Modelism - RHC Forum: Adio, trenulete Märklin? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Adio, trenulete Märklin? Atentat la traditie si facatura ce duce la faliment.

#1 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 February 2009 - 08:25 AM

Magazinul cu trenulete din centrul Reutlingen-ului isi traieste ultimele clipe. ... Märklin, Schiesser, Rosenthal: trei nume de marca, trei cazuri de faliment. Traditia acestor firme germane depaseste un secol. Ce n-au reusit doua razboaie mondiale, iata ca reusesc banksterii XXL. Odata cu aceste firme, o parte din marca „Made in Germany“ e pe duca.
...
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...lete-mrklin.htm
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 23 February 2009 - 05:48 PM

E hai ca nu e dracu asa de negru... primul comment din acel articol o zice pe sleau:

Citeaza

am locuit in reutlingen, am trecut de multe ori pe langa vitrina unde erau expuse trenuletele ... asta i viata, lumea prefera sa cumpere ceva ieftin si de proasta calitate facut in china, decat ceva trainic dar scump facut in germania ... o sa ramanem in scurt timp doar cu chinezarii la kilogram ...

Daca bine imi aduc aminte si tu faci cam la fel nu? Cat mai ieftin si prost, nu conteaza de unde dar preferabil china :rolleyes:
Asta nu ca as fi foarte incantat de calitatea produselor germane, care pute din ce in ce mai mult in ultimul timp...

Postam de dragul postarii iar?

0

#3 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 23 February 2009 - 06:00 PM

...din articol:
" Märklin s-a extins in China si in estul Europei, un important centru de productie se afla in Ungaria, la Györ. Inchiderea acestor centre inseamna noi someri, pe langa cei din Germania."
...pai cand produci in china si in estul europei unde salariile sunt cum sunt si tu vinzi in continuare cu preturi " made in germany " doar pentru faptul ca ti-ai trecut sigla pe produs nu pot decat sa le urez, Faliment fericit!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#4 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 23 February 2009 - 11:42 PM

Maerklin a mai dat faliment de doua ori. O sa-i preia altii si acum, nu scapam de sinele cu bumbi pe mijloc asa usor. Altfel Ipsihi draga, ai multa dreptate.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 23 February 2009 - 11:46 PM

0

#5 Useril este offline   kineceler 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 15-February 09

Postat 23 April 2009 - 09:53 PM

Am eu sine cu bumbi pe mijloc. Multe. 20 drepte, 40 curbe. Nu's estetice bumbii dar sunt solide si nu prezinta riscul plasticelor.
0

#6 Useril este offline   usulica 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 13-April 09
  • Interests:modelism ( navo , auto ) , arte martiale , calatorii , colectii , carti , filme

Postat 20 July 2009 - 09:55 PM

imi pare rau sa aud vesti proaste despre trenuletele de fier nemtesti!
de mic mi-au placut dar nu am avut nici de unde , nici posibilitatea sa imi fac o colectie cu ce imi place cu adevarat... dar viata ajunge sa iti dea niste lectii dure din care ai numai de invatat si ajungi sa apreciezi cu adevarat doar ceea ce iti face placere si te face fericit... si mai putin iluzia banului sau alte prostii de pe lumea asta!
felicitari tuturor modelistilor ca stiu sa isi aprecieze cu adevarat hobby-ul si sa fie cu adevarat fericiti cu ceea ce au!
Only performance matters!!!
0722733067 / 0744977799 / 0768740960 / 0771661458
YM: cbanica1 , MSN: cbanica
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu