Pagina 1 din 1
salut
Postat 08 February 2009 - 07:55 PM
leontin93, la Feb 8 2009, 06:40 PM, a spus:
Sunt modelist dar ma fascinat din todeauna parapanta,am o intrebare cat m-ar costa o parapanta si cursurile(si unde se fac acestea),se pot cumpara si second hand?
Servus,
http://www.azlr.ro/content/view/21/55/
aici gasesti lista cu instructorii de parapanta si deltaplan din toata tara,
un echipament complet de zbor ,nou ,depaseste doua mii de euro,
second se poate situa pe la jumatate,nu se recomanda achizitia unui echipament
inainte de a incepe cursurile de zbor,in general scolile-instructorii de zbor pun la
dispozitia cursantului echipament complet de zbor in vederea instruirii,
apoi echipamentul este de preferat a fi achizitionat in functie de recomandarea
instructorului ( atentie! adica acel echipament sa fie in functie de gradul de pregatire
al cursantului si de marime/greutate... si nu o firma anume sau alte astea),
costul cursurilor variaza de la o zona la alta,de la un instructor la altul,
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
www.aerial.ro
0723196944
Postat 09 February 2009 - 12:33 AM
leontin93, la Feb 8 2009, 06:40 PM, a spus:
Sunt modelist dar ma fascinat din todeauna parapanta,am o intrebare cat m-ar costa o parapanta si cursurile(si unde se fac acestea),se pot cumpara si second hand?
Salutare,
La mine e un pic invers: Sunt pilot de parapanta (cu liceenta "pe vine") si incepator in ale modelismului, avand o slabiciune pentru ARF si RTF. :D
Sfatul meu este, ca inainte sa semnez vreo declaratie (ai sa vezi tu mai incolo la ce ma refer), intereseaza-te de preturile practicate de instructorii mai apropiati de locatia ta, apoi sa iti faci un calcul daca renteaza "il iei pe cel mai ieftin" si din punctul de vedere al cost scoala + cost transport locatie. Spun asta pentru ca am mai auzit pe la unii ca "ala e mai ieftin" si dupa 1-2 luni au ajuns la concluzia ca drumul ii costa mai multe decat alte variante.
Iar la ce tine de echipament, eu nici acum nu am reusit sa imi cumpar, si din cauza banilor dar si din cauza greutatii mele 55-75 kg. Sa iti cumeri echipament este ultimul lucru pe care trebuie sa il bifezi in evolutia ta ca elev-para. Si ca sa iti raspund si la intrebare: un echipament nou, minimum necesar, in Romania, te ajuge undeva pe la 2.500-3.000 euro, iar unul la mana a 2a, cumparat de preferat din afara, variaza intre 500-2.000 euro, depinde de mai multi factori.
Oricum, dupa ce ai sa zbori cu parapanta prima data, o sa ai o retinere in a mai spune "a/am zburat cu aeromodelul". Zburatorii de AUN-euri ma inteleg. :)
Sa auzim numai de bine si "sa ne vedem in termica"!
Zboruri pline si aterizari line!
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 09 February 2009 - 08:59 PM
Varsta minima este de 16 ani (cu acordul parintilor, parafat de un notar), iar daca ai implinit 18 ani nu mai ai nevoie de acordul parintilor. :) Sper sa nu ma insel. Poate ma completeaza abu, care de altfel este instructor de para.
Postat 09 February 2009 - 09:02 PM
In schimb, desi nu e trecut in legislatie, exista o oarecare limita de greutate impusa de categoriile de constructie a parapantelor (55 kg) si una impusa de echipamentul scolii unde ai sa urmezi cursurile (adik sa aibe echpament pentru greutatea ta).
Postat 10 February 2009 - 09:44 PM
Costumas, la Feb 9 2009, 09:02 PM, a spus:
In schimb, desi nu e trecut in legislatie, exista o oarecare limita de greutate impusa de categoriile de constructie a parapantelor (55 kg) si una impusa de echipamentul scolii unde ai sa urmezi cursurile (adik sa aibe echpament pentru greutatea ta).
da ,exista limita de 16 ani pt a obtine licenta de pilot,asta inseamna ca atunci poti merge si sustine examenul de licentiere,ceea ce iti da dreptul sa incepi sa zbori si inainte de varsta asta,dar numai sub supravegherea unui instructor,
este OBLIGATORIU consimtamantul ambilor parinti (tutori legali) exprimat prin notariat.daca ai sub 18 ani si iti dau parintii consimtamantul poti veni la noi si nu platesti scoala de zbor,dealtfel la zbor liber nu percepem niamnui taxa de scolarizare,dar fara hartii in regula...ai sa fii un spectator
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
www.aerial.ro
0723196944
Postat 11 February 2009 - 10:24 PM
Nu lua tot ce am scris eu ca "litera de lege". Cel mai bine este sa vorbesti cu un instructor cu care si intentionezi sa urmezi scoala de zbor cu parapanta.
Daca ai citit postul lui abu, ai vazut ca poti sa zbori si daca nu ai 16 ani. Si crede-ma ca nu cred ca o sa fii pregatit 100% ca sa pleci de langa instructor intr-un an, deci o sa poti sa iti iei si liceenta pana atunci.
Iar cu privire la greutate, ai 3 solutii:
1. te mai ingrasi cu cateva kilograme
2. iti cauti niste pastile mari de plumb si le porti la picioare si in compartimentul din seleta B)
3. zbori numai de 2-3 ori pe luna, cand este admosfera foarte calma.
Daca ai citit postul lui abu, ai vazut ca poti sa zbori si daca nu ai 16 ani. Si crede-ma ca nu cred ca o sa fii pregatit 100% ca sa pleci de langa instructor intr-un an, deci o sa poti sa iti iei si liceenta pana atunci.
Iar cu privire la greutate, ai 3 solutii:
1. te mai ingrasi cu cateva kilograme
2. iti cauti niste pastile mari de plumb si le porti la picioare si in compartimentul din seleta B)
3. zbori numai de 2-3 ori pe luna, cand este admosfera foarte calma.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1