Remorcher Voinicul , Albatros etc.
Postat 15 October 2006 - 05:14 PM
In primul rand va salut pe toti , sunt nou venit pe acest forum dar sunt pasionat de navomodelism , din pacate sunt foarte multi ani de cand nu am avut timp de aceasta pasiune , sunt ramas mult in urma cu nivelul la care a ajuns navomodelismul contemporan.
Sa trec la subiect, din pacate a disparut mult iubita noastra revista MODELISM , asa ca am decis sa va cer sprijinul si ajutorul la constructia unui navomodel propulsat electric si telecomandat de la distanta.
Inainte nu a aveam posibilitatea sa cumpar motoarele electrice si foloseam motorase de la masinute ghidate prin cablu , cu elice facuta din tabla de conserva si lipita cu cositor , din fericire acum avem posibilitatea sa cumparam aceste componente si sa ne ocupam numai cu constructia propriuzisa a navei.
Vreau sa construiesc un navomodel , copie a unui remorcher maritim sau fluvial , de genul VOINICUL , ALBATROS si altele. AM cautat aici pe forum dar nu am gasit chiar ceea ce vreau eu :wub: Deci nu am planuri , nu am nimic , dar am dorinta puternica de a duce la capat acest proiect , vreau sa il execut la calitate maxima si fara graba. Sunt din Galati si aici sunt lacuri , balti , destule :huh:
Astept sfaturile , parerile , voastre , sunt coplesit de nivelul de cunostinte al unor forumisti :angry:
Cu stima. Cristi.
Sa trec la subiect, din pacate a disparut mult iubita noastra revista MODELISM , asa ca am decis sa va cer sprijinul si ajutorul la constructia unui navomodel propulsat electric si telecomandat de la distanta.
Inainte nu a aveam posibilitatea sa cumpar motoarele electrice si foloseam motorase de la masinute ghidate prin cablu , cu elice facuta din tabla de conserva si lipita cu cositor , din fericire acum avem posibilitatea sa cumparam aceste componente si sa ne ocupam numai cu constructia propriuzisa a navei.
Vreau sa construiesc un navomodel , copie a unui remorcher maritim sau fluvial , de genul VOINICUL , ALBATROS si altele. AM cautat aici pe forum dar nu am gasit chiar ceea ce vreau eu :wub: Deci nu am planuri , nu am nimic , dar am dorinta puternica de a duce la capat acest proiect , vreau sa il execut la calitate maxima si fara graba. Sunt din Galati si aici sunt lacuri , balti , destule :huh:
Astept sfaturile , parerile , voastre , sunt coplesit de nivelul de cunostinte al unor forumisti :angry:
Cu stima. Cristi.
Postat 15 October 2006 - 05:40 PM
salutare si bine ai venit printre noi
iti urez bafta in proiectele pe care vrei sa le faci
din pacate eu nu am nici un plan pentru remorcher dar cu siguranta vei gasi sprijin aici
sa nu uiti sa pui si poze din fazele de prelucrare
sa ai bafta si sa ne auzim cu bine
iti urez bafta in proiectele pe care vrei sa le faci
din pacate eu nu am nici un plan pentru remorcher dar cu siguranta vei gasi sprijin aici
sa nu uiti sa pui si poze din fazele de prelucrare
sa ai bafta si sa ne auzim cu bine
Nu`mi da`ti sfaturi stiu sa gresesc si singur
Postat 15 October 2006 - 06:08 PM
multumesc de urari , voi pune poze bineinteles , chestia e ca sunt intr-o ceatza totala , nu am planuri , nu am nimic , am cautat pe la chioscurile de ziare reviste gen Modelism si nu am gasit nimic , ma gandesc oare la biblioteca municipala am vreo sansa sa gasesc numere vechi din Modelism?
cum am planuri , ma apuc de treaba , am ales un remorcher pentru ca e mai putin pretentios , nu e de viteza , nu sunt probleme cu centrul de greutate , spatiu suficient pentru baterii , propulsie si radio , plus ca asta am eu in cap acum sa fac , poate dupa ce il fac pe asta o sa incerc si ceva de viteza.... sa vedem deocamdata ce reusesc acum. Am placaj , am cu ce sa-l tai si sa-l slefuiesc , am cu ce lipi "coastele" mai am nevoie de plan si furnir sau materialul din care sa fac exteriorul. In rest , motorul , carma , partea radio intentionez sa le cumpar.
cum am planuri , ma apuc de treaba , am ales un remorcher pentru ca e mai putin pretentios , nu e de viteza , nu sunt probleme cu centrul de greutate , spatiu suficient pentru baterii , propulsie si radio , plus ca asta am eu in cap acum sa fac , poate dupa ce il fac pe asta o sa incerc si ceva de viteza.... sa vedem deocamdata ce reusesc acum. Am placaj , am cu ce sa-l tai si sa-l slefuiesc , am cu ce lipi "coastele" mai am nevoie de plan si furnir sau materialul din care sa fac exteriorul. In rest , motorul , carma , partea radio intentionez sa le cumpar.
Postat 16 October 2006 - 10:01 AM
Remorcherele de genul Voinicul,Viteazul etc sunt cam complexe,ti-as sugera la inceput ceva mai simplu, ceva cu plan de forme riglat, gen clasa Adamclisi sau Zimbrul (2x1200 CP, respectiv 2x2400 CP), constructii romanesti, proiectate de ICEPRONAV Galati.Bafta!
Graupner MC-24, 40Mhz, canal 61
Postat 16 October 2006 - 11:01 AM
Cristiremault in revistele modelism ce le am sunt planuri de remorcher cu 2 motoara modele mai nou, nu clasic. Daca vrei eu sunt dispus sa-ti dau planurile daca ai o adresa de email. In prezent revista se distribuie numai pe baza de abonament ,la chioscurile de ziare nu mai ajunge in multe orase.Pentru abonament si informatii viziteaza pagina modelism.ro.Salut.
Postat 17 October 2006 - 03:14 PM
asa este , nu ma sperii de complexitatea lui , chestia e ca eu vreau sa il echipez cu un singur motor , sper sa mearga modificat din 2 in 1 motor , am sa fac desenul costelor cat mai detaliat si am sa vad ce pot modifica , doar putin asa prin partile esentiale :)
Daca aveti vreo idee cu modificarea remorcherului SIRENA , ca la asta m-am hotarat , cel putin pana in clipa de fata este cel mai apropiat de ceea ce vreau eu sa fac , deci daca aveti vreo idee nu ezitati sa mi-o spuneti :) :)
Daca aveti vreo idee cu modificarea remorcherului SIRENA , ca la asta m-am hotarat , cel putin pana in clipa de fata este cel mai apropiat de ceea ce vreau eu sa fac , deci daca aveti vreo idee nu ezitati sa mi-o spuneti :) :)
Postat 17 October 2006 - 04:41 PM
ai planurile de la sirena,eu am niste scanuri din modelism nu mai stiu ce numar,hai sa vedem cum ne gasim,discutam pe m.i.
si parerea mea lasa-l cu doua motoare cred ca este mai bine daca asa a fost gindit,ar trebui pentru un motor sa modifici prea mult.
si parerea mea lasa-l cu doua motoare cred ca este mai bine daca asa a fost gindit,ar trebui pentru un motor sa modifici prea mult.
Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 17 October 2006 - 04:43 PM