incepatoru, la 22 May 2013 - 10:53 AM, a spus:
...poate in sus nu in jos....
.........................
Nene Viorel...E bestiala ideea!...Si-mi place Decathlon-ul de ma topesc!!!...Dar totusi nu devine cam scumpa "joaca" asta ?!? :unsure: ....M-am tot gandit si eu la zburatoare-gigant, dar am ajuns la concluzia ca e prea mult (cel putin din punctul meu de vedere...)...
Din ce am vazut eu pana acum...compromisul ideal sant zburatoarele intre 1600 si 2000...2200 mm anvergura (pt. trainere) si 1400...1600 mm pt. warrbird...
...Spun asta pt. ca:
1 - La dimensiunile astea deja zburatoarele se comporta bine in aer
2 - Nu sant asa de greu de transportat la campul de zbor (nu trebuie sa te duci cu remorca agatzata de masina la zbor....)
3 - Sant relativ accesibile ca preturi (ma refer la ce pui pe zburatoare...)
4 - Daca din diverse motive (eroare de pilotaj sau dfectiune tehnica) dai cu ea de pamant, nu plangi dupa 2000...5000 euro, cu doar dupa 300...400... :good:
5 - Deja la dimensiunile astea gen 4-5 m anvergura, nu mai ai timp sa simti nici o placere, pt. ca strangi atat de tare din fund, incat aproape ca nu mai ai cand sa te bucuri...Poate doar la sfarsit (daca zborul a reusit...) cand iti stergi transpiratia rezultata din emotiile pe care le-ai avut...si pt. norocul ca cei 2000 euro nu s-au risipit pe camp... :good:
...La urma urmei zborul RC ar trebui sa fie relaxare...nu incrancenare si emotie...pana cand te lasa inima...
...Eu unul ma simt muuult mai relaxat cand zbor o "spuma" ieftina, pe care stiu ca si daca dau cu ea de pamant, intr-o saptamana o repar/lipesc si zbor iar cu ea...
..........................
Sigur!!! E doar parerea mea si la urma urmei, fiecare face ce vrea...Si trebuie sa recunosc ca-mi trec si mie prin cap tot felul de "gargauni" de genul:
- sa construiesc un Ultra Light - gigant (4-5 m anvergura)...Dar ma gandesc la o constructie ieftina, cu aripi taiate din spuma si intarite cu baghete de lemn...cu ampenaje din depron sau panza...un motor extrem de mic (ori un metanol de 7,5cc...ori un benzinar de drujba pe care sa nu dau mai nimic...)...etc...
...Cam asta am in gand si o s-o fac pana la urma!!!...Cred ca va fi o mare ciudatenie, dar care cred ca se va ridica extrem de incet in aer si va zbura foarte aproape de felul in care zboara un Ultra_Light 1:1...
...Stii?!?...Pana la urma e si asta o nebunie...o parte a modelismului...Sa faci o zburatoare din...nimic...Ma uitam pe RC Groups cu zboara cate unul o zburatoare facuta din depron...fara perea multe pretentii...cu aripile din doua bucati de depron curbat...intarit cu 2 baghete din lemn...un fuselaj lipit in cateva minute tot din depron...+ un motor de 40 gr si asta e tot...Si zboara cate o dracie de genul asta de 1000 mm anvergura de te unge pe suflet!!!...Iar noi bagam sute de euro in tot felul de zburatoare "ARF"...cand se poate zbura si cu "ceva" de cativa dolari!!!
...Vorbeam saptamanile trecute cu un baiat din Timisoara, care si-a construit un P 38 Lightning din cateva placi de depron + 3-4 baghete de lemn...fara prea mari pretentii de design si aspect "scale"...Am ramas uimit cand am vazut filmarea...de cat de bine zboara acea "dracie" de doar 980 mm...E si vitezoman...si stabil in aer...Nu mi-a venit sa cred!!!
...N-as vrea sa-mi sara lumea in cap...E doar parerea mea...buna sau rea... Fiecare face ce vrea!!! :drinks: Era doar o idee! :good: