Modelism - RHC Forum: Probleme la Bacau - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Probleme la Bacau Poliţiştii din Bacău au confiscat trei motoraşe pentru rac

#61 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 04-June 03

Postat 24 February 2009 - 10:15 AM

Am vazut si eu reportajul la TV... penal... penibil... si alte sinonime sumbre.
E bine ca avem o federatie de aeromodelism. Zero barat la capitolul asta. Sper ca domnii dorm bine mersi si viseaza frumos.
Imi pare sincer rau ca domnul Zaharioaie nu accepta un mic ajutor din partea colegilor de breasla, chiar daca majoritatea suntem simplii amatori pe langa ce a realizat el. Normal ca nu e vorba de bani, e vorba ca ne pasa, ca ne putem uni sa aratam ca s-a gresit, ca excesul de zel al unora ar trebui pedepsit si erorile reparate. Si tot normal e ca nu putem sa dam buzna impotriva vointei domnului Zaharioaie. Insa eu zic sa mai insistam.
Poate citind tot ce s-a scris in acest forum despre cazul de la Bacau, isi va schimba parerea.
Subscriu si eu la mobilizare, daca se va putea voi pune umarul.

Ce urmeaza ? sa ne aresteze pentru detinere de combustibil pe baza de metanol ? Sa ne catalogheze la un loc cu producatorii de droguri ?
Tare as vrea sa vad aici scrisa si parerea cuiva din federatie... (a se citi centrul teritorial terorist :))
0

#62 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 25 February 2009 - 09:35 PM

Va fi bine si pt rachetomodelisti ! :rolleyes:
Pana la urma, au muscat-o, au ras si curcile de ei, iar de acum inainte, poti lansa si rachete reale, ca nu vor mai interveni: ``Lasa-i ba dreacu sa dea cu rachete si ce ce vrea, ca daca-i arestam ne facem de cacao la TV, cum s-a facut boii aia de la bacau! Da-i dreacu, hai sa amendam mai bine un boschetar care doarme in parc mai bine! -Bine ba, da cu grije, sa nu fie fiu de parlamentar, sau dastia cu pile pa la sefu....```

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 25 February 2009 - 09:36 PM

0

#63 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 376
  • Inregistrat: 02-September 08

Postat 28 February 2009 - 01:14 AM

da imediat a doua zi dupa ce au fost la bacau au venit si la noi la club(am aflat zilele astea) la Suceava si ne-au dat si noua amenda(fiti atenti motiv) avand acte si totul fiind in regula trebuiau si ei sa faca ceva ... si au zis cica va dam amenda CA NU AVETI VOPSIT SEIFUL DE MATERIALE PIROTEHNICE IN CULORILE PREVAZUTE IN LEGE. clar nu si cu politia asta... da-i in colo.asta e...
Best way to get to next level is to practice. So fly fly fly and at the end of the day fly again.
Push your limits to a level you have never did before.
0

#64 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2009 - 07:39 PM

Vezi postarearou162, la Feb 28 2009, 01:14 AM, a spus:

da imediat a doua zi dupa ce au fost la bacau au venit si la noi la club(am aflat zilele astea) la Suceava si ne-au dat si noua amenda(fiti atenti motiv) avand acte si totul fiind in regula trebuiau si ei sa faca ceva ... si au zis cica va dam amenda CA NU AVETI VOPSIT SEIFUL DE MATERIALE PIROTEHNICE IN CULORILE PREVAZUTE IN LEGE. clar nu si cu politia asta... da-i in colo.asta e...

:) :D
E clar,,, pacat ca e locuita!
0

#65 Useril este offline   Tza rocket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 11-December 06

Postat 28 February 2009 - 07:57 PM

Ai de Romania noastra.... cat de incompetent poti fii ca sa dai amenda ca nu ii vopsit un seif conform legii... si totusi care is culorile alea? Ce le-as spune eu vreo doua la ,,oameni din astia''. Imi amintesc de o faza asemanatoare acus cativa ani cand mergeam cu parinti cu masina noaptea si ne-o oprit totul era ok da ne-o dat amenda de 20 lei ca culoarea masini era verde inchis : :) -| ca sa-si faca bani de o berica doua...PORCII!!! nu altceva ci simpli PORCI!!! asa nu se mai poate.Daca se continua cu absurditatile astea lumea o sa ajunga sa se revolte fiindca ceva trebuie cu siguranta schimbat si in primul rand legile care sunt facute majoritatea fara ca noi sa stim de ele si nici macar sa fim intrebati daca ne convin sau nu.Ce mama naibi este o tara democratica nu? demos= popor, deci poporul conduce asa ca de ce sa stam noi ascunsi in umbre si sa inghitim toate aberatiile si toata prostia unor oameni care habar nu au ceea ce fac, (ministru de turism care habar nu are ce obiective turistice are Romania si lista continua).

Candva a fost o revolutie, poate ca intr-o zii va fi vremea pentru inca una! SI ziua aceea se apropie fiindca lumea nu mai suporta nedreptatile care se fac.
Fiber glass is the best!!!!
0

#66 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2009 - 08:15 PM

Nu va mai luati de dna E. Udrea; croseteaza frumos. :) Pacat ca nu stie sa faca si calcaiul.
0

#67 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 376
  • Inregistrat: 02-September 08

Postat 01 March 2009 - 10:51 AM

Vezi postareaTza rocket, la Feb 28 2009, 07:57 PM, a spus:

Ai de Romania noastra.... cat de incompetent poti fii ca sa dai amenda ca nu ii vopsit un seif conform legii... si totusi care is culorile alea? Ce le-as spune eu vreo doua la ,,oameni din astia''. Imi amintesc de o faza asemanatoare acus cativa ani cand mergeam cu parinti cu masina noaptea si ne-o oprit totul era ok da ne-o dat amenda de 20 lei ca culoarea masini era verde inchis : :rolleyes: -| ca sa-si faca bani de o berica doua...PORCII!!! nu altceva ci simpli PORCI!!! asa nu se mai poate.Daca se continua cu absurditatile astea lumea o sa ajunga sa se revolte fiindca ceva trebuie cu siguranta schimbat si in primul rand legile care sunt facute majoritatea fara ca noi sa stim de ele si nici macar sa fim intrebati daca ne convin sau nu.Ce mama naibi este o tara democratica nu? demos= popor, deci poporul conduce asa ca de ce sa stam noi ascunsi in umbre si sa inghitim toate aberatiile si toata prostia unor oameni care habar nu au ceea ce fac, (ministru de turism care habar nu are ce obiective turistice are Romania si lista continua).

Candva a fost o revolutie, poate ca intr-o zii va fi vremea pentru inca una! SI ziua aceea se apropie fiindca lumea nu mai suporta nedreptatile care se fac.

zimi si mie unde sa int faza cu amenda pentru culoare sa ma duc acolo sa vad ce zice :) sa fac si eu un try entru amenda ca miemi place sa ma cert cu ei chiar daca sunt unul in devenire :)

democratie? neee niciodata adica da democratie noi ii alegem atata tot nimic mai mult.

turism in Romania?cine sa-l promoveze daca aici preturile sunt de un milion de ori mai mari ca in alte parti .. lumea merge la mai ieftin nu la mai scump (intrebare: ce ai alege ? un loc mai scump pe care il poti vedea oricand chiar si in trecere sau alegi un loc care sunt sanse mai limitate in care sa mergi si sa cunosti ceva mai frumos si nou? ce ai alege)

revolutie? haha lovitura de stat pusa la cale cu 3 ani in urma de America si Rusia dar nu toti stiu asta...

Oricum Romania in unele puncte sucks.
Best way to get to next level is to practice. So fly fly fly and at the end of the day fly again.
Push your limits to a level you have never did before.
0

#68 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 01 March 2009 - 08:26 PM

pentru revolutie trebuie sa mergem la scoala sa stim pentru ce luptam. Pana atunci, gramatica o ia la greu in bot...

0

#69 Useril este offline   AVICTOR 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 28-February 09

Postat 01 March 2009 - 10:41 PM

Am carnet de pirotehnist de ceva timp si pot sa il utilizez numai cand dau de stire politiei si pompierilor. Nu mai vorbesc ca nu ai dreptul ca per fizica sa detii materiale explozive decat in depozite special amenajate. Cititi legea 126/1995 si cu reactualizarile ei. acolo veti intelege porbabil ca desi esti autorizat tot nu esti si desi ai voie sa prepari sa distrugi sa incerci sa vinzi defapt nu ai voie numai cu politia in alerta. Legile din romania lasa de dorit... Ultimele dati cand am mers la lansat de rachete am fost cu politia dupa mine sa dau proces verbal ca nu s-a intamplat nimic sa fie cu semnatura lor. A trebuit sa le desenez schita cu locatia de tras sa scriu ce cantitati am si sa ii **** ca tocmai am ridicat motorasele de la "depozitul autorizat". Asta e. din pacate. Pare rau pentru ce s-a intamplat.

Aceasta postare a fost editata de AVICTOR: 01 March 2009 - 10:42 PM

0

#70 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 02 March 2009 - 10:08 AM

Vezi postareaAVICTOR, la Mar 1 2009, 10:41 PM, a spus:

Am carnet de pirotehnist de ceva timp si pot sa il utilizez numai cand dau de stire politiei si pompierilor. Nu mai vorbesc ca nu ai dreptul ca per fizica sa detii materiale explozive decat in depozite special amenajate. Cititi legea 126/1995 si cu reactualizarile ei. acolo veti intelege porbabil ca desi esti autorizat tot nu esti si desi ai voie sa prepari sa distrugi sa incerci sa vinzi defapt nu ai voie numai cu politia in alerta. Legile din romania lasa de dorit... Ultimele dati cand am mers la lansat de rachete am fost cu politia dupa mine sa dau proces verbal ca nu s-a intamplat nimic sa fie cu semnatura lor. A trebuit sa le desenez schita cu locatia de tras sa scriu ce cantitati am si sa ii **** ca tocmai am ridicat motorasele de la "depozitul autorizat". Asta e. din pacate. Pare rau pentru ce s-a intamplat.

Cu riscul de a fi off topic, domnule Victor ne puteti lamuri si pe noi cum se obtine carnetul acesta "de pirotehnist"? Amestecul de zahar cu ingrasamant de flori e considerat exploziv?
E pentru prima oara cand aud ca cineva lanseaza rachete (...sau rachetomodele...?) cu politia de fata !?!

Later edit: am incercat sa caut legea aceea si tot ce am gasit e pdf-ul din link. Alte documente legislative in domeniu mai sunt? Pare cam putin 6 pagini de aiureli. Ma asteptam a fie dublul legislatiei necesare la examenul auto?!

http://www.jandarmeriaromana.ro/resurse/do...lg_126_1995.pdf

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 02 March 2009 - 10:12 AM

0

#71 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 02 March 2009 - 10:57 AM

Se fac niste cursuri la petrosani parca de pirotehnist. Alea care trebuie sa le aiba si cei care au firme de focuri de artificii. Fie vorba intre noi cursuri....faci numa teorie si idiotenii (cunosc pe cineva din aiud care are cursul facut), pe langa asta mai costa si vreo 20 de milioane.
E o porcarie da' nu avem ce face...In US/Ca toata treaba o faci prin posta, te costa sub 200$ ai permisu de poti sa faci si mama motoarelor de clasa Q ca nu iti comenteaza nimeni. Daca vrei sa lansezi scoti waiver sau mergi la clubu de HPR.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#72 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 02 March 2009 - 07:14 PM

Iar pistoalele, cu munitia aferenta, pentru impuscat bolturi in beton sunt pe raft in fierarii...
http://www.homedepot.ca/webapp/wcs/stores/...tk=P_PartNumber

Apropos de ce spune Dexter. Logica este simpla. Daca-i complicat ocolesti legea. Mai bine ceva simplu si statul sa aibe evidenta a ceea ce se intampla.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 02 March 2009 - 07:23 PM

0

#73 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 02 March 2009 - 07:21 PM

tocmai am avut o discutie despre acele capse cu doc... s-au interzis la noi asa ceva dupa ce un "instalator" a omorat un om impuscand un boltz printr-un perete de BCA al baii ce-o amenaja...

0

#74 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 02 March 2009 - 07:45 PM

Da, dar vina nu era a "instalatorului", ci a peretelui facut cu gauri. Pe vremuri ORICUM aveau regim special pistoalele de bolzuri, iar omul care le opera era tot timpul stresat de controale. Cu toate astea, toti aveam bolzuri impuscate in beton pentru galerii/dulapuri, etc. Si da, se legau si de culoarea cutiei de tabla in care era obiectul... Nu era bine nici atunci.

Pacat ca nu se face diferentierea intre activitati benigne si adevaratele probleme. Cine ia cu 200 euroi pistol din Salajan nu are nevoie de autorizatie... Si unii intorc capul.
Sa nu mai dam amploare incidentului, cum a dorit domnul profesor, mai bine... Stie dansul mai bine.

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#75 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 02 March 2009 - 10:19 PM

Vezi postareapavcostel, la Mar 2 2009, 07:45 PM, a spus:

... toti aveam bolzuri impuscate in beton...

Io am pana si capsele pt. bolturi. Am chiar si de calibru cinci virgula sase, Geco...
Sa nu mai spun si de altele...
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#76 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 03 March 2009 - 09:56 PM

Citeaza

E o porcarie da' nu avem ce face...In US/Ca toata treaba o faci prin posta, te costa sub 200$ ai permisu de poti sa faci si mama motoarelor de clasa Q ca nu iti comenteaza nimeni. Daca vrei sa lansezi scoti waiver sau mergi la clubu de HPR.

Este un pic mai complicata problema, nu are rost sa intru in detalii care oricum nu se aplica in Ro. dar intr-adevar este mai multa libertate in folosirea motoarelor mici. Cata vreme astea se gasesc la magazin e limpede ca nu vor umbla politaii sa caute nod in papura. Important de mentionat este faptul ca s-a ajuns aici treptat, dupa multi ani de incercari de adaptare la legislatie si in acelasi timp adaptarea legislatiei la realitate: numarul mare de amatori de rachetomodele (deci clienti ai unor afaceri aducatoare de bani) avea nevoie de asa ceva. Faptul ca in general legile se respecta fara comentarii a contribuit desigur la reusita. Nu e deloc simplu sa mergi sa lansezi, trebuie luate o multime de precautii, hartii, aprobari, chiar si ptr rachete foarte mici, baloane, zmee (!). Fara un adult care sa aranjeze tot, nu se poate face nimic. Pentru cei care au vrut sa fabrice ei motoare "acasa", niciodata nu a fost chiar simplu. E usor si ieftin de obtinut autorizatie dar intr-o societate in care "organele" pot afla instantaneu aproape orice informatii doresc despre o persoana, prezenta acesteia intr-o baza de date "speciala" poate sa-i aduca necazuri.
In Ro nu se va face o lege ptr. 50 persoane dar se poate face destul de mult.
Daca cititi cu atentie in legea actuala, nu se interzice nimic la nivel absolut, dar trebuie indeplinite conditiile. Vedeti exact care sunt cerintele, incercati sa le indepliniti si alaturi de voi vor putea activa si altii mai tineri, sub supravegherea si controlul vostru. Cu cat vor fi mai multi, cu atat vor creste sansele de a obtine daca nu o lege speciala, cel putin un amendament la ceea ce exista. Trebuie timp si ca intotdeauna, in orice domeniu, e nevoie de cateva persoane care sa duca treburile inainte, nu pica nimic pe degeaba.
S-a pomenit de Federatie si ce ar fi putut sa faca si n-a facut.
Faptul ca activeaza de 40 ani, activitatea inca exista si nu s-au inregistrat accidente serioase la competitii inseamna ca ceva tot a facut.
Ce este in afara domeniului ei de ativitate, nu poate controla. Retineti ca persoanele fizice nu pot fi "membre" ale federatiei ci doar cluburile sau asociatiile, iar sarcina federatiei in cadrul Dep. Sport este organizarea si desfasurarea competitiilor. Cum isi tine clubul pulberea e o problema intre club si autoritati. Sigur ca se poate mai mult, dar in final e vorba de raspunderea individuala.
Revine iarasi problema motoarelor si combustibililor. Nu e voie cu alea zise explozive dar sigur e mai usor cu cele hibride, cel putin din cauza legislatiei. Cat investeste un modelist serios in aeromodele radiocomandate si cat ar costa fabricarea si (re)utilizarea motoarelor hybride?. O sursa de N20 sub presiune trebuie. Stie careva?
0

#77 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 03 March 2009 - 10:43 PM

Vezi postarealiviu123, la Mar 3 2009, 09:56 PM, a spus:

O sursa de N20 sub presiune trebuie. Stie careva?

Been there, done that...Singura sursa e LindeGas. Vorbim de preturi foarte mari la care se adauga chiria buteliei. Pe langa asta o poti umple doar in cateva orase din tara, ceea ce nu e deloc practic.
LE: e undeva la 400 euro butelia...
La noi toata treaba e in plop si plopu-n aer...

Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 03 March 2009 - 11:07 PM

Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#78 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 March 2009 - 12:35 AM

Depinde mult si ce motor este necesar...
Cu butelia respectiva standard poti arde de vreo 20-25 de ori un motor de 55-60 kgf cu timp de ardere 15-17 secunde. Not bad pentru 400 euro... parerea mea.

MIG-29

Vezi postareaDexter_Jr, la Mar 3 2009, 11:43 PM, a spus:

Been there, done that...Singura sursa e LindeGas. Vorbim de preturi foarte mari la care se adauga chiria buteliei. Pe langa asta o poti umple doar in cateva orase din tara, ceea ce nu e deloc practic.
LE: e undeva la 400 euro butelia...
La noi toata treaba e in plop si plopu-n aer...

0

#79 Useril este offline   IMG 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 20-December 07

Postat 08 March 2009 - 12:50 PM

incurand ne amendeaza si pt ca avem benzina sau motorina in rezervor la masina :rolleyes:
0

#80 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 March 2009 - 07:01 PM

Nu le da idei! Ca apare unul sa te amendeze ca transporti materiale inflamabile in conditii neconforme cu legea. Depinde cum interpretezi legea. Ca la noi asa este, merge cu interpretatul. Adica toti sunt cantareti si interpreteaza dupa cum vor, ca e permis si posibil.
Ca daca te prindea cu canistra de benzna in portbagaj riscai s-o patesti. Aia din rezervor cu ce-i diferita?
Deja exista parcari subterane in care este interzis accesul cu alimentare pe GPL.
Mereu ma enerveaza fazele ca n-ai voie sa transporti materiale periculoase cu mijloacele de transport dar nu se leaga nimeni de gazul din brichete. Ca legea nu se leaga de cantitate.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 March 2009 - 07:03 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#81 Useril este offline   Scorpionu' 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 15-February 09
  • Interests:rachetomodelism, femei, vanatoare

Postat 08 March 2009 - 10:54 PM

Vezi postareabitex, la Mar 8 2009, 07:01 PM, a spus:

Nu le da idei! Ca apare unul sa te amendeze ca transporti materiale inflamabile in conditii neconforme cu legea. Depinde cum interpretezi legea. Ca la noi asa este, merge cu interpretatul. Adica toti sunt cantareti si interpreteaza dupa cum vor, ca e permis si posibil.
Ca daca te prindea cu canistra de benzna in portbagaj riscai s-o patesti. Aia din rezervor cu ce-i diferita?
Deja exista parcari subterane in care este interzis accesul cu alimentare pe GPL.
Mereu ma enerveaza fazele ca n-ai voie sa transporti materiale periculoase cu mijloacele de transport dar nu se leaga nimeni de gazul din brichete. Ca legea nu se leaga de cantitate.

eu am patit-o cu benzina :rolleyes: ma opreste ii dau actele. era totul bine si imi zice de triunghiuri, trusa, si extinctor. Le tineam in portbagaj, impreuna cu un bidon de 2 litri de benzina. Ii arat trunghiurile, trusa se uita la trusa la data cand expira la fel si la extinctor, si neavand de ce sa se mai lege, a vazut benzina, dupa ce ma abureste cu legea nr... alineate... si toate chestiile face hai sa taiem si o amenda, iam dat 50 ron si am scapat de tambaloi. Asta e traim in Romania. si asta ne ocupa tot timpul :rolleyes:
Scorpio
0

#82 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 08 March 2009 - 11:10 PM

hai c-o dam in abereala maxima iara... closed
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0