Terenuri de zbor in estul capitalei sugestii si idei
Postat 17 February 2009 - 12:49 PM
Undeori aglomeratia de la Chitila nu iti permite sa zbori cat ai vrea.
Este insa la fel de adevarat ca atmosfera de la Chitila nu poate fi usor replicata in alte zone.
Totusi, incerc pe aceasta cale sa fac un scurt sondaj de opinie asupra terenurilor de zbor din zona de est a Bucurestiului, mai exact pe langa Pantelimon, Cernica.
Din cate stiu eu sunt 3 posibile locatii pe care le gasiti usor folosind wikimapia. Am sa incerc sa le fac o scurta descriere fiecareia.
=== Loulis ===
Avantaje:
- cea mai apropiata locatie
- drum acces din beton
Dezavantaje:
- permite doar modele mici de pana la 1m si planoare
- gunoaie multe
- teren agricol pe una din laturi si buruieni mari pe cealalta latura
- nu permite prea multi participanti datorita "parcarii" mici - max 4-5 masini
- relativ aproape de sosea - aprox 4-500 metri
=== La tiruri ===
Avantaje:
- drum acces acceptabil
- spatiu nelimitat atat pentru parcare cat si pentru zbor
- numar participanti nelimitat
Dezavantaje:
- teren agricol pe una din laturile drumului
- teren foarte accidentat pe parte cealalta, singura posibilitate decenta de aterizare fiind pe drumul masinilor
=== Cernica - la padure ===
Avantaje:
- spatiu de zbor vast
- fiind la liziera padurii permite si alte activitati de genul familie la gratar.
- se preteaza extraordinar de bine in conditii de veri fierbinti datorita padurii
Dezavantaje:
- drum acces destul de "spart". In conditii de ploaie poate deveni chiar impracticabil.
- zona este lasata cumva in paragina, fiind plina de buruieni mari de pana la 1m.
- ganganii multe datorita padurii
Asadar, excluzand Loulis celelalte doua zone permit cel putin teoretic amenajarea unei piste. Eu personal ma gandesc la o pista care sa se preteze la modele maxim din clasa .52, pentru cele mai mari ramand Chitila la putere.
In cazul Cernica, ar fi nevoie intr-o prima faza de doi cosasi, dupa care putem interveni cu niste cazmale pentru nivelare.
In cazul "La tiruri" ar fi nevoie doar de niste cazmale, si multa multa pofta de munca.
Ok, nu uit nici de aspectul legal, in sensul ca va trebui sa ne informam asupra propietarilor si a obtinerii unui accept verbal din partea lor.
Concluzie:
Daca ar fi doritori de zbor pentru aceasta zona, ar fi interesant de stiut daca ne putem mobiliza cumva sa vedem daca putem incropi o pista micuta pentru weekenduri scurte si nu numai!
Din partea mea zona preferata este Cernica, datorita in mod special padurii de acolo. Familia mea cel putin este foarte incantata de gratarelele si linistea de acolo <_<
Orice sfaturi si sugestii sunt binevenite.
Postat 17 February 2009 - 09:21 PM
Ma bag oriunde ar fi numai sa nu fiu singur la zbor :D
Postat 18 February 2009 - 08:36 AM
0721.798.720
Postat 18 February 2009 - 12:05 PM
bizu, la Feb 18 2009, 09:12 AM, a spus:
stiu unde este loulis, am si fost acolo dar nu stiu unde este "la tiruri".
puteti da niste detalii?
eu zbor de unul singul la calugareni dar nu-mi mai place...
bizu
Neata bizule,
1. Cat de departe e Calugareni asta?
2. "La tiruri" - cauta pe www.wikimapia.org, am marcat acolo locatia. E la vreo 4-500 m de DN3 (vechiul drum spre mare).
Postat 18 February 2009 - 02:14 PM
- siguranta celorlati oameni care mai vin acolo la gratare.
- reducem cat de cat poluarea fonica
Cat despre curentii de care vorbesti, acestia se manifesta la un max 15m de liziera. Eu unul nu am simtit acesti curenti foarte tare, si crede-ma ca am zburat destul de mult acolo.
Foisoarele intinse intr-un camp insorit nu au nici pe departe efectul padurii :D.
Postat 18 February 2009 - 03:55 PM
Stiu ca mai sunt cativa zbuatori prin zona de est... ceva opinii, sugestii?
Oricum terenurile trebuie reinspecatate pana atunci.
Postat 19 February 2009 - 01:37 PM
http://wikimapia.org/#lat=44.426578&lo...h=aeromodelisti
Pentru elicoptere e buna oricare din locatiile de mai sus.
Aceasta postare a fost editata de Abburo: 19 February 2009 - 01:38 PM
Postat 22 February 2009 - 01:29 PM
Abburo, la Feb 19 2009, 01:37 PM, a spus:
http://wikimapia.org/#lat=44.426578&lo...h=aeromodelisti
Pentru elicoptere e buna oricare din locatiile de mai sus.
Inca un adept la munca patriotica ;). Doar sa fiu anuntat din timp http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Postat 02 March 2009 - 12:11 PM
TUROK, la Mar 1 2009, 12:51 AM, a spus:
SAlut,
Munca voluntara se presteaza, nu-i bai - problema e ca acel camp verde e CULTIVAT, si daca nu ma inseala pe mine memoria e cultivat cu grau. Deci ramane doar campul cu buruieni...
Postat 02 March 2009 - 12:27 PM
In parte cealalta e vre-o zona mai nivelata, care dupa tundere sa se preteze si la ceva termice .46?
Postat 02 March 2009 - 07:23 PM
scuze de off-topic.
on-topic
vin la munca voluntara,particip si cu bani daca este nevoie.Intre 20' pana la tiruri si 1h,20' pana la chitila prefer tirurile.
Postat 02 March 2009 - 09:17 PM
Ce ar fi sa facem un inventar cu ce scule ne-ar trebui:
- sapa
- tarnacop
- grebla
- "ceva" de cosit - la buruiana mare nu stiu daca o motocoasa ar face fata. Mai degraba o secera ceva
- alte scule - numiti voi
Si acum fiecarea ce are:
- eu n-am nimic :) :rolleyes:) - dar pot sa iau o unealta pana atunci, numa' ziceti ce
Postat 03 March 2009 - 10:59 AM
Ne descurcam noi cumva:)
Postat 03 March 2009 - 12:51 PM
Primele ustensile ar fi coasele ,apoi greble pt adunat!
Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine! ne putem imparti in grupuri ,iar treaba va merge ca pe roate .Nene Silviu te asteptam pt o inspectie a locului si alegerea lui acolo .
Impreuna cu Porumbeu ,am vazut cateva locuri foarte bune pt a putea crea pista , cert este ca vreau sa fim mai multi la momentul oportun .
Doamne ajuta!. :mellow: