Modelism - RHC Forum: Packuri Li-polimer - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Packuri Li-polimer Intretinere

#1 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 07 April 2009 - 09:37 AM

Salutare,

Sambata asta, dupa cateva reprize de planor (de ma durea gatu' de stat cu privirea in sus), am tras un zbor de vreo 38' in care n-am prea prins termica. In consecinta am tras un numar destul de mare de urcari cu motorul, iar eu cand urc, urc cu motorul in blana, nu asa orice...

Rezultatul final? La aterizare packul mai avea destula zeama incat sa TRAGA serios planorul, deci mai zburam linistit 10 minute. Dupa binemeritatele 10 minute (sau or fi fost 20? nu mai stiu, sigur insa au fost cel putin 10) de hodina, la incarcarea packului de 11,1 V / 1250 mAh (pack de un an si ceva vechime) chargerul a bagat in el nu mai putin de 1180 mAh, la un curent de incarcare de 1,2A. Nu este cine stie ce pack, e o chinezarie branduita de cei de la Botosani (nici nu am mai vazut la ei asa ceva in ultima jumatate de an). Conditii de lucru:

- o juma' de an a papat, in medie cam la 1,7 saptamani, 2-3 reprize de munca (cu foarte putine cazuri de descarcare "adanca"; cred ca o singura data mi-a taiat motorul, daca s-a intamplat asta vreodata);
- acasa a stat aproape exclusiv in frigider la 3-5 grade C (era pus la pastrare imediat ce ajungeam de la camp, si era scos de acolo cand duceam toate sarsanalele la usa pentru a pregati plecarea la zbor);
- regulatorul de pe planor e de 18 A (regulatorul stoc de pe Arcus) si de cand sta p-afara e rece (inainte sa-l scot il apucau caldurile, deoarece inauntru nu prea e ventilatie, si tot p-acolo sta si packul), in conditiile in care rata packului este de 20 C / 25 C (30 s). Dar nu are unde sa dea atata curent...

Deci pack exploatat sub limita specificata de producator + pastrat la frigider (NU congelator!) => viata lunga. Sunt curios cum o sa faca la iarna pe Iak, care Iak nu papa chiar in halul asta (cu tot BEC-ul de 8 A) deci slabe sanse sa se incalzeasca. Apropo de incalzit packurile iarna, le tine careva prin buzunare inainte sa le puna pe avion? :rolleyes:
Ave
0

#2 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 07 April 2009 - 09:43 AM

Vezi postareaave, la Apr 7 2009, 10:37 AM, a spus:

Nu este cine stie ce pack, e o chinezarie branduita de cei de la Botosani (nici nu am mai vazut la ei asa ceva in ultima jumatate de an). Conditii de lucru:

nu vreau sa le fac reclama, dar packurile alea au fost extraordinare. ai mei au cedat dupa 2 ani. ma atasasem de ei. un an au fost folositi la greu. in medie 2 incarcari/descarcari pe saptamana. acum au imbatranit saracii. nu mai dau curentul necesar , asha ca i-am pus la demaror :rolleyes:. raportul pret/calitate imbatabil. sa vedem flight power cat o sa reziste. ne vedem peste 1 an tot aici http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#3 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 07 April 2009 - 09:50 AM

subscriu afirmatiei, inca mai am cateva packuri din acelea rosii (2s - pe yak receptie acum) si 4-5 bucati 3s 1800A de ANI de zile care inca dau cat pot fara sa fie umflati sau eu stiu ce. Si nu i-am depozitat nici cum, pur si simplu au zacut in lada de scule pana i-am donat unui coleg de aici ce le foloseste excesiv din nou... Tin minte ca unu a stat cam 2 saptamani in camp fiind pierdut dintr-o formosa, dupa ce l-am gasit (accidental nu cand am batut campul in lung si-n lat), l-am incarcat si merge si azi perfect http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

0

#4 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2009 - 10:31 AM

Shit, nu intentionam sa le fac reclama http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif ci doar sa remarc faptul ca desi se spune ca Li-po intr-un an pierd cam 5-10% din capacitate, la asta al meu (deocamdata singurul, dar sper sa vina maine inca unul, alta natie) practic nu a existat o asemenea pierdere - corelat cu conditiile de exploatare.
Ave
0

#5 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 07 April 2009 - 11:05 AM

Vezi postareaCalin, la Apr 7 2009, 10:50 AM, a spus:

...3s 1800A ...

al req pack de 1800 amperi.. am vrut sa zic mA http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

0

#6 Useril este offline   s0s0 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 635
  • Inregistrat: 06-January 08

Postat 07 April 2009 - 12:16 PM

aceeasi problema o am si eu cu un pack LRP 5000mAh 25 C 2s.... au ceva vechime dar nu ma asteptam sa incarce doar 3000mAh iar incarcarea sa urce undeva la 3A iar apoi sa scada usor pana la 50mAh chiar si mai putin cand e mai putin de un A de incarcat
Eu ma gandesc ca poate fi incarcatorul de vina (e prea bland cu ele:-p) al meu fiind un Robbe No.8487

Aceasta postare a fost editata de s0s0: 07 April 2009 - 12:17 PM

1:18 Xray m18;
1:10 TT01;TA05/Mamba;Xray t2/Xcelorin;Schumacher Fusion .28;losi xxx-s;
1:8 graupner Flash/zx21;graupner Flash/Mamba BL
Bj 26;graupner Carbon ECO
dx3r,mtx pro,etc62
For help call:0724885194
For rent:rentech.ro
0

#7 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2009 - 12:33 PM

Vezi postareaCalin, la Apr 7 2009, 12:05 PM, a spus:

al req pack de 1800 amperi.. am vrut sa zic mA :)

Chiar mAh, putem spune... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Ave
0

#8 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2009 - 01:31 PM

Vezi postareas0s0, la Apr 7 2009, 01:16 PM, a spus:

aceeasi problema o am si eu cu un pack LRP 5000mAh 25 C 2s.... au ceva vechime dar nu ma asteptam sa incarce doar 3000mAh iar incarcarea sa urce undeva la 3A iar apoi sa scada usor pana la 50mAh chiar si mai putin cand e mai putin de un A de incarcat
Eu ma gandesc ca poate fi incarcatorul de vina (e prea bland cu ele:-p) al meu fiind un Robbe No.8487

E posibil sa fie si de la incarcator, dar nu bag mana-n foc nici pentru pack. Ce varsta are, cum ai tras de el, cat de cald a stat etc.

Unii ar putea sa-ti povesteasca de tot felul de natii de packuri care au tinut doar 2-3 zboruri.
Ave
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 April 2009 - 01:56 PM

Un articol care aduna laolalata raspunsurile la o gramada de intrebari:

http://www.modelflyi...icle.asp?a=4629

Ar putea fi tradus si tintuit in frunte.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 15 April 2009 - 08:15 PM

Si partea a doua:

http://www.modelflyi...icle.asp?a=4670
... cu picioarele pe pamant ...