Modelism - RHC Forum: recomandare avion - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

recomandare avion

#1 Useril este offline   al_ex 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 14-June 08

Postat 20 April 2009 - 03:48 PM

Hristos a inviat!

Am si eu o intrebare: am pus ochii pe o KATANA EP cu urmatoarele specificatii

Specificatii:
Anvergura: aprox. 1000 mm
Lungime: aprox. 951 mm
Suprafata portanta: 20.5 dm²
Masa model neechipat: aprox 420 grame
Masa complet echipat: aprox 800 grame

Cat de greu este de pilotat? Are viteza mare in zbor?Este stabila? Este sensibila la comenzi?
Am mai polotat pana acum EZ , Arcus, cateva planoare homemade lansate la sandou , si Formosa I + foarte mult simulator . (asta ca sa nu ma trimiteti la un motoplanor ).
0

#2 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 20 April 2009 - 04:35 PM

As incerca intai cu un trainer.
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19189
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 April 2009 - 05:47 PM

Chiar asa... un Canary la 259 ron, mai convenabil sa iti faci mana nu stiu sa existe.
Si nici nu plangi dupa el cand... bat in lemn :unsure:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 April 2009 - 05:48 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 20 April 2009 - 06:13 PM

Vezi postareaal_ex, la Apr 20 2009, 04:48 PM, a spus:

Hristos a inviat!

Am si eu o intrebare: am pus ochii pe o KATANA EP cu urmatoarele specificatii

Specificatii:
Anvergura: aprox. 1000 mm
Lungime: aprox. 951 mm
Suprafata portanta: 20.5 dm²
Masa model neechipat: aprox 420 grame
Masa complet echipat: aprox 800 grame

Cat de greu este de pilotat? Are viteza mare in zbor?Este stabila? Este sensibila la comenzi?
Am mai polotat pana acum EZ , Arcus, cateva planoare homemade lansate la sandou , si Formosa I + foarte mult simulator . (asta ca sa nu ma trimiteti la un motoplanor ).

Daca ai pilotat ce ai zis tu acolo si iti place avionul ala... e ok. Va merge cat de tare vrei tu si va fi sensibila in functie cum o setezi. Daca e aia pe care o stiu io va fi mai usor de pilotat decat Formosa.

Bafta.
DT
0

#5 Useril este offline   MirceaFgs 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 24-June 08

Postat 20 April 2009 - 08:27 PM

Parerea mea este ca o sa te descurci , adica daca zici ca ai zburat si formosa si arcus etc.. etc si ai mai bagat si mult simulator e super ok ... prea agresiv nu are cum sa fie (sunt sigur ca formosa este mai agresiv). Viteza nu poate avea chiar asa mare incat sa te deruteze :unsure: Daca tu te simti pregatit poti sa il iei linistit :wub:
0

#6 Useril este offline   al_ex 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 14-June 08

Postat 20 April 2009 - 10:05 PM

Pai formosa e prea rapid si prea sensibil . nu e chiar pe placul meu. Nu e vorba de setari ca am zburat cu o cursa mica la eleroane si la directie , iar la profundor putin mai mare ca sa ma scoata din eventualele belele. Si daca ii dau motorul mai incet nu prea planeaza .

Pe Katana am pus ochii inca de la inceput si imi place mult cum arata. Si nu mi-e frica ca o sa plang dupa el , ca daca se intampla ( si o sa se intample odata si odata ca la toata lumea ) se repara, nimic nu e imposibil. Mi ales ca daca nu ai chef de munca are toate partile din kit la vanzare ca piese de schimb. Avionul este de la Botosani site-ul cu "S". Si o sa ii pun un C 2830 care trage 900 g si cred ca ii de ajuns. Acum ca servouri is bune niste sg90? Nu vreau sa bag bani multi. Adica doar servourile imi trebuie ca in rest am tot. :lol:
0

#7 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2661
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 April 2009 - 08:19 AM

- 800g cu 20 dm inseamna mult, incarcare unitara destul de mare, are sa zboare rapid, si are sa aterizeze in viteza
- Katana, inseamna o configuratie mai dificila ca formosa (f3a)
- 1m, inseamna un model destul de mic si dificil (mai dificil ca si Katana de 2m sa zicem)

Toate astea inseamna un model zburabil, dar dificil pentru incepatori. Tu stii la ce nivel esti, daca poti sa-l zbori, daca nu poti, modelul are sa se faca zob destul de repede.
0

#8 Useril este offline   MirceaFgs 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 24-June 08

Postat 21 April 2009 - 10:44 AM

Vezi postareavlad1, la Apr 21 2009, 09:19 AM, a spus:

Toate astea inseamna un model zburabil, dar dificil pentru incepatori. Tu stii la ce nivel esti, daca poti sa-l zbori, daca nu poti, modelul are sa se faca zob destul de repede.

Aici te pot contrazice si eu am sarit de la un Arcus (modificat prelungit eleroane/ profundor) care era cat de cat mai aproape de acrobat si am sarit direct la mini showtime, desi unii au zis sa nu il zbor ca o sa il dau de pamant.. l-am zburat si pot sa zic ca o zburat mult (5 luni) dupa care o facut cunostinta cu mama terra din cauza unui flutter:< acuma e aproape reparat si avand in vedere ca is si usoare nu se strica atat de tare ca unele termice care ajung la 3 kg ... El a zburat si formosa deci , parerea mea este ca este pregatit .. numai sa o ia incetul cu incetul...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu