Ajutor autocad
Postat 04 November 2009 - 03:42 PM
Daca stie cineva sa lucreze si doreste sa ma ajute astept msg voastre , chiar si contracost.
Postat 04 November 2009 - 05:31 PM
Nu-l faci pe Srek in softurile astea, ca-s specializate pe tehnica, pe inginerie.
N-am mai trecut la 3D in Autocad si nu am timp sa invat acum. Incearca ceva specializat direct pe 3D. Parerea mea e ca Autocadul e cel mai bun la 2D desi stie si 3D. Posibil ca au pierdut trenul la 3D, nu stiu...
Vorbim pe MI sau YM daca te intereseaza propunerea.
Conteaza mult si cat de mult vrei sa intri in detalii.
Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 04 November 2009 - 07:25 PM
Postat 05 November 2009 - 08:53 AM
pentru 3D cei de la autodesk or facut Inventor-u' ...numa' bine celu
Postat 05 November 2009 - 04:55 PM
Dar posibil sa ajunga, daca ceilalti stau pe loc. Astia de la Autodesk au tinut tare la pret si firma la 2D, si au trecut tarziu la 3D. Mai tarziu decat au intrat ceilalti cu Catia de pe statii pe PC-uri. Sporadic apare cate un cadru didactic sa lucreze cu studentii in Inventor. Concurentii au avut o alta politica si s-au bagat exact unde trebuie, in universitati. Si au papat ochisori...
Eu sunt adeptul AutoCAD-ului pana la capat, n-am intalnit soft mai bun. Dar nu am avut la dispozitie Inventor atunci cand a trebuit sa trec la 3D si am fost obligat sa cumpar Catia, apoi m-am uitat la buzunar si am ramas doar la SolidWorks. Posibil ca vechii clienti de 2D AutoCAD sa migreze spre 3D-ul lor daca primesc oferte bune. Prin SUA posibil, in Europa cred ca e destul de tarziu. E parerea mea, proprie, subiectiva, personala si plina de lipsa de informatie, motiv de dezbateri pe ani e zile daca vrem asta...
Daca pot lucra pe vreo 10 licente de SolidWorks (SW), fac proiectele cu studentii in SW, ei tot asta vor sti si vor prefera si dupa aia, cam aia vor cumpara cand vor avea ocazia. Astia de la SW au facut reclama in institutiile de invatamant superior mult mai agresiva, au venit cu oferte bune si flexibile... Nu stiu cat de bun e softul comparativ cu Inventorul, dar nici nu ma mai intereseaza. Diferentele nu pot fi mari. Am vazut omul si a contat mult. Am cumparat. Pana la urma limita e data de utilizator nu de soft. Catia era prea bun pentru noi si nu-l foloseam la adevarata valoare (era si scump). Pentru mine SW-ul e compromisul perfect. Legat de Catia, de la V5 nici nu m-am mai obosit sa-l instalez ca nu ma mai intereseaza, presupun ca e mai bun ca atunci. Nu stiu ce m-a apucat de tot scriu ca disperatul in subiectul asta, parca n-as avea treaba... Hai pa!
Bafta tuturor!
Din partea mea poate invata in ce doreste, important e sa invete!
Telefon: 0721 385365
Postat 05 November 2009 - 07:22 PM
Despre invatat sa modelezi 3D este greu de explicat pe forum. Faci in 2D si cu Extrude le pregatesti pentru 3D, schimbi modul de vizualizare si le vezi 3D , revii mai " extrudezi " un element si il verifici in view 3D pana termini. Pare simplu ... nu'i asa ?
Postat 05 November 2009 - 08:25 PM
Aceasta postare a fost editata de protheus: 05 November 2009 - 08:26 PM
Postat 06 November 2009 - 01:15 AM
http://www.phazeddl....ch/zwcad.p1.htm
Aceasta postare a fost editata de eddy: 06 November 2009 - 01:16 AM
Postat 06 November 2009 - 09:31 PM
1. esti de meserie sau vrei sa devii de meserie injiner si mecanic pe deasupra .... mergi pe orice altceva dar numai acad nu, ceva care sa-ti ofere mai tirziu deschidere spre CAM sau simulari si FEA
2. daca esti muzician, economist, pictor .... adicatelea n-ai legatura cu injineria mecanica cel mai bun e Acad-ul. E poate cel mai simplu de invatat si cam atit.
Pentru 3 d merge pina la un punct destul de bine... numa sa nu incerci sa exporti surface-uri sau solizi in alte aplicatii ca te apuca nebunia.
PS:
1. n-am inteles de ce iti trebuie 3d ca sa tai in polistiren pe router sau pe masina de taiat cu fir
2. daca desenele le-ai facut in Corel si sunt la scara vezi ca exista butonul EXPORT .... poti exporta in DXF format care e universal recunoscut de orice masinutza CNC
Bafta
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 06 November 2009 - 09:34 PM