Incepatori
Postat 03 March 2005 - 07:59 PM
la ce e bun un receptor cu 6-8 comenzi ?servomecanismele care se pun pe barcuta se leaga cumva direct la receptor ?
cum se folosesc ele ?
cu cat radiocomanda are mai multe canale e cu atat mai buna ?la ce folosesc ?si tre sa aiba neaparat si variator si barca si radiocomanda ?
Postat 03 March 2005 - 10:05 PM
Tao, la 3 Mar 2005, 19:59, a spus:
la ce e bun un receptor cu 6-8 comenzi ?servomecanismele care se pun pe barcuta se leaga cumva direct la receptor ?
cum se folosesc ele ?
cu cat radiocomanda are mai multe canale e cu atat mai buna ?la ce folosesc ?si tre sa aiba neaparat si variator si barca si radiocomanda ?
1. Variator= dai drumu la barcuta.... cum variezi viteza? si mai tre s-o si opresti la mal NU?
daca nu-i pui te invirti pe balta pina se termina bateria :D
Sau cam ce viteza crezi ca prinde o "barcuta" de asta sa-ti zica GEO ca el stie mai bine!
Cum abordezi un viraj fara variator? la Vmax?
Stii sa inoti bine?
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 03 March 2005 - 10:06 PM
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 04 March 2005 - 11:08 AM
nu intzeleg intrebarea: "si tre sa aiba neaparat si variator si barca si radiocomanda ? ", pai atunci nu mai este barcutza electrica RC
in legatura cu "un receptor cu 6-8 comenzi ?" hai sa privim lucrurile in felul urmator: 1canal = 2comenzi (exemplu: inainte/inapoi). Pt o barcutza in general ai nevoie de-o radiocomanda cu minim 2canale: canal1 = inainte/inapoi, canal2 = stanga/dreapta. Totusi am vazut pe net (eu poate intr-o viatza ulerioera voi face asa ceva) barcutze cu mai multe comenzi care actioneaza asupra unor aripiare, flapsuri etc. pt imbunatatirea performantelor de navigare in functie de viteza barcutei (+ unele navomodele machete care au pe ele tot felul de sirene, beculetze, fumigene si alte nazbatii a.i. sa simuleze cat mai bine o ambarcatziune reala). Deci ca o concluzie, pt inceput o statie buna cu minim 2 canale, ulterior mai vezi tu ce si cum.
la problema: "servomecanismele care se pun pe barcuta se leaga cumva direct la receptor ?
cum se folosesc ele ?" incerc sa raspund in felul urmator: servomecanismul preia semnalul electric de la receptor si, cu ajutorul unui reductor antrenat de-un motorasi, actioneaza asupra unui brat caruia i-i imprima o miscare. mai departe aceasta miscare a bratului este preluata de-un sistem de parghii si transmisa la carma (in cazul navomodelelor).
la subiectul variatoare cred c-ai primit un raspuns de-la Picatot
Daca m-ai ai nelamuriri da-mi un semn pe mail. Dar mai bine incearca sa iei legatura cu cei din Galati, sunt convins ca te va ajuta cineva, si-ti spun ca merita berea pe care o dai ca sa scapi de problemele pe care le-am avut eu
hai bafta
Postat 06 March 2005 - 01:43 PM
PAGINA 1 BARCUTA faina de la TRAXXAS
Ai sa gaesesti pe linga explicatiile de rigoare si explodata aici
Dupa ce studiezi cu atentie e BINE sa-l intrebi pe GEO neclaritatile!
PS: despre discutiile pe YAHOO mai ales pe probleme tehnice .... :) ... mai gindeste-te!
Uneori afirmatiile e bine sa fie argumentate cu exemple!
Postat 06 March 2005 - 07:22 PM
Chiar daca e BARCA comenzile ramin aceleasi ca la o masinuta:
1. Cirma
2. Motor
Poblema e de:
1 MARIMEA motoarelor indiferent daca vrei sa folosesti elice subacvatica sau aeriana!
2. Etansarea ptr axul motorului la cea imersata!
In rest mici banalitati :) de hidrodinamica, stabilitate ... :)
PS: Si NU UITA de barcuta pneumatica ca si aia necesita bani! :)
Sau daca ai catel invata-l cu apa!
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 06 March 2005 - 07:24 PM
Postat 10 March 2005 - 05:46 PM
Postat 12 March 2005 - 09:47 AM
1. Schema am dat-o mai sus si E VALABILA NUMAI PTR CELE ELECTRICE!
2. FIRUL DE ALIMENTARE DIN CONTROLER care INTRA IN RECEPTOR trebuie "INTEPAT" IN SPEED A se citi cu atentie cartea tehnica a radiocomenzii! De regula la FUTABA (ceea ce am eu intra cam in toate receptoarele pe PINUL3)
3. A se citi de asemeni cu atentie INSTRUCTIUNILE de la CONTROLER! de vazut CLAR INTRARI...IESIRI si MOTOR
4. Nu trebuie sa va faceti probleme in ceea ce priveste tensiunea de alimentare! SCHEMA TREBUIE EXECUTATA CORECT. CONTROLERUL e facut sa furnizeze catre receptor tensiunea lui 5V!
Postat 12 March 2005 - 11:37 AM
Picatot, cred ca schema ta pusa la 12 Mar 2005, 09:36 nu poate fi accesata ca sa putem sa o vedem/comentam http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif (dovada si numarul mare de download-uri care de fapt sint incercari)
Postat 12 March 2005 - 12:01 PM
deci sa inteleg ca motorasul ia tensiune variata din CONTROLER,care la randul lui primeste semnal din receiver iar acc. variaza tensiunea de alimentare ? toate motorasele electrice pot primi aceasta variatie sau sunt in fct. de tip...........model ?
:-? #o
Postat 12 March 2005 - 01:08 PM
MULTUMESC VERY MULT !!!!!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wacko.gif
Aceasta postare a fost editata de Tao: 12 March 2005 - 04:17 PM
Postat 12 March 2005 - 09:37 PM
Tao, o sa-ti caut ceva (o sa hotarim impreuna) ca si eu vreau sa incropesc ceva pina la primavara (ha ha e deja primavara?) : nu prea scump, rezistent si rapid. Am zis nu prea scump ca "la preturi modice" nu prea ai ce lua decit chinezarii.
Cam cit esti dispus sa investeti in treaba asta? Caci socotind grosso-modo, fara cca 240 euroi nu prea scapi si nu o sa ai 2 elici ci una singura.
Statie 2 canale =60e; controler =40e; barca =60e; motor/arbore/elice =40e; acumulator =40e. Toate sint cu rotunjiri +- 5e, iar controlerul nu prea e "navo" adica protejat la apa, ca te mai costa inca pe atit. Dar daca esti priceput poti sa rezolvi tu problema apei ( o sa-ti arat). Toate cumparate noi de la magazin (ude se pune unul din cuiele hartii...).
Daca dispui de inca 100 sau mai mult, iti poti mari pretentiile. Daca dispui de un amic/ruda ce merge pe dincolo, iarasi iti poti mari pretentiile. Eu am pus ochii pe o bijuteriuta a lui Kyosho http://www.hobbycentre-uae.com/new/english...4§ion=boats care la 141$ (in Dubai) are si motor/arbore/elice si are si protectie a electronicii la apa intrata in barca. Si e si fatzoasa rau, nu?
Postat 12 March 2005 - 09:49 PM
Ca la automodel n-am reszistat tentatiei! :lol:

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla