Am si eu o mare problema legata de sistemul de propulsie la un navo tip HYDROPLAN de constructie proprie, mai exact ce motor electric cu perii (brushed engine) ar fi cel mai potrivit pt. performante bune avind in vedere urmatoarele date specifice constructive ale modelului in cauza si anume L: 640mm l: 325mm (dimensiuni de coca) greutatea full echipat gata de apa ( R/C , ACCU etc) cu un motor 600/19 Robbe fiind de
aprox 1700g . Problema cea mai complicata nu ar fii (cred in momentul de fata motorul care o propulseaza) ci pozitionarea axului elicei fata de partea de jos a HYDRO adica, cit de coborit sau ridicat trebuie sa fie acest ax al elicei fata de partea inferioara a modelului ("fundul hydroplanului") si implicit eliea propriu-zisa cit de ridicata sau coborita tre' sa fie fata de linia de plutire (nivelul apei) si de asemenea cit de in spate sa fie "dusa" fata de hydroplan ( PT. UN RANDAMENT MAXIM AL PROPULSIEI !!!) . Toate astea le spun pt. ca se intimpla o chestie bizara cu modelul pe apa si anume indiferent de maniera de pilotare (plecare cu accelerare puternica sau plecare lenta si accelerare progresiva ) modelul are aceeiasi problema si anume reuseste se deplaseze pina la o anumita viteza (ma rog indulgent spus viteza cred ca in jur de 10 max 15 km/h) dupa care accelerat la maxim fiind ramine la acest prag de viteza si din cite se pare (pe cale auditiva) motorul se tureaza la max de parca elicea ar fii mai mult in aer iar la capitolul crestere viteza se opreste la pragul amintit anterior (10-15km/h si numai vrea sub nici un chip sa treaca de acest prag critic). Mentionez ca am testat mai multe tipuri de elicii incercind si cu S-uri si cu H-uri si nici o diferenta . Alte date legate de subiect care ar putea conta modelul este construit din balsa 90% acumulatorii de propulsie sunt SANYO CADNICA 1700 SCR (1850mAh)
Daca este cineva (priceput in modele tip HYDROPLAN cu o oarecare experienta) care ma poate ajuta cu vreo idee care sa fie o solutie la problema mea , astept cu mult interes sugestiile voastre . Multumesc anticipat. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/viking.gif vicy73@yahoo.co.uk
Aceasta postare a fost editata de Vincent: 02 August 2005 - 08:21 PM