Modelism - RHC Forum: HPI Savage Monster Truck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 201 Pagini +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »

HPI Savage Monster Truck Discutii,probleme,rezolvari,tips and tricks Evaluare topic: -----

#1831 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3386
  • Inregistrat: 22-October 12

Postat 30 May 2013 - 09:20 PM

Vezi postareasoarece, la 30 May 2013 - 09:19 PM, a spus:

mersi :mellow: ...e bucla anti-saracire,n-aveam decat verde,da ce-are,tuseste? eu vad ca-si face treaba OK si pe sub carcasa nu se vede nimic... :huh:

mie chiar imi place... de unde l-ai luat ?
mai fac o baie!
0

#1832 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2464
  • Inregistrat: 02-February 12
  • Interests:Cars, cars, cars, any type ....

Postat 30 May 2013 - 09:21 PM

am plimbat si eu masina azi .... am sa dau cu ea de pamant in curand! ce setari stoc la motor ... ca nici nu canta motorul asa! am tot frecat azi masina ... nici o sansa sa cante uniform, cand prea bogat si fliu fliu trr la acceleratie, ori sarac si aceeasi cantare! cum sa ii fac bucla aia de furtun ca sa mearga?

BAJA
5SC 30cc gas

Hobbytech str8 rally electric conversion

0

#1833 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2860
  • Inregistrat: 03-January 13

Postat 30 May 2013 - 09:25 PM

Vezi postareae.cata, la 30 May 2013 - 09:18 PM, a spus:

papuc de dama :D

stiu,eu glumeam...

Vezi postareae.cata, la 30 May 2013 - 09:20 PM, a spus:

mie chiar imi place... de unde l-ai luat ?

ei,faci misto de je ? :rolleyes:

Vezi postareahassel, la 30 May 2013 - 09:21 PM, a spus:

....nici o sansa sa cante uniform, cand prea bogat si fliu fliu trr la acceleratie, ori sarac si aceeasi cantare! cum sa ii fac bucla aia de furtun ca sa mearga?

aer fals ?
bucla am facut-o sub "cota de zero" a rezervorului si chiar lucra bine treaba asta,am mers azi cateva ture cu ea numai cu nivelul sub sfert,fum era,de tras tragea la fel ca si cu el plin!!!
Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
0

#1834 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:29 PM

si al meu e aproape gata, am facut azi dimineata pe la 01:00 si suportul pt parghiile de control acceleratie, si in graba am rupt, (rupt si lipit de alta data) parghia aia stoc de langa rezervor.
da nu e bai, am mesterit alta.
i-am dat si-o cheie azi, in baie http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gifvreo 20 min asa... ca au inceput sa baga vecinii in tzava http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/mad.gif
mai am un colet pe sambata de la curier cu skidplate-urile fata, spate si e gata de dat prin iarba usor (intai rodam diff-urile)

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 09:30 PM

mai fac o baie!
0

#1835 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:32 PM

interesant si inteligent lucrat colo cu articulatia aia sferica...fain...diff-urile n-au nevoie de rodaj,ca le lasi usor in regim slab de turatie 5 min si apoi vajjjjjjjjjjjjj...n-au nimic draciilea alea,doar le-ai uns,nu ? fabrica le "imperecheaza" bine de regula...

Aceasta postare a fost editata de soarece: 30 May 2013 - 09:32 PM

Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
0

#1836 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:38 PM

mdea... de uns is unse, le-am schimbat si uleiul siliconik cu care au venit, cu niste vaselina siliconik mai groasa(mult mai groasa)
le-am pus si pe coroana, pinion atac.
am sigilat carcasele de plastic cu silicon.
am pus si intre partea aia de jos roz de alu, am sa pun si un pic intre skidplate si aia roz :D, sa incerc sa tin cat mai mult (daca nu tot) praf afara..

mai fac o baie!
0

#1837 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:42 PM

treci pe aluminiu la carcase si pune 4 pinioane pe 2 randuri de sateliti,devine tanc,am luat si eu un set de rezerva si le-am analizat,ce sa zic ,e groasa tare carcasa aia si pinioanele par zdravene,asa 2 pinioane satelit intr-un plastic is mult mai firave+ca tre sa stai cu ochiu' pe ulei ca sigur il pierde,vaselina e ok da' sa nu-i deformeze de la caldura,cu ulei se si racesc ;) ....apropo,masina ta "bea" redbull ?

LE : la pinion/coroana eu pun vaselina pe baza de pulbere de Cu,se topeste pe la 800DGR,nu asta e interesant ci faptul ca nu sare de pe ele,acolo sta si ca sa fiu sigur ca nu am impuritati bag silicon intre carcasa la diff si tabla aia de aluminiu(la mine e mov) de sub skid !

Aceasta postare a fost editata de soarece: 30 May 2013 - 09:44 PM

alta culeasa din popor :
0

#1838 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:47 PM

Vezi postareasoarece, la 30 May 2013 - 09:42 PM, a spus:

treci pe aluminiu la carcase si pune 4 pinioane pe 2 randuri de sateliti,devine tanc,am luat si eu un set de rezerva si le-am analizat,ce sa zic ,e groasa tare carcasa aia si pinioanele par zdravene,asa 2 pinioane satelit intr-un plastic is mult mai firave+ca tre sa stai cu ochiu' pe ulei ca sigur il pierde,vaselina e ok da' sa nu-i deformeze de la caldura,cu ulei se si racesc ;) ....apropo,masina ta "bea" redbull ?

LE : la pinion/coroana eu pun vaselina pe baza de pulbere de Cu,se topeste pe la 800DGR,nu asta e interesant ci faptul ca nu sare de pe ele,acolo sta si ca sa fiu sigur ca nu am impuritati bag silicon intre carcasa la diff si tabla aia de aluminiu(la mine e mov) de sub skid !

poi bine ar fi, ca e mai ieftin decat nitro...
ce zici de platic???
ce plastic... unde ai vazut tu plastic???
decand cu X nu mai exista carcasa de plastic la diff-uri si numai savage 21 e cu 2 sateliti. http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif
eu am diff-uri de savage FLUX... cu coroana machined de 29 cu pinion de 9... tzapene.. ma refeream la bulkhead..

citesti amestecat ... http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/unsure.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/unsure.gif

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 09:48 PM

mai fac o baie!
0

#1839 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:53 PM

astea le-am sigilat cu silicon ...
mai fac o baie!
0

#1840 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:54 PM

Vezi postareae.cata, la 30 May 2013 - 09:47 PM, a spus:

ce zici de platic???
ce plastic... unde ai vazut tu plastic???
eu am diff-uri de savage FLUX... cu coroana machined de 29 cu pinion de 9... tzapene.. ma refeream la bulkhead..

am inteles acum....
alea le-am sigilat si eu...complet...si cutia de viteze...
intre placa aia mov si "placa de plastic" de deasupra ei (skidplate? )pun silicon,nu power-tape sau ce-i ala...diff-uri machined de flux am si eu :pardon:

Aceasta postare a fost editata de soarece: 30 May 2013 - 09:55 PM

alta culeasa din popor :
0

#1841 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:54 PM

si intre tate astea am pus iar silicon.
si praful e istorie...
mai fac o baie!
0

#1842 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 09:56 PM

Vezi postareasoarece, la 30 May 2013 - 09:54 PM, a spus:

am inteles acum....
intre placa aia mov si "placa de plastic" de deasupra ei (skidplate? )pun silicon,nu power-tape sau ce-i ala...diff-uri machined de flux am si eu :pardon:

ale tale nu sunt de flux, sunt 43 cu 13 , facute special pt savage XL model 27MHz.
modelul mai nou in 2.4ghz foloseste aceleasi diff-uri ca FLUX-ul!

eu am pus silicon. (ala ce se vede in poza rosu e silicon.. si sunt puse toate 6 ruburile ca sa stranga bine placa de alu de bulkhead-ul de plastic.)
in poze e pus scoci, temporar sa nu intre mizerie, ca am avut de dat cu dremelu, si cu pila.

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 10:00 PM

mai fac o baie!
0

#1843 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:02 PM

a se vedea pe scosi, pilitura..
mai fac o baie!
0

#1844 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:07 PM

eram sigur...is machined...uite si dovada...nu le-am numarat dintii....stiu ce am pe 21,stiu si ce era pe X si stiu si ce e pe asta...toate 3 difera intre ele...

am studiat azi cutia..are 3 arbori(trenul fix undei si spur-ul ,trenul mobil in mijloc si trenul de antrenare-grup fix nediferential) ...deci cand is pe a1a cupleaza unisensul din pinionul amre de plastic,la turatie se deschid aripile alea din pinionul 2,cupleaza asta cu perechea lui de pe trenul fix,rulmentul unisens nu mai conduce,e condus merge pe perechea 2,;a turatie si mai mare cupleaza 3-ul dar cum mama ciorilor se mai decupleaza 2-ul ca-i centrifugal si ala(cam asta-i cutia de savage,e centrifugala)??? eu cred ca 3-ul "intareste" 2-ul sau nu inteleg eu cum cupleaza minunea asta tehnologica...de pe 1 nu sare in 3 cum spuneai tu mai cataline....nu are cum sa treaca din 1 in 3,fara 2 ....inafara de faptul ca are mult fier in ea nu vad ce avantaje clare mai are fata de aia in 2....
si era loc destul in ea sa se poata pune un grup difential pe arborele 3 ala de jos pe care ,de fapt,nu-i decat un pinion fix....

Aceasta postare a fost editata de soarece: 30 May 2013 - 10:08 PM

alta culeasa din popor :
0

#1845 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:13 PM

va dati seama ca o masina off are diferential central obligat,cam tot ce-i 4x4 are asa ceva,n-am vazut 4x4 fara el....se putea lejer dar .....am vazut baieti care au renuntat la cutie si au pus un diff central zdravan de benzinara ceva....as face si eu asta,pai daca pun un clopot de 18-20 si un spur de 49 maxim nu-mi mai trebuie cutie ca la ce motor are hardughia asta sigur zboara macar cu 50,macar...n-am viteza dar am cuplu B) si iaca ca pot pune ce roti vreau eu pe fata diferita fata de spate sau etc,sau pot face "hill-climb" fara emotii sau orice vreau eu...

Aceasta postare a fost editata de soarece: 30 May 2013 - 10:15 PM

alta culeasa din popor :
0

#1846 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:14 PM

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 10:15 PM

mai fac o baie!
0

#1847 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:18 PM

savage super 5sc are diff central in cutie.

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 10:18 PM

mai fac o baie!
0

#1848 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:22 PM

iote!!
si piesele necesare...

Diff parts list:
HPI 106273 Racing Idler Gear 30Tx1M 29.99 (38.98 shipped)
HPI 106277 Diff Shaft Set 5.99
HPI 87193 4 Bevel Gear Diff Conv Set 11.39
HPI 86827 Alloy Diff Case Savage X SS 11.39

Transmission parts list:
HPI 86972 Washer 6x15x0.2mm 3.69
HPI Z877 Washer 8x10x0.2mm 4.59
HPI Z689 Shim 6x8x0.2mm 2.79
HPI Z245 E Clip 5mm 2.79
HPI 107496 Bearing Mount Spacer Set 5.29
HPI 106269 Drive Gear 21Tx1M 15.79
HPI 106275 Idler Gear 41Tx1M 26.99
HPI 106271 Drive Gear 31Tx1M 30.10 (LHS)

Misc parts:
HPI B032 Ball Bearing10X16X5mm Savage 21
HPI B023 Ball Bearing 6X13mm

The bearings are miscellaneous because I used the Savage X SS alloy diff cup. That changes the the bearing from a B085 to B032 (which I had on hand). The Flux HP uses one B085 and B023 on the lower shaft which would transfer to the 5SC tranny but you will also need an additional B023 and B085. The 5SC doubles up on bearings on the diff.

Optional:
HPI 107460 Drive Shaft 6x80mm Super 5SC Flux 5.99

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 10:25 PM

mai fac o baie!
0

#1849 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:23 PM

schimba .....ia s-o testez si eu pe a mea maine ca o ora m-am chinuit s-o inteleg,inca o ora am reglat-o si azi am iesit cu ea da' nu i-am dat in trompeta,am vrut sa o probez usor in liniste 5 minute....
un cod ceva gasim si noi la diferentialul ala cataline ? :rolleyes:
alta culeasa din popor :
0

#1850 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:25 PM

da' si cutia difera...e in 2-ua ,nu? ia sa caut io pe net...

da un edit la msj anterior ca nu intelg o iota !
alta culeasa din popor :
0

#1851 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:27 PM

Vezi postareasoarece, la 30 May 2013 - 10:25 PM, a spus:

da' si cutia difera...e in 2-ua ,nu? ia sa caut io pe net...

da un edit la msj anterior ca nu intelg o iota !

aia nu mai e cutie, e transmisie, k e fixa...
flux in stanga ................ super 5 sc in dreapta

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 10:28 PM

mai fac o baie!
0

#1852 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:29 PM

TARE,m-am pus pe ganduri deja.... :pardon:
alta culeasa din popor :
0

#1853 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:32 PM

eu inca ma uit ca la masini straine pe la savage .... cutia schimba corect! parca .. nu ma deranjeaza inca! duminica am sa scot sufletul din ea si apoi decid ce e de capul masinii!

BAJA
5SC 30cc gas

0

#1854 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:33 PM

Vezi postareasoarece, la 30 May 2013 - 10:29 PM, a spus:

TARE,m-am pus pe ganduri deja.... :pardon:

un pret estimativ pt conversie(de la cutie cu 2-a trepte la transmisie cu diff central).. 150$ plus orele de munca!
din pacate cutia cu 3 e mai aparte si ai nevoie de toate pinioanele schimbate :))
ca am vrut sa o fac fixa cu o sg viteza pe a mea si mi-au trebuit niste pinioane ce sunt standard in cutia cu 2-a..
cost 16 lei :D sambata ajung si o modific.

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 10:36 PM

mai fac o baie!
0

#1855 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:42 PM

n-ar fi mult,vad pe viitor,acuma am in plan masina,tre' s-o termin si pe aia....luci,stai calm,cutia in 2 e cea mai fiabila pe savage,parerea mea !
alta culeasa din popor :
0

#1856 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:44 PM

Vezi postareasoarece, la 30 May 2013 - 10:42 PM, a spus:

n-ar fi mult,vad pe viitor,acuma am in plan masina,tre' s-o termin si pe aia....luci,stai calm,cutia in 2 e cea mai fiabila pe savage,parerea mea !

eu vreau sa o fac fixa, k nu vad sa aiba viata lunga rulmentul ala unisens!! de pe prima treapta!
plus ca scap de o gramada de greutate si masa de rotatie..

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 30 May 2013 - 10:44 PM

mai fac o baie!
0

#1857 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:47 PM

nu e rau deloc...rulmentul ala unisens,am impresia ca,e unul si acelasi cu cel din motorul meu 5.9 ....se gaseste,eu am gasit niste rulmenti pe comanda speciala la un Bosch si tot am gasit....daca ai bani orice gasesti,nu cred ca e lucru pe lumea asta si sa nu fie de gasit...nu cred...oricum,in linii mari e ok ce faci tu....in cazul tau,"balansul" sau"joaca" o sa fie din spur/clopot...criminal,ai idei bune si te informezi corect...
alta culeasa din popor :
0

#1858 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 10:47 PM

106271 DRIVE GEAR 31Tx1M (replaces 32T idler)
106273 IDLER GEAR 30Tx1M (This the actual center diff gear, INCLUDES DIFF CASE HUB)
106277 DIFF SHAFT SET (6x39mm/6x34mm)
107496 BEARING MOUNT SPACER KIT (All the correct spacers for the shafts)
106269 DRIVE GEAR 21Tx1M (replaces the 18-23T upper drive gear)
106275 IDLER GEAR 41Tx1M (replaces 44T idler)

diferente intre pinioane..
mai fac o baie!
0

#1859 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 11:22 PM

e ok,chiar super treaba asta dar deocamdata aplic regula "ciocu' mic si joc de glezne" :lol: ...nu mai am bani pentru savage deocamdata,some other time....am alte lucruri de terminat....
alta culeasa din popor :
0

#1860 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 01:16 AM

Ce harnicie pe aici! Care e mai harnic asa, nu imi pune si mie pinionul care a sosit azi? Dau o bere :D .. lasa ca ma ocup eu de el ,si o beau singurel, dar nu m-ar deranja companie la o bere! pacat ca in iasi doar eu, si slab alcoolizatul edi-cata mai miscam in front cat de cat! nu zic de savagereala ... in general asa, suntem putini si din ce in ce mai putini se pare, pacat ... ca e un oras mare, cu potential, si este un hobby frumos, cam scump dar frumos! la intalniri suntem aceiasi 4-5 oameni care avem masini si care miscam pe ici pe colo, pacat ca nu avem nici o pista cat de rudimentara, poate asa am mai atrageam activisti!

Aceasta postare a fost editata de hassel: 31 May 2013 - 01:17 AM

BAJA
5SC 30cc gas

0

Arata acest topic

• 201 Pagini +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63