Modelism - RHC Forum: detector de camere fixe - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

detector de camere fixe probleme la un cablu

#1 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 701
  • Inregistrat: 14-July 06

Postat 09 December 2008 - 11:21 AM

Salut,
De curand am cumparat un detector de camere fixe "Leadtek Speeding Master".
GPS-ul din el functioneaza bine, ma avertizeaza la toate camerele fixe... dar a aparut o problema cand am vrut sa-i updatez softul: nu am reusit sa-l conectez la PC (pur si simplu nu il "vede"). Dupa fel de fel de probe, am ajuns la concluzia ca, de vina este cablul (am probat cu un alt cablu, al unui coleg, si a mers perfect).
Cablul este cam asa: la un capat are USB, niste umflaturi pe la jumatate si, la capatul opus, are o mufa ca de telefon fix (4 fire).
Stie cineva cum ar trebui sa fie legate firele astea intre ele?
Se pricepe cineva sa repare asa ceva?

Firma de la care am cumparat, nu mai catadicseste sa raspunda la telefon sau la mailuri (firma serioasa?)
Aparatul nu a fost scump asa ca nu prea ma afecteaza. Ma uimeste insa, atitudinea angajatilor acestei firme... Firma care, desi are un aer exotic, se dovedeste a fi de KKO...

Aceasta postare a fost editata de Brussolo: 09 December 2008 - 11:24 AM

risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#2 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 09 December 2008 - 11:50 AM

...foloseste un aparat de masura, vezi cum corespund conexiunile pe mufe,vezi si care din ele e intrerupta, pe umflaturi de obicei sunt ferite sau bobine pentru deparazitare, merge si fara ele, apoi faci alt cablu sau il carpesti pe ala vechi, dupa care vezi ca scula tot nu merge, o repari de nervi cu ciocanu si gata, cumperi alta!!! :D
...tabula crasa, mortua est!
0

#3 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 10 December 2008 - 07:43 PM

Tare tind sa cred ca mufa RJ11 (aia de telefon) nu e sertizata bine.
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#4 Useril este offline   sebip 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 21-May 03

Postat 11 December 2008 - 03:42 PM

Imi vin in minte citeva posibilitati:
- sa fie doar o conexiune intre mufa USB si de telefon - se verifica cu un ohmetru (evental pe cablul colegului tau care era OK)
- intr-o umflatura sa fie un convertor USB - RS232 (nu stiu cit de mari sint umflaturile :-))) )

- cel mai probabil mufa de telefon nu mai e prinsa corect (cum spunea si colegul)

In principiu daca bagi mufa usb si la celalalt capat masori tensiunea ...daca ai tensiuni negative sau mai mari de 5V ...probabil e RS232 (seriala), daca nu ..probabil e doar USB legat la alt format de mufa (RJ11 - telefon)

Cind conectezi cablul si aparatul la PC ...apare cumva un port serial ? Are setari softul in care alegi la ce COM se conecteaza ? Daca e asa ..atunci ai in umflatura un convertor USB-RS232 ..si din acelea gasesti la cablurile de conectare de al telefoane mobile

Daca nu ...atunci cu un aparat masori la colegul tau cablul si ori refaci sertizarea mufei de telefon ..ori faci un alt cablu.
0

#5 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 701
  • Inregistrat: 14-July 06

Postat 14 December 2008 - 12:20 AM

Multumesc pentru raspunsuri...
Ce pot sa zic.. am incarcat eu cu un aparat de masura sa-mi dau seama cum vine treaba, dar m-am lasat pagubas...
Am vrut sa verific continuitatea firelor (atat ma pricep) dar nu a fos sa fie... pe orice fire puneam, indica cate ceva ... adica nici unul nu era intrerupt si toate comunicau intre ele ... mai mult sau mai putin...
Iar cu tensiunile negative sau mai mari de 5 V ... nu am probat...
Softul are la un moment dat o chestie prin care cere sa-i indic com-ul pe care am instalat "prostia" asta...

Rau e sa nu te pricepi ... ca sa nu zic alceva... Ma oftic ca nu ma pricep ...

Aaa, in umflatura aia (cam cat o juma` de cutie de chibrituri) e ceva ... la care nu am umblat ... invelit intr-un fel de tipla ...
mai bine o sa-i fac o poza sa vedeti despre ce e vorba...

Aceasta postare a fost editata de Brussolo: 14 December 2008 - 12:23 AM

risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#6 Useril este offline   ipman 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 05-December 08
  • Interests:Multeee ....

Postat 27 December 2008 - 11:21 AM

Probabil ca e un convertor de nivel logic. Converteste semnalele logice de 5v din USB la cele de 3.3v pe care le folosesc multe device-uri simple.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu