Costumas, la Mar 18 2009, 10:37 AM, a spus:
arcus
Postat 19 March 2009 - 01:06 PM
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 19 March 2009 - 04:46 PM
Am avut EasyGlider si Arcus, si pot zice ca, dupa parerea mea se preteaza minunat pentru un incepator, mai ales variantele echipate brushless (EG Pro si Arcus). Singura problema este ca atunci cand ajungi in stare de panica sa opresti motorul (evident daca situatia nu cere motor). Am vazut situatii in care omul venea cu motorul in blana si pur si simplu uita sa opreasca motorul. Pina atunci totul a fost ok, planorul docil etc.
Ce vreau sa zic este sa nu sari peste partea de simulator... De obicei costa!
Succese!
Aceasta postare a fost editata de docmarius: 19 March 2009 - 04:47 PM
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
Postat 06 April 2009 - 12:34 AM
Fisiere atasate
-
arcus_si_trainer_pe_tavan.JPG (22.09K)
Number of downloads: 181
Postat 06 April 2009 - 09:44 AM
Statie nu iti recomand sa iei art-tech sau cum se mai numeste e-fly. Eu personal am statia respectiva luat de nou,nu am ascultat de cei de pe forum, tot asa m-am gindit si eu o-sa il iau pe asta si mai tirziu iau ceva mai bun GRESEALA MARE.
Cu telecomanda respectiva am rupt 3 avioane home made (un hidroplan si doua piper cub) toate facute la fix si echilibrate dupa desene , si un DHC-2 BEAVER de la gws, asta reparat, pina la urma am luat o statie de calitate un Spektrum DX6i in 2.4 Ghz cu care zbor cele 4 avioane pe care le am : beaver, fun jet , gemini ,si un motoplanor facut din bucati fuselaj de easy glider si aripi , ampenaje de easy star, fara sa am probleme cu ele.
Deci nu lua o telecomanda ieftina!!!! Zic din propria experienta! Mai bine asteapta o saptamina doua sau o luna, merita, mai bine dai banii pe telecomanda in loc sa dai pe piese si reparatii.
Asta e parerea mea, tu faci cum iti dicteaza buzunarul.
Postat 06 April 2009 - 10:35 AM
ATYZZZ, la Apr 6 2009, 10:44 AM, a spus:
Deci nu lua o telecomanda ieftina!!!! Zic din propria experienta! Mai bine asteapta o saptamina doua sau o luna, merita, mai bine dai banii pe telecomanda in loc sa dai pe piese si reparatii.
Eu am o banuiala ca statia asta e atat de blamata tocmai pentru ca e o statie pt incepatori. Ca incepator ai mult mai sanse sa ai bruiaj intre urechi... si e foarte usor sa dai vina pe statie. Nu cred ca cineva cu mai multa experienta isi mai cumpara un artech.
De obicei cand iti cumperi alta statie deja ai ceva experienta de zbor si e clar ca merge statia mult mai bine :)
Eu personal am zburat cam 4 luni cu acea telecomanda vreo 5 avioane/planoare, si nu mi s-a parut niciodata ca m-ar limita (tin minte ca la un crash am dat vina pe radio ca ar fi fost bruiaj .. si cand colo pusesem elevoanele invers...) . Am schimbat-o cand am avut nevoie de mai multe canale. I-am dat-o unui prieten care nu a avut nici el probleme cu inceputurile in aeromodelism.
E posibil insa sa difere de la statie la statie insa caracteristicile ...
Postat 06 April 2009 - 10:43 AM
macsimc, la Apr 6 2009, 11:35 AM, a spus:
aici te inseli amarnic. am vazut avioane pilotate de profesionisti pentru prima oara, ca proprietarilor lor le era un pic frica. si la un moment dat din zbor drept, incepe sa faca ca toate alea, sau nu mai raspunde la comenzi-dai de manse si avionul nici macar nu deviaza de la traiectorie.
macsimc, la Apr 6 2009, 11:35 AM, a spus:
aici ai dreptate
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 06 April 2009 - 04:44 PM
hash84, la Apr 6 2009, 11:43 AM, a spus:
Aici iti dau dreptate. Beaverul am dat de 2 ori de pamint cu telecomanda respectiva dar cu DX6i inca nu am reusit, desi il am de un an.
O-fi problema in mine? :lol:
Dar sa lasam caracterizarea telecomenzilor si sa trecem inapoi la subiect pentru care s-o deschis acest topic.
Deci eu iti recomand: EASY STAR, EASY CUB , MINIMAG sau EASY GLIDER toate sint de la firma MULTIPLEX din elapor.
Elaporul e mai rezistent la socuri decit polistirenul "normal".dupa experienta si opinia mea.
Aceasta postare a fost editata de ATYZZZ: 06 April 2009 - 04:45 PM
Postat 06 April 2009 - 05:58 PM
ATYZZZ, la Apr 6 2009, 05:44 PM, a spus:
Elaporul e mai rezistent la socuri decit polistirenul "normal". dupa experienta si opinia mea.
Elaporul sau Arcelul au cu totul alte caracteristici fata de nenorocitul de polistiren. Se repara foarte usor (apa calda unde s-a turtit + epoxi / cianoacrilat sau superglue). Din acelasi material e si Arcus-ul, si AcroMaster-ul (dar ala mai incolo) etc.
Recomand ceva cu eleroane si motorizare brushless, neaparat. Easy Glider Pro (brushless) sau Arcus ARF (cu motor brushless stoc) sunt perfecte.
Iar planorismul este ceva de-a dreptul SPLENDID!