Modelism - RHC Forum: Competenta si competetele moderatorilor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Competenta si competetele moderatorilor Atentie la comportamentul moderatorilor

#1 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 02 February 2009 - 02:51 AM

Am avut recent un subiect inchis de catre un moderator.

Subiectul deschis de mine relata oarecari dificultati pe care le-am avut in tranzactiile mele si unavertisment acelora care pot fi afectati de intimplari asemanatoare.
Iata un link:

http://www.rhc.ro/fo...showtopic=21023

Daca cititi acolo explicatia moderatorului o sa vedeti de ce a considerat el ca trebuie inchis topicul. Admitind ca tot ce spune el acolo e asa cum spune el, nu se gaseste nici o corelatie cu regulamentul in vigoare al forumului.

Atentie la moderatori, si atentie moderatori. Conform regulamentului, este parte din competentele moderatorului sa decida ce se intimpla cu subiectele de discutie, insa asta nu e o garantie a competentei lor in a la decizia. Vorba lui Creanga, forumul este pe masura moderatorilor.

Succes forumisti, si atentie la moderatori!
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 February 2009 - 03:50 AM

Buna!
Nu vreau sa te contrazic si nici sa te supar. E aproape dimineata si gandesc ca intre doua zile de munca merg cateva minute de barfa.
De multe ori actiunile moderatorilor nu au aparent nici o legatura cu regulamentul. Dar nu-s nici impotriva lui. Ca beneficiaza de ajutorul unor expresii de acolo, cam de genul urmator:
"Anumite mesaje pot fi sterse chiar daca nu incalca cu nimic acest regulament, exemplu daca sunt depasite ca actualitate." E dat un exemplu, nu inseamna ca e singurul... si pana la urma topicul a fost doar inchis, lucru mai putin rau decat daca era sters.
"Deciziile moderatorilor nu vor fi discutate public. Orice plangere sau nelamurire va fi adresata mai intai moderatorului forumului prin mesageria instanta (MI) sau e-mail. Daca problemele nu vor fi rezolvate atunci ambele parti vor lua legatura cu administratorii forumului. Echipa RHC.ro are decizia finala in orice disputa." Legat de paragraful asta eu zic sa fim bucurosi amandoi daca ramanem fara avertismente ca discutam aici...

Pentru partea cu competentele, iti dau perfecta dreptate. A modera ceva pe un forum nu se invata la scoala si de multe ori poate fi si mai bine...
Eu zic ca nu are rost sa te superi doar din atat. E doar un subiect inchis. Cu ceva argumente cred ca se poate deschide sau discutia se poate "canaliza" spre ceva care sa nu creeze probleme.
Parerea mea sincera e ca e mai bine sa opresti din start o discutie cu risc mare de a duce la controverse neplacute mai tarziu, decat sa nu intervii deloc sau sa intervii prea tarziu. Avertismentul dat de tine a fost citit de cei interesati, presupun ca multi vor tine cont de el.
Ca o paranteza, pana si eu simt cand un subiect poate fi cu probleme. Pot sa intervin din timp sa-l moderez, pot sa nu intervin sperand ca o vor face ceilalti, pot sa-l las sa "moara" de batranete, pot sa-l "termin" mult mai repede cu cateva mesaje, pot sa-l duc spre altceva mai important sau mai putin important.
Scuze ca m-am bagat ca musca in lapte in discutia asta. Ideea e ca subiectul tau si-a atins scopul si ca nu este un motiv de suparare ca a fost inchis. Daca apareau 2-3 pagini de comentarii care demonstrau contrariul sau il bagau in balarii, regretai ca nu l-ai inchis singur dupa prima postare. Zic si eu, n-am pretentia ca am dreptate. De exemplu acum, am sentimentul ca discutia va ajunge la tomberon, in cel mai fericit caz. Poate gresesc... Ca vor interveni cativa care te vor aproba, cativa care vor zice ca se putea si mai rau, unii vor afirma ca nu e valabil totdeauna ce zici, altii ca depinde cum ai noroc, mai apar si orgoliile legate de marci si modele de auto (ca se poarta), nu trebuiesc uitati nici cei care ne vor trimite la discutiile mai vechi si fara rezultat despre moderatori si moderare si fara sa vrei, se alege praful de discutie.
Raman la ideea ca nu merita sa te superi pentru o astfel de interventie. Si imi cer scuze daca te-am deranjat cu mesajul.
Spor la treaba!
Cu respect, bitex.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 February 2009 - 08:41 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04