Intalniri la zbor pentru Ploiesteni si nu numai Urleta,Tariceni.
Postat 08 November 2009 - 07:09 PM
marian_d, la Nov 8 2009, 03:19 PM, a spus:
Bafta!
BUCUR
Poze de azi n-avem, am lasat aparatura acasa. A fost tare, Marian a zburat toate modelele de pe camp, erou national. Ceea ce nu se poate spune despre unii dintre noi.
Aceasta postare a fost editata de _bucur_: 08 November 2009 - 07:19 PM
Postat 08 November 2009 - 07:19 PM
_bucur_, la Nov 8 2009, 07:09 PM, a spus:
Poze de azi n-avem, am lasat aparatura acasa. A fost tare, marian a zburat toate modelele de pe camp, erou national. Ceea ce nu se poate spune despre unii dintre noi.
Pai si poze de ieri ??? Daca nu le poti pune pe forum, trimite-mi si mie ceva poze :angry:
Dan: Ai zburat ?? ce ? cum ?
Postat 08 November 2009 - 07:22 PM
icounter, la Nov 8 2009, 07:19 PM, a spus:
Dan: Ai zburat ?? ce ? cum ?
2-3 cercuri cu al lui Andrei :D
Yak 55 EP by Telink
Heli-T-Rex 450 Sport
HK450 pro
Postat 08 November 2009 - 08:28 PM
DISCUSU-ul?
reparat cu apa fierbinte
zburat azi la muntele rosu
sa zic f bine?
nu!
nu inca ...dar a zburat pe vant destul de tare
o grupa de chinezi(in excursie cred)au tot pozat si s-au minunat
...iar eu am mai capatat ceva incredere
Postat 08 November 2009 - 09:45 PM
_bucur_, la Nov 8 2009, 08:09 PM, a spus:
Poze de azi n-avem, am lasat aparatura acasa. A fost tare, Marian a zburat toate modelele de pe camp, erou national. Ceea ce nu se poate spune despre unii dintre noi.
Scuze ca te-am (v-am) botezat.
Corect, le-am zburat pe toate. Super modele. Cu al meu au fost 4. Sa nu credeti ca sunt, citez, "erou national". Daca e s-o luam de cand zbor eu si de cand zburati voi, s-ar putea sa ajungem la concluzia ca sunteti mai buni decat mine... :D Totul e sa-ti placa si sa exersezi.
Sper sa mai prindem anul asta zile ca asta. Eventual cu mai putin vant.
Succese nebanuite!
Postat 09 November 2009 - 02:54 PM
petrutviulet, la Nov 8 2009, 08:28 PM, a spus:
DISCUSU-ul?
reparat cu apa fierbinte
zburat azi la muntele rosu
sa zic f bine?
nu!
nu inca ...dar a zburat pe vant destul de tare
o grupa de chinezi(in excursie cred)au tot pozat si s-au minunat
...iar eu am mai capatat ceva incredere
Este foarte bine ca esti perseverent si ai sa vezi ca reusesti pana la urma sa zbori bine http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Yak 55 EP by Telink
Heli-T-Rex 450 Sport
HK450 pro
Postat 10 November 2009 - 10:11 AM
Nu am mai intrat de ceva vreme pe aici, insa acum vad si ma bucura faptul ca formatia noastra de aeromodelisti incepe sa isi mareasca aripile.
Cine stie poate reusim sa creem o ASOCIATIE A AEROMODELISTILOR DIN PRAHOVA unde sa reusim sa ii strangem pe toti din judet sa organizam concursuri de aterizare la punct fix, program liber de "zbenguiala" pe cer, sau poate chiar cel mai misto crash :mellow: , (nu vreau sa fiu rau), am vazut ca avem ceva colegi care vorbesc pentru terenuri de zbor si asta cumulata cu ceea ce am vazut in Cehia, adik un AERODROM PT AEROMODELE unde am avut ocazia sa asist la o demonstratie a unui localnic cu 3/4 din flota lui, adik 3 aeromodele din 5 le-am vazut pe cer (o sa caut pozele si filmele de atunci sa le postez). Adik ce ma gandesc sa strangem randurile si sa creem si ceva frumos (poate o sa radeti de mine pt aceasta idee nastrusnica, insa recunosc ca mi-a ramas in sange spiritul competitiei din vremea cand eram membru al Lotului National de Acrobatie Aeriana si participam la Campionatele Nationale si Judetene cu zlinul 526, 726 si 142).
Acum revenind pe pamant imi pare rau ca nu mai ajungem (eu si fratii) sa zburam la Paulesti preferand mai mult Plopu (desi ceva mai departe, circa 20km din piata 9 Mai pana acolo), pentru urmatoarele:
- spatiul de zbor mult mai mare ca la Paulesti
- prezenta vantului sub 50% fata de Paulesti (verificat personal acest aspect, cand nu am putut zbura la Paulesti am fugit la Plopu si am zburat), asta datorita padurii sub forma de U si a unei vai care "inchide acest U"
- in cazul in care bate vantu directia predominanta dinspre vale
- distanta intre locul unde zburam noi si drum 500-800m, etc.
Referitor la weekendul trecut am zburat la Plopu alaturi de DAN si MIHAI (the big brothers) unde sambata am incercat ceva formartii de trei, iar duminica aterizari la punct fix asta datorita faptului ca mie imi place la nebunie panta de aterizare de la Cesna lui Dan (astfel i-am propus sa faca aterizari la punct fix dupa care am inceput si noi) aterizarile nu au fost chiar la punct fix dar oricum a fost o experienta datorita vantului care sufla in rafale si cu care ne contram ca sa putem ateriza unde vrem noi (categoric eu si cu Dan am aterizat si in mijlocului campului din cauza panei de motor, Mihai fiind singurul care aducea avionu cel mai aproape de el), pot sa spun ca a fost un weekend exceptional, sambata nota 10+, duminica un 8 cu indulgenta datorita vantului in rafale.
Pozele din weekend au fost postate de fratimiu atat cu noi la sol cat si cu toti 3 in aer (astfel repetand o fila de istorie de pe camp de la Strejnic).
P.S. Sper ca nu v-am plictisit.
Aterizari line tuturor si LA RE...(cine cunoaste stie ce reprezinta acest salut :rolleyes: )
Postat 10 November 2009 - 11:58 AM
Din cate stiu exista si persoane care chiar au reusit si exista in tara cel putin un aeromodelodrom privat (A-50 parca)...
Problema esentiala in cazul nostru...al aeromodelistilor este ca nu exista cadrul legal pt. a face asa ceva...nu sunt legi.
Exista FRdM...dar nu tine de cald.
In alta ordine de idei subiectul a fost dezbatut pe larg...unde's legi sunt si restrictii...si majoritatea ar vrea legi dar libertate deplina...ceea ce nu merge.
Pana una alta noi haiducim in continuare...la Plopu, Paulesti sau oriunde gasim un petec de teren.
Bafta si...la reauzire.
Postat 13 November 2009 - 11:47 AM
Maine in jur de 12-13.00 este cineva disponibil sa ajunga pe terenul de zbor de la Paulesti ?
In principiu daca e vremea buna si ceva temperaturi peste 0 grade eu sunt pe acolo ... am sa ajung mai devreme deoarece s-a scurtat ziua frate :wub:)
Bafta !
Raul
YaK 54 2.7m Wing Spam - DLE 111 cc Under Construction
T50 EDF 70mm
Easy Glider Pro RTF
ACROMaster RTF
TELINK YAK 54 RTF
Heli
Ornith 7.5 cc RTF
SJM 325 SE - RTF
Ornith-TReX 600 8.5 cc ARTF
Postat 13 November 2009 - 07:16 PM
Mihai e plecat din localitate. Asa ca weekendul asta ies numai eu cu Dan.
Dupa cum v-am obisnuit in ultima vreme vom merge tot la Plopu, sper ca intr-un weekend sa ne intalnim cu totii sa facem un zbor si o poza in formatia actuala, poza de final de an. Nu de alta dar incet incet incep sa se auda sunetele colindelor.
In alta ordine de ideii am avut ceva timp liber la servici si uite asa mi-a trecut prin cap o idee trasnita rau si anume am scris un "Regulament de zbor cu aeromodelul", stiu ca ideea este ciudata rau, si "tonul din regulament" este autoritar asa cum am fost deja mustrat de fratimiu, dar eu zic ca incercarea moarte nare, de aceea o sa il postez aici cu rugamintea ca daca imi sustineti ideea sa il completati si voi cu ceea ce credeti ca ar mai fi util. Eu am incercat sa pun principalele puncte inspirat fiind din regulamentul de zbor 1:1. Va rog nu aruncati cu rosii in mine (s-au scumpit deja) :angry2: aeromodelismul este pur si simplu sa ii zicem un "joc" si ca la toate jocurile exista un regulament.
P.S. Cand zbor cu aeromodelul incerc sa ma imaginez ca as fi sus in avion si sa retraiesc momentele de odinioara.
Aterizari line tuturor.
Fisiere atasate
-
REGULAMET_DE_ZBOR_CU_AEROMODELE_PE_CAMP.doc (31.5K)
Number of downloads: 138
Postat 13 November 2009 - 11:45 PM
22CMM, la Nov 13 2009, 07:16 PM, a spus:
Mihai e plecat din localitate. Asa ca weekendul asta ies numai eu cu Dan.
Dupa cum v-am obisnuit in ultima vreme vom merge tot la Plopu, sper ca intr-un weekend sa ne intalnim cu totii sa facem un zbor si o poza in formatia actuala, poza de final de an. Nu de alta dar incet incet incep sa se auda sunetele colindelor.
In alta ordine de ideii am avut ceva timp liber la servici si uite asa mi-a trecut prin cap o idee trasnita rau si anume am scris un "Regulament de zbor cu aeromodelul", stiu ca ideea este ciudata rau, si "tonul din regulament" este autoritar asa cum am fost deja mustrat de fratimiu, dar eu zic ca incercarea moarte nare, de aceea o sa il postez aici cu rugamintea ca daca imi sustineti ideea sa il completati si voi cu ceea ce credeti ca ar mai fi util. Eu am incercat sa pun principalele puncte inspirat fiind din regulamentul de zbor 1:1. Va rog nu aruncati cu rosii in mine (s-au scumpit deja) :rolleyes: aeromodelismul este pur si simplu sa ii zicem un "joc" si ca la toate jocurile exista un regulament.
P.S. Cand zbor cu aeromodelul incerc sa ma imaginez ca as fi sus in avion si sa retraiesc momentele de odinioara.
Aterizari line tuturor.
Vad ca tot ziceti de zbor ... zbor ... zbor ... regulamente etc dar cand veniti si voi sa zburati cu restul lumii ? :huh:
Chiar vi se pare atat de oribil la paulesti? Mihai din cate stiu a zburat mult si fara probleme la Paulesti.
Sper sa reusesc sa ajung si eu maine la paulesti. De asemenea sper sa vin cu pitts-ul de depron sa il incerc. :)
Dane, gata ti-ai facut aripa ? Zbori cu ea maine ?
Postat 14 November 2009 - 04:02 PM
Eu am zburat la Paulesti defapt la Paulesti mi-am inceput activitatea de aeromodelist, insa de cand am descoperit campul de la Plopu prefer mai mult sa zbor acolo, motivele le-am expus atat eu cat si Mihai.
Astazi am fost la zbor la Plopu cu Dan unde am bagat 2 acc de persoana. Vantul a fost prezent nu zic nu, dar cu toate astea astazi am exersat aterizari la punct fix cu vant lateral.
P.S. Promit pana la finalul anului sa venim toti 3 (sau poate toti 4) sa zburam alaturi de voi la Paulesti.
Pana atunci nu am auzit nici un comentariu la regulament lucru care nu e bine. :rolleyes:
Aterizari line tuturor.
Postat 15 November 2009 - 05:19 PM
E prietene din fericire te inseli vantul as putea zice ca a adiat, asata ca sa nu zic ca a fost CLAM (era o expresie din zborul 1:1), la zbor am fost eu Dan, Alin care il voi numi de acum "fratimiu al mic" si 2 prieteni. Ziua a decurs mai mult decat bine chiar daca spre final a inceput sa ploua eu m-am incapatanat sa fac TP-uri pe conditii meteo nefavorabile. Ca exercitii pe care le-am facut cu Dan azi au fost decolari cu palier in formatie esalonata, aterizari la punct fix si ratari. (Am zis decolari cu palier pt ca dupa cum stim aeromodele pot executa decolari total diferite de aeronave datorita raportului greutate - forta)
Aceasta postare a fost editata de 22CMM: 15 November 2009 - 05:20 PM
Postat 15 November 2009 - 06:02 PM
shogi, la Nov 15 2009, 06:48 PM, a spus:
Sorry, vina mea nu m-am uitat la data am crezut ca ai zis pt azi duminica, daia ziceam azi nu a batut vantul a adiat nitel cat sa aduca ploia, ieri da a batut vantul se vede si in unele poze ca vantul era perpendicular pe directia predominanta de decolare aterizare pe care o folosim noi.
Uitati aici si niste filmulete.
http://www.youtube.c...h?v=cLyuaBFGbRk
http://www.youtube.c...h?v=lDVUGRnPmac
Postat 15 November 2009 - 06:17 PM
Aceasta postare a fost editata de _bucur_: 15 November 2009 - 06:19 PM
Postat 15 November 2009 - 06:24 PM
Aceasta postare a fost editata de george10: 15 November 2009 - 06:27 PM
tel.0724686263
Postat 15 November 2009 - 06:30 PM
george10, la Nov 15 2009, 06:24 PM, a spus:
N-am mai sunat pentru ca am lucrat toata noaptea si n-am mai ajuns in Campina. Si nu deranjez aiurea duminica. Oricum, ma intereseaza fuselajul ala in continuare. Regulatorul pot sa-l dau spre reparatie, o sa iau oricum un set complet de propulsie pentru electrice mai serios, astea-s de jucarie.
O sa-mi fac timp maine si pun un pachet complet cu pozele de ieri si de acum o saptamana, dar caut o solutie sa le pun in alta parte, aici imi scot peri albi.
Aceasta postare a fost editata de _bucur_: 15 November 2009 - 06:30 PM