Modelism - RHC Forum: Multiplex SkyCat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Multiplex SkyCat Tuning

#1 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 06 March 2009 - 11:10 AM

Am facut rost de respectivul avion, care nu se mai fabrica, in urma cu o saptamana. Era motorizat cu un OS .25LA, si cantarea RTF 1300 g. Avand pe un WACO 30 un OS Wankel, m-am gandit ca ar fi cazul de ceva schimbari. Dar, mai intai, date tehnice:
Anvergura:1085mm
Lungime: 1035mm
Suprafata aripii: 31dmp
Greutate: Minim 1100 g cu termic de 3,5 cmc, max 1490 g cu electric seria 600 cu reductor si pack nimh.
Incarcare alara: 35 pana la 48 g/dmp
Model realizat din elapor.

Modelul avea pt echilibrare 30g plumb pe coada. Wankelul era mai greu cu 200g decat os-ul de 4cmc, asa ca m-am decis sa-i mai scurtez din bot.

Fisiere atasate

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2009 - 11:20 AM

I-am traforat un nou panou de foc, din placaj de 5mm pe care l-am lipit cu CA si l-am asigurat cu doua tevi de carbon de 5mm si 100 mm lungime ce trec prin fuselaj la 45 grade. In continuare am trecut la usurarea modelului: Tren de carbon de 17 grame, am renuntat la capota motor si la conul elicii. In final a iesit la 1350 grame fara zeama, cu rezervor de 200ml si accu NiMh de 1100 mAh. Asta inseamna o incarcare de 48g/dmp, cu plinul facut. Servourile pe directie si profundor sunt Robbe FS 500MG, iar pe eleroane am inlocuit Hitec HS-81 cu HS-85BB, deoarece unul din HS 81 avea un dinte barbierit. Am schimbat si furculitele cu articulatii sferice. In final cam asta a iesit:

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2009 - 11:23 AM

Dungile negre de pe intradosul aripii si al ampenajului reprezinta ranforsari realizate cu platband de carbon incastrat.
Sper sa fie destul de turbat avand in vedere greutatea de zbor si puterea motorului (1,27 cp). Momentan am pus o elice 11*4 apc, care ar trebui sa traga vreo 2,2 kg la 15.000 rpm. Vom vedea. Maine sper sa-l zbor.
0

#4 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 06 March 2009 - 02:44 PM

Super, ar trebui sa le facem o intalnire astora din grupa mica... Skycat, RedHawk si asteptam si altii.

Vis-a-vis de putere, cred ca ai un surplus cam mare :rolleyes:)... macar sa nu se smuceasca prea tare :)
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#5 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 06 March 2009 - 03:44 PM

Vezi postareaAbburo, la Mar 6 2009, 02:44 PM, a spus:

Vis-a-vis de putere, cred ca ai un surplus cam mare :rolleyes:)... macar sa nu se smuceasca prea tare :)

Eventual un rotor anticuplu pe una din aripi... :)
Ave
0

#6 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2009 - 05:41 PM

Azi am inaugurat jucaria. Am fost la Chitila intre doua si trei, la trei a inceput ploaia. Se intra destul de greu, cine nu are gume si nu le are cu volanul sa nu se aventureze (decat cu 4*4). Unghiul la motor l-am nimerit din prima, nu e nicio diferenta intre relanti si blana, nu trage nu smuceste. Zboara cuminte si vine fulg la aterizare. Singura chestie pe care nu o inteleg: cand vreau sa intru in vrie, cand dau directie stanga se angajeaza pe aripa dreapta si invers. Se comporta pe dos decat celelalte modele ale mele, de ce? A doua problema e ca nu sta in cutit, dar cred ca asta e din cauza directiei mici. O sa incerc sa-i maresc cursa si daca nu reusesc ii maresc directia. Mai incerc maine dimineata, daca-mi permite vremea. In rest, super tare modelul, pacat ca nu se mai fabrica!

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 07 March 2009 - 05:42 PM

0

#7 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:02 PM

Am mai bagat azi 5 rezervoare la Chitila. Bate vantul destul de tare. In sfarsit, motorul incepe sa se lase si-mi permite sa-i saracesc amestecul. Cred ca mai am vreo 10 rezervoare si termin rodajul. Nu am prestat mai mult azi ca, la ultima aterizare s-a rupt placajul de care era prins trenul (placaj de 3 si trenul prins in holzsuruburi). O sa-i fac alt suport din placaj de 5mm cu captive de M3.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu