Acum 2 zile am bagat si eu un zbor singur, la Martacesti, cu Magister-ul cu schiuri...Intentionam sa gasesc un loc de zbor mai aproape de oras, dar nu am gasit zapada...culmea...decat pe campul de la Martacesti... :pardon:
...Am prins o vreme excelenta!!!...Soare...destul de cald (nici macar n-a fost nevoie sa folosesc husa pt. statie...)...si atmosfera calma...cu vant domol...A fost primul zbor la care am descarcat toti cei 4 acumulatori pe care ii aveam la mine (din care unul de 5000 mAh... B) )...Am facut decolari si aterizari pana m-am plictisit (asta era si esentza zborului acesta....sa vad cum se comporta pe schiuri...)
IMPRESII:
- Aluneca extrem de lin si cu viteza f. mare pe zapada inghetzata, cu schiuri...Ruleaza cate 20 m dupa aterizare, pana sa se opreasca
- Calitatile de zbor nu au fost influentate in nici un fel de schiuri...Poate doar greutatea (fiind ceva mai mare cu schiuri) avionul nu mai urca la verticala...Dar nu au aparut reactii aiurea in zbor...
- Directionalitatea la sol este mai proasta decat in cazul modelelor cu 2 schiuri in fatza si roata la spate...Nu vireaza aproape deloc cand are viteza...Doar la viteza redusa poate fi virat pe sol...Probabil ca ar trebui sa lipesc niste nervuri pe schiul din fatza...care sa se infiga in zapada...
- Decolarile sant extrem de line (ca de pe pista de asfalt...) iar avionul poate prinde viteza mult mai mare inainte de a se desprinde de sol...
- La aterizare schiurile trec fara nici o problema peste denivelari f. mari din zapada (urme de masina de ex.) atat tim cat are ceva viteza...Probleme nu apar decat la viteze f. mici, cand intalneste o urma de bocanc 46... :blush:
...............................
Daca mai prind zapada, chiar vreau sa mai prind cateva zboruri!!! A fost SUPER!!!
...
...