hype, la 22 June 2015 - 09:51 PM, a spus:
Experimentez vopseaua pe bază de apă.Pe polistiren și depron,face priză super.Voi matui suprafața prealabil,văd efectul,pe urma fac aducere la cunoștință.
................................
OAMENI BUNI!!!
...Daca vreti sa vopsiti ORICE tip de polistiren, se poate vopsi daca inaintea vopsirii se dau 2-3 maini de amorsa pt. zidarie (eu am folosit Kober...)...Un flacon de 0,5L va ajunge pt. 10 aeromodele...Nu se dilueaza cu apa!!!...Trebuie data exact cum e in bidon...E un fel de aracet subtiat, dar miroase ciudat (cred ca mai are ceva aditivi prin el...)
...Trebuie date min. 2 maini, pt. ca dupa o singura mana, nu acopera perfect polistirenul...se infiltreaza vopsea la vopsire...care topeste...
...Dupa fiecare strat aplicat (nu si dupa ultimul!!!) se poate smirghelui polistirenul, pt. ca raman "moatze" care se intaresc lemn...
...Dupa aplicarea amorsei, SE POATE VOPSI CU ORICE TIP DE VOPSEA LA SPRAY....Nu mai e nevoie de vopsele pe baza de apa, sau alte chestii mai scumpe...Recomand ca inainte de vopsirea aeromodelului, sa faceti un test pe o bucata de polistiren ramas...pt. a fi siguri 100% ca nu se intampla nimic rau...
...Eu am vopsit conuri de elice facute din polistiren polizat in bormasina si au iesit de duritate apropiata de a plasticului, dar usoare si muuult mai rezistente decat polistirenul nevopsit...Au iesit excelent! Am zis ca nici o data nu o sa mai cumpar conuri de elice... :yahoo: