SALUT TUTUROR!!!
Asociatia de stundenti din domeniul ingineriei aerospatiale "EUROAVIA" impreuna cu Facultatea de Inginerie Aerospatiala si Aerodromul Clinceni organizeaza ROCKET WORKSHOP 2009!!
EUROAVIA este o organizatie studenteasca non profit, avand filiale in peste 15
tari si un numar de peste 1000 de membri activi. Scopul EUROAVIA este de a promova
cooperarea pe plan profesional cat si cultural intre studentii in aeronautica si companiile de
profil.
Ce este Rocket Workshop 2009?
Un concurs ce se desfasoara la sfarsitul lunii mai, in care echipele, formate din
studenti, construiesc individual un racheto-model de dimensiuni mici din plastic si/sau
carton., ce va avea ca scop definit lansarea si recuperarea unui satelit plasat in interiorul
rachetei. Satelitul¡ este bineinteles un obiect de natura banala si cotidiana,si anume un...ou.
Va fi un eveniment care pune in practica aplicata atat bagajul de cunostinte
teoretice ale studentilor cat si creativitatea si dorinta arzatoare de afirmare a participantilor.
Vom premia cele mai bune 3 rachete in functie de timpul de zbor , performantele
rachetei si buna functionare a acesteia conform calculelor teoretice.
Dorim astfel sa facem publicitate si o promovare puternica a asociatiei si a facultatii
atat in mass-media(reviste de specialitate, radio-tv, presa scrisa) cat si printre studentii facultatii de Inginerie Aerospatiala, pasionatii de rachetomodelism etc.
Prin acest mesaj apelam la bunavointa dumneavoastra pentru a ne ajuta cu sfaturi, idei, sponsorizari si va invitam la lansarea rachetelor, la o data ce va fi anuntata cat de curand. Totodata am dori sa intram in contact cu cei care ne pot da indicii despre cum sa procuram materialele necesare construirii rachetomodelelor( in special motoarele, clasa D ).
Va multumim!!
pentru sponsorizari, informatii, sugestii, sfaturi, idei va rugam contactati echipa organizatoare
coordonator Marius DIBLA
tel: 0728063241
e-mail : marius.dibla@yahoo.com
Pagina 1 din 1
ROCKET WORKSHOP 2009 competitie rachetomodelism
Postat 06 April 2009 - 10:08 PM
Bine ati venit printre noi! Poate ajungem si noi la voi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Se ocupa cineva si cu rezolvarea problemelor legate de legislatie? E bine de stiut in ce ne bagam. Faptul ca-i ONG nu ajuta cu mult. Aveti la facultate si 1-2 rachetomodelisiti, implicati direct in activitate?
Mult succes in tot ce v-ati propus! Laudabila initiativa! Astept sa aflu data desfasurarii!
Spor la treaba in continuare!
PS. Gasim un regulament... pe undeva?
Se ocupa cineva si cu rezolvarea problemelor legate de legislatie? E bine de stiut in ce ne bagam. Faptul ca-i ONG nu ajuta cu mult. Aveti la facultate si 1-2 rachetomodelisiti, implicati direct in activitate?
Mult succes in tot ce v-ati propus! Laudabila initiativa! Astept sa aflu data desfasurarii!
Spor la treaba in continuare!
PS. Gasim un regulament... pe undeva?
Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 April 2009 - 10:14 PM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Postat 07 April 2009 - 08:56 AM
Oul se poate fierbe sau trebuie sa fie natur ca altfel vor fi probleme la recuperare.
Luati legatura cu Florin Mig-29 de pe forum ca el e implicat in astfel de programe si va poate ajuta cu idei si eventual ceva sponzorizari.
Luati legatura cu Florin Mig-29 de pe forum ca el e implicat in astfel de programe si va poate ajuta cu idei si eventual ceva sponzorizari.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 07 April 2009 - 04:56 PM
Baietii stiu ce fac, sunt a a doua "iesire".
Anu' trecut am fost invitat, am mers, am lansat, organizare buna, vreme frumoasa, totu' foarte fain. M-am simtit excelent. Nu au fost probleme cu nimeni si nici anul asta nu cred ca vor fi. Din pacate anu' asta nu mai pot ajunge din motive de BAC. Dar sper sa ne vedem in 2010.
Succes
Anu' trecut am fost invitat, am mers, am lansat, organizare buna, vreme frumoasa, totu' foarte fain. M-am simtit excelent. Nu au fost probleme cu nimeni si nici anul asta nu cred ca vor fi. Din pacate anu' asta nu mai pot ajunge din motive de BAC. Dar sper sa ne vedem in 2010.
Succes
Postat 07 April 2009 - 05:30 PM
Skyspy, la Apr 7 2009, 08:56 AM, a spus:
Oul se poate fierbe sau trebuie sa fie natur ca altfel vor fi probleme la recuperare.
Oul trebuie sa fie crud, prospat, marime mare 43-45, facut de gaina alba crescuta in spatii libere si hranita cu adaos de untura de peste (Omega 3). Stampila cu data ouatului si numele gainii sunt optionale. Nu se vor amesteca oua de diferite culori si loturi. Inainte de lansare suprafata trebuie examinata cu atentie ptr identificarea eventualelor fisuri sau discontinuitati; este recomandata metoda cu lichide penetrante. Organizatorul va fi responsabil ptr procurarea si punerea la dispozitia concurentilor a intregii cantitati de oua, calculate la un maxim de 2 oua de persoana; concurentii nu pot folosi propriile oua in competitie, dar le pot folosi pentru antrenament, in afara zonei de lansare.
Dupa o lansare, oul se poate refolosi ptr urmatoarea, pe raspunderea concurentului, desi statistica arata ca in peste 50 la suta din cazuri cea mai potrivita (si singura) utilizare este omleta, cu conditia ca echipamentul necesar sa fie pregatit si in stand-by.
Dat fiind problemele deosebite create de un ou lansat cu o racheta necentrata sau careia nu i s-a deschis sistemul de recuperare, se recomanda ca toti concurentii, arbitrii si restul de gura-casca sa poarte echipament de protectie adecvat. O atentie speciala trebuie acordata autoturismelor (mai ales celor de culoare inchisa), care trebuie evacuate la o distanta de cel putin 200 m, in directia vantului.
Postat 07 April 2009 - 09:50 PM
;)
Multumim in primul rand pentru feedback! nu stim cu ce sa incepem. regulamentul competitiei exista in mare parte e cel de anul trecut care poate va fi modificat putin anul acesta! totodata am vrea sa lamurim un aspect pentru a nu se intelege ceva gresit! in competitie nu vor participa decat membrii asociatiei EUROAVIA, dar pe langa competitie credem si ne dorim ca oricine este binevenit sa lanseze, sau doar sa asiste,dar aici trebuie sa vorbim cu cei de pe Clinceni!! Incercam sa aducem si o televiziune si sa aparem pe la niste stiri.. noi speram sa iasa totul bine, ne dorim un eveniment cu presa.. interviuri si multa lume pentru a ne promova atat asociatia, facultatea, pe modelisti cat si hobby-ul!!
Cat despre ou... e un ou si el acolo .. gaina poate fi si prepelita pana la urma!!
Va multumim!!!
Multumim in primul rand pentru feedback! nu stim cu ce sa incepem. regulamentul competitiei exista in mare parte e cel de anul trecut care poate va fi modificat putin anul acesta! totodata am vrea sa lamurim un aspect pentru a nu se intelege ceva gresit! in competitie nu vor participa decat membrii asociatiei EUROAVIA, dar pe langa competitie credem si ne dorim ca oricine este binevenit sa lanseze, sau doar sa asiste,dar aici trebuie sa vorbim cu cei de pe Clinceni!! Incercam sa aducem si o televiziune si sa aparem pe la niste stiri.. noi speram sa iasa totul bine, ne dorim un eveniment cu presa.. interviuri si multa lume pentru a ne promova atat asociatia, facultatea, pe modelisti cat si hobby-ul!!
Cat despre ou... e un ou si el acolo .. gaina poate fi si prepelita pana la urma!!
Va multumim!!!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1