Quesciăn despre Blutut
Postat 23 February 2009 - 05:11 PM
Vazut ca se gasesc pt calculatoare fel si fel de divaisuri Blutut de bagat pe USB, s'acuma:
- sunt ele bi-directionale, adicatelea, comunica dinspre calculator spre o casca si vice-versa?
- daca da, pot fi divaisurile astea legate de castile clasice de mobil?
De fapt ce vreau eu sa fac este sa am o legatura fara fir intre un laptop si o casca d'asta de telefon, astfel incat microfonul sa trimita semnalul catre calculator, iar calculatorul muzichie pe sensul invers
E posibil sa mearga sau e prostie?
0728.26.93.19
Postat 23 February 2009 - 05:33 PM
Postat 23 February 2009 - 06:23 PM
Acest soft face totul, afiseaza serviciile expuse de headset (headset,mic) si iti extinde hardware-ul virtual al windows-ului cu aceste servicii.
Bineinteles, asta dupa ce le-ai conectat pe cele 2 intre ele, cu un PIN.
Vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth pentru maculatura.
Postat 23 February 2009 - 11:59 PM
Kriminel, la Feb 23 2009, 06:23 PM, a spus:
Acest soft face totul, afiseaza serviciile expuse de headset (headset,mic) si iti extinde hardware-ul virtual al windows-ului cu aceste servicii.
Bineinteles, asta dupa ce le-ai conectat pe cele 2 intre ele, cu un PIN.
sunt gratuite doar versiunile mai vechi ale softul bluesoleil (si a driverilor aferenti), iar acelea nu au suport pentru vista. deci, atentie daca foloseti vista sa aiba dongelul pe care il iei driveri compatibili.

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
Postat 24 February 2009 - 11:23 AM
Citit maculatura. M-a facut sa ma simt depasit....
De fapt chiar sunt depasit din moment ce nu am reusit sa instalez nici macar un router wireless pt uz domestic bagamiash
Aproape ca am inteles...
Conectarea asta intre ele cu un PIN e cam ca la statiile astea in 2.4 matching-ul?
Am WinXP sp2
Reiau un pic scopul pt care vreau sa fac asta pt ca am impresia ca m-am exprimat usor aiurea in deschiderea topicului.
Deci,
am laptopul conectat la un amplificator pt muzica evident, dar pe langa muzica din cand in cand tb sa bag si niscaiva instructiuni verbale pt auditoriu prin microfon, dar asta de asa maniera incat sa-mi pastrez libertatea de miscare - poate softul blue-soleil sa faca asta?
multam fain
0728.26.93.19
Postat 24 February 2009 - 02:20 PM
Postat 24 February 2009 - 02:37 PM
-du-te la metrou la unirii , iesirea dinspre magazinu unirea, dar nu aia de la magazin, ci cealalta . acolo in pasaj e un magazin de chinezisme electronice. o sa iti dai seama care. au dongle bluetooth la 22 de lei. e unu foarte foarte mic gen 2x1 cm. merg foarte bine. am si eu unul.
-folosesc windows 7. il vede automat .
-am o casca bluetooth de la nokia : BH-803.e chiar interesant sa vorbesti cu cineva pe yahoo messenger si sa te plimbi prin casa :)
sau daca vrei ceva mai de calitate gen msi starkey parca e mai scumpicel 40 de lei. nu te arunca la din alea cu pret mare ca toate fac acelasi lucru.
-daca vrei sa il folosesti cu telefoanele nokia tre sa ai grija ca nokia pc suite nu ofera suport pentru toate driverele. de exemplu bluesoleil, (care merge instalat pentru majoritatea deviceurilor) eu am reusit sa-l fac sa mearga doar cu versiunea 5.0.5.178. asta e compatibila cu nokia pc suite.
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 24 February 2009 - 02:42 PM
IlPadrino, la Feb 24 2009, 11:23 AM, a spus:
da. si nu trebuie sa fi mare calculatorist pentru asta. ar trebui sa "produci" o versiune noua de bluesoleil.
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 25 February 2009 - 05:51 PM
deci am luat divaisul (pe dongăl asta sau cum i se spune) de 20 lei, care vine cu softul mentionat de voi versiunea 2.7.0.13
foarte, foarte tare... bai domnilor, bai gentlemani
imediat dupa instalare a descoperit doua telefoane (al meu unul) si un alt calculator,
amu', bubu e ca nu stiu cum sa setez passwordul de acces, mai mult
cand vroiam sa fac transfer de fisiere intre telefonul meu si laptop, mi-a cerut telefonul un password, pe care eu nu l-am configurat niciodata, de fapt nu la folosit niciodata - de ce?
urmeaza sa cumpar casca, sa vedem ce branza iese
sunt optimist pana in acest moment, de fapt daca merge asa ma gandesc sa mai cumpar cateva sa mai scap de cabluri
Aceasta postare a fost editata de IlPadrino: 25 February 2009 - 05:52 PM
0728.26.93.19
Postat 25 February 2009 - 06:11 PM
Citeaza
paswordu e pinu sau invers.baga 4 de zero pt inceput .sau un pin/pass din 4 cifre.(incearca sa nu-l uiti...)
Postat 25 February 2009 - 07:41 PM
Am reusit sa descarc si sa incarc in telefon doar fisierele cu adrese. Restul zice ca nu le recunoaste. Pentru a descarca imagini, muzica, etc, este nevoie de cablu...60$...sau de transferat cu cardul de memorie. Daca reusiti altfel am sa fiu incantat.
Si eu sunt extrem de curios daca merge cu casca...
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 25 February 2009 - 07:42 PM
Postat 25 February 2009 - 09:13 PM
dan_mitea, la Feb 25 2009, 07:41 PM, a spus:
Am reusit sa descarc si sa incarc in telefon doar fisierele cu adrese. Restul zice ca nu le recunoaste. Pentru a descarca imagini, muzica, etc, este nevoie de cablu...60$...sau de transferat cu cardul de memorie. Daca reusiti altfel am sa fiu incantat.
Si eu sunt extrem de curios daca merge cu casca...
orice telefon vine cu cablu de date in cutie. Daca, cumva nu vine un cablu nu are cum sa coste mai mult de 10-15$ nu stiu ce ai vazut tu cu 60$.
La nokia nu stiu cum e dar Sony-Ericsson e cum zice pavcostel. transferi poze, muzica, text ce vrei. alea de sistem merg pe cablu cu softu lui (firmware update).
Treaba cu casca trebuie sa mearga. Casca aia nu prea stie daca e legata la telefon, sau alt device bluetooth.
Postat 26 February 2009 - 12:07 AM
Odata paired (conectate) cele 2 device-uri BlueSoleil iti va arata toate serviciile expuse de telefon. Si anume file manager, Serial communication, headset, etc. Dai click pe un anumit serviciu pentru a-l explora. De exemplu daca vrei sa accesezi fisierele de pe telefon, dai dublu click pe File manager. Daca vrei sa folosesti scula conectata ca un headset/mic, dai click pe serviciul respectiv si BlueSoleil va extinde componentele hardware pentru sunet cu un nou device.
Deschizi aplicatia cu care vrei sa inregistrezi/redai sunete, si la setari trebuie sa ai output/input device, le selectezi pe cele virtuale adaugate de Blue Soleil si din acest moment trebuie sa functioneze.
Cam asta e teoretic.
Numai bine,
Calin
Postat 26 February 2009 - 05:53 AM
http://www.rumorbylg.com/
Si in prezentare spune ca poti transfera prin bluetooth doar adresele, calendarul, si cam atat.
Despre cablu ai dreptate:
http://www.wirelessemporium.com/products/l...asp?relatedid=0
Nu stiu de ce ramasesem eu la 60 CAD. Iti multumesc. Am sa comand unul.
Postat 26 February 2009 - 09:26 AM
Kriminel, la Feb 26 2009, 12:07 AM, a spus:
Cam asta e teoretic.
Numai bine,
Calin
Cu parola(le) resperctiv PIN-ul inca nu m-am lamurit
transferul de fisiere merge fainut prin cablu. Al meu tel Nokia6300 (parca) a venit fara cablu, insa folosesc, cu mare succes pt fisere (poze) cablul aparatului foto (Canon PowerShot) fara niciun soft special. Calculatorul recunoaste automat telefonul, ca un memory stick si - zdrang - merge.
Acuma un pic despre citatul de mai sus
Caut setarile astea in winamp, adica input/ output device, sa vedem daca va merge
Al
0728.26.93.19
Postat 26 February 2009 - 11:16 PM
Bluetooth este o radio comunicare intre scula A si scula B pe distante scurte si foarte scurte (1-10m).
Asta presupune ca poti negocia fizic un pin intre cele 2 scule. Procedeul este mai mult sau mai putin asta:
Scula A: setata pe discoverable (descoperibila - Bluetooth ON)
Scula B: setata pe discoverable (descoperibila - Bluetooth ON)
Scula A initiaza o conectare catre scula B, la conectare setezi pinul 00000
Scula B primeste cererea de conectare si intreaba userul ok Scula A mi-a cerut conectare, stii pinul? Daca bagi 00000 e CLAR ca conexia nu este accidentala, si aprobata de ambele party-uri
Dupa ce s-au parat, ambele scule isi impart serviciile (Scula A stie file manager, serial communication etc, iar Scula B stie headset/microphone). Hardware-ul Sculei A va fi extins cu cel virtual din serviciile Sculei B si viceversa.
Cat despre winamp, nu gasesc acum setarile, dar uita-te cum sunt la Skype de exemplu: