Modelism - RHC Forum: Vagoanele clasice restaurant - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Vagoanele clasice restaurant iluminarea cu prisme

#1 Useril este offline   Prognosis 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1196
  • Inregistrat: 27-October 05

Postat 24 July 2008 - 08:22 AM

Vagoanele clasice restaurant - iluminarea cu prisme

Urmarind subiectele de pe forum despre iluminarea cu prisme, am decis ca este timpul sa modific iluminarea la vagoanele restaurant.
Am renuntat la rigletele din placa de circuit si am construit prisme din plexiglas transparent.
Nu stiu daca este din cel cu iluminare pe cant cum zile alex, dar eu al am chiar de la CFR. Placa a fost in dotarea unei locomotive 060DA
fiind folosit la suportu port-orar! Acesta chiar propaga bine lumina!
Nu voi mai descrie prea amanuntit etapele cosntruirii priemelor, acest procedeu l-am mai descris si la alte posturi.
In esenta, am construit prisme de marimea luminatorului dind acoperisul vagonului. Am slefuit si finisat prisma la fel ca la celelalte.
Apoi am efectuat gauri nestrapunse, pozitionand ledurile p oarte din lateral si o parte din jos spre sus.
Pentru reflecatare, am tapat tavanul cu folie de aluminiu folosita la gatit! Puntea redresoare si resistentele
(una de 130 ohmi pentru cele 5 leduri de iluminare si una de 1200 de ohmi pentru lampa finala),
le-am plasat in cabina bucatariei, iar geamul acesteia care dadea inspre culoarul de trecere,
l-am acoperit cu o folie subtire alba de acetofan, din cel folosit la impachetarea buchetelor de flori!
Am facut acest lucru pentru a nu se vedea componentele electronice in bucararie!
Am renuntat si la arculetele care faceau legatura cu placa de circuit si am alimentat cu fire flexibile pe care geamul mat al bucatariei le acopera.
Rezultatul final se poate vedea in pozele de pe site :
http://i212.photobucket.com/albums/cc48/PROGN0SIS/vagoane/th_vagon_1_05.jpg

Bafta!
0

#2 Useril este offline   Prognosis 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1196
  • Inregistrat: 27-October 05

Postat 22 January 2009 - 09:36 AM

Continuand traditia deja impamantenita de a modifica iluminarile pe leduri calde, am procedat ieri la modificare a doua vagoane Piko, antice. Un restaurant si un vagon de cls. a II-a. Acestea au fost acum mai bine de un an de zile, obiectul primei mele lucrari de iluminat vagoane. Dupa modelul prezentat la Uberwagon, am refacut instalatia si la acest vagon. Rigletele acestui avagon au un specific aparte. Acestea au gauri pentru trecerea pieselor de fixare ale acoperisului si o curbura specifica la capete astfel incat sa intre perfect in locasul luminatorului din plafon. In acest mod se obtine un efect in plus prin iluminarea ferestrelor luminatoarelor din acoperis. Cu interiorul pictat si cu noua rigleta pe profil, vagonul antic de la Piko s-a transformat in ceva feeric.
http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/atelier/restaurant/th_Rest-III-15.jpg http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/atelier/restaurant/th_Rest-III-07.jpg

Aceasta postare a fost editata de Prognosis: 22 January 2009 - 09:37 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu