quote la postul anterior

0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 30 April 2009 - 10:10 AM

...nu te mai chinui ca nu vei reusi, solutia propusa de tine e total gresita, ceea ce vrei tu se numeste wu-metru(voltmetru) cu 42 de leduri si comandat proportional, cu ce se gaseste in magazine nu rezolvi nimic !!!

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 30 April 2009 - 11:13 AM

...tabula crasa, mortua est!
0

#9 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 April 2009 - 11:08 AM

Eu am luat de la o masina cu telecomanda si am aprins trei leduri mergeau si patru dar 2 se aprindeau in acelasi timp, daca as imparti alea 42 la 3 si sa fac atatea statii de emisie .daca as intelege schema de la telecomanda si de pe masinuta prin modificarea unui rezistor se modifica frecventa(din cate stiu eu) si as stabili mai mai multe frecvente traba nu mai este imposibila.NU??
Deci daca pote sa imi dea cineva o schema a unui circuit de la masinuta cu telecomanda eu va multumesc si daca este necesar voi si plati.

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 30 April 2009 - 11:13 AM

0

#10 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 April 2009 - 07:44 PM

...ca sa aprinzi alea 42 de LED-uri iti trebuie o telecomanda cu 42 de butoane sau o telecomanda cu 10 butoane si pe care "formezi" un numar si ala inseamna ca aprinzi LED-ul respectiv.
Pentru asta intr-o parte la emisie poti avea o telecomanda de TV chioara dar in partea ailalta iti trebuie un mic decodor care sa decodifice numere cum ar fi 05 13 39 07 42 fiecare inseamnand ca aprinzi acel led. Acum apare intrebarea cum le stingi? apesi iar 05 ca sa stingi ledul 05 sau 42 ca sa stingi led-ul 42? Poate tu vrei sa aprinzi LED-urile foarte repede...si atunci e mult mai complicat.

Deci detaliaza prolema...ce fac LED-urile alea...comanda lor trebuie facuta repede?

Cu telecomanda de masinuta si cu schimbarea rezistentei nu este deloc asa cum spui...daca modifici rezistenta si pui alte valori se schimba ceva pe acolo....dar nu vei putea pune 42 de rezistente...etc
0

#11 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 May 2009 - 07:04 AM

pai ledurile nu trebuie sa se aprinda f repede, dar nici sa dureze 1 minut, mie imi trebuie sa il aprind pe unu apoi trec la altul dar.Si dupa ce ma ,,plictisesc'' inchid telecomanda...LED-urile trebuie sa imi lumineze o bukatik d hartie cu o imagine pe ea, si pe o bukta d hartie mai mare am cele 42 d imagini.Eu am separat spatiile si am pus kte un led in fiekre celula.Aq vreau sa le aprind p fiekre,dar....Vad k munk mea e zadarnik, mai am aqma o solutie dar e si mai costisitoare...

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 01 May 2009 - 07:55 AM
Motiv editare: NU MAI DA QUOTE LA POSTUL ANTERIOR

0

#12 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 May 2009 - 07:57 AM

Vezi postareaLiviupfir, la Apr 30 2009, 09:48 AM, a spus:

Pai eu sunt elev in clasa 11 deci va dati seama ca abea

Citeaza

o bukatik d hartie, si pe o bukta d hartie, si am pus kte un led in fiekre celula.Aq vreau sa le aprind p fiekre,dar....Vad k munk mea e zadarnik, mai am aqma o solutie dar e si mai costisitoare...

la ce liceu? la analfabeti?
flying is my life...
0

#13 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 May 2009 - 08:10 AM

Vezi postareaSILVIU66, la May 1 2009, 07:57 AM, a spus:

la ce liceu? la analfabeti?

sti ce oi fi eu prost, nu stiu sa scriu sau nah poate asa vreau eu sa scriu din obisnuita, si st j eu la un liceu din Solca, mate info.Dar pana la urma dak ai d dat un raspuns dal j dak nu, nu scrie nimic...K?
0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 May 2009 - 09:54 AM

La inscriere aveai de citit un regulament pe care trebuie sa-l si respecti. Incerca sa folosesti stilul din primul mesaj. Ca ultimul nu merge pe forum....
Legat de ce vrei sa faci, acum e mult mai clar.
In rest, toate ar fi bune. Vorbim.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#15 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 May 2009 - 12:07 PM

Vezi postareabitex, la May 1 2009, 10:54 AM, a spus:

La inscriere aveai de citit un regulament pe care trebuie sa-l si respecti. Incerca sa folosesti stilul din primul mesaj. Ca ultimul nu merge pe forum....
Legat de ce vrei sa faci, acum e mult mai clar.
In rest, toate ar fi bune. Vorbim.

pai da vorbim dar nu ca sunt la analfabetisti....Era cu totul alta discutie nu e un raspuns care sa ma ajute cu ceva
0

#16 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 May 2009 - 12:12 PM

Vezi postareaLiviupfir, la May 1 2009, 09:10 AM, a spus:

dak ai d dat un raspuns dal j dak nu, nu scrie nimic...K?

pt k tokma nu jtiu sa citesc iti mai acord un 20%warn.
k?
flying is my life...
0

#17 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 May 2009 - 01:16 PM

Vezi postareaSILVIU66, la May 1 2009, 01:12 PM, a spus:

pt k tokma nu jtiu sa citesc iti mai acord un 20%warn.
k?

da nu prea inteleg kre e chestia q avertizatul si q ala 10 % dat d tn dar p mn nu ma doare kpu d loc pt k dak nu sti conturi se mai pot face asa k
degeaba incerci sa ma scoti d p forum sau ce se intampla knd st avertizat 100% aja k invatate sa te comporti apoi inveti sa scri k dak esti prost q facultate degeaba...J dak esti destept q 7 ani d aksa e mai bn
0

#18 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 01 May 2009 - 01:22 PM

Este pacat ca ai optat pentru aceasta cale. Nu faci decat sa te autoexcluzi de pe forum. Vei fi singurul perdant.
Te rog sa-ti revizuiesti atitudinea si nu vei avea decat de castigat.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 01 May 2009 - 01:23 PM

0

#19 Useril este offline   Liviupfir 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 May 2009 - 01:53 PM

Vezi postareadan_mitea, la May 1 2009, 02:22 PM, a spus:

Este pacat ca ai optat pentru aceasta cale. Nu faci decat sa te autoexcluzi de pe forum. Vei fi singurul perdant.
Te rog sa-ti revizuiesti atitudinea si nu vei avea decat de castigat.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

da dar cand vine unul cum e silviu66 kre penalizeaza pe degeaba, fara sa imi zica cu ce lam deranjat...Iti vine sa te autoexcluzi.Dar asta e viata mergem inainte.Multumesc pentru sfaturi, si orcine este deranjat sa nu mai citeasca e mai bn.
0

#20 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 May 2009 - 02:17 PM

Ai deranjat o intreaga comunitate cu limbajul de chat.
In afara de asta nu ai citit regulamentul cu care ai fost de acord la inscriere unde e scris clar:

Citeaza

11. Va rugam pe cat se poate sa folositi cat mai putine abrevieri, daca le folositi sa includeti cel putin o data (intr-o paranteza) titulatura completa. Nu folositi artificii de scriere/termeni care sunt greu de inteles (ex. folosirea literei k in loc de ca, jargon etc).

In plus tot in regulament scrie ca "deciziile moderatorilor" nu vor fi discutate public.
Atata timp cat esti in gradina mea imi respecti regulile.Daca nu poti sa te autoexcluzi.
inca 10% si 7 zile pauza de postare pe forum.

p.s. info:
-mesajele nu iti vor mai aparea pe forum;
-alt cont nu vei reusi sa-ti creezi.
flying is my life...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu