Acum 2 zile am iesit si eu la zbor...Ma mancau degetele... :pardon: ...Am adus pe linia de plutire (zbor...) Magister-ul si vroiam sa vad daca stie sa zboare...Am prins o seara cu vant 0 si soare lenes la apus...A fost o zi superba de zbor!!! Nici un fel de turbulente!!! :yahoo: Am descarcat 5 LiPo unul dupa altul...Am zburat 50 min fara intrerupere...
...Impresii de zbor?!?........Zboara eeexcelent!!!...Este extrem de stabil...nu intra in pozitii ciudate in aer...e capabil sa zboare cu viteza extrem de mica...e predictibil...lasa timp de reactie...timp sa ma calmez si sa savurez zborul...pluteste efectiv, nu vine ca piatra la pamant...Nu apare nici o tendintza de angajare, chiar si la viteze mici...la decolari...etc...Zboara intr-un mare fel!!! :yahoo:
...Iar aterizarile sant excelente! Vine la aterizare ca un planor...palpeaza cu rotile pamantul 5-10m, apoi se aseaza pe pamant!!! Imi place la nebunie!!! :yahoo:...Suspensia e moale...rotile se zbat in toate partile, dar avionul ramane drept...
...Motorizarea e un pic cam slabutza (3542-1250kv-500w pe 11,1v-53Amp, max.)...La decolari trebuie sa ruleze cate 10...15m ca sa se poata ridica...Prima data am zis ca nu va decola......Apoi pleaca ca un bombardier WWII (lent)...Iar in aer nu prinde cine stie ce viteza...E cam lenes...Ii trebuie mai multa tractiune...Este posibil sa fie elicea prea mica...eu am incercat prima data un APC 10x5, ca sa nu risc sa prajesc ceva...Dar nici gand...ESC-ul TGY-55Amp era la temperatura mainii...la fel si motorul...
Am incercat o urcare la verticala...A urcat destul de mult, dar intr-un final a pierdut viteza si a revenit la orizontala...usor pe o parte, dar fara surprize (pt. ca nu se angajeaza!!!)...Voi incerca la urmatorul zbor o elice mai mare (APC 11x5,5)...Abia astept sa vad cum zboara!
...Mai trist e cu acumulatorii...Am zburat cu 3s-2200-25c si ii termina in 10 min. cu elicea mica, la un zbor cu gazul la jumatate...Iar unul din acumulatori (mai slab...) a dat beep pe buzzer de la decolare... <_<
...Voi incerca cu 2 pack-uri de 2200 mAh in paralel, dar imi trebuie tractiune mai multa, daca adaug greutate...
Acum a iesit putin sub 2 Kg (1930 gr)...El din fabrica are 2000...2200 gr ( in fctz. de LiPo)...Cum e acum zboara perfect...dar va trebui sa mai adaug pe el...flapsuri...LED-uri...folie...etc...Deci se mai adauga greutate...
...Solutia e termic si scap de acumulatori...dar nu pe pasaroiul asta...E din EPO si se imbiba cu ulei (a fost termic la nenea @Lipitorul... :drinks: )...Pasaroiul asta are alta destinatie...Zbor de relaxare, oriunde...E usor de demontat/montat...se demonteaza in parti mici si poate fi luat oriunde (pana si profundorul e demontabil...) ...aterizeaza pe orice teren...n-are nici o treaba...electric...fara complicatii cu demaror...canistra...bujii...alimentator de bujii...reglaje....etc...etc... Asta nu inseamna ca nu-mi voi face si un termic cat de curand... B)
..........................
Ceva poze: