Postat 26 February 2012 - 04:19 AM
@hype - Razi tu de purecele ala cu aripi, dar chestia aia dubioasa, din depron...lemn...si motor de Trabant, chiar zboara.....Si cu om la bord...Sincer, nu stiu daca as avea curaj sa incerc, dar... :blink:
@incepatoru - Pare vitezoman Decathlon-ul cu OS 10 LA...
Dat fiind faptul ca am reusit sa termin I.A.R.-ul si asteptam o zi mai calma, azi m-am hotarat sa ies la zbor...Mi-am luat "ciorile" in masina +sacosa de LiPo si am iesit la campul cu zapada (langa centura orasului).
...Zapada moale...nu mai era de decolat de jos...Am lansat IAR-ul din mana, a plecat binisor, am reusit sa-l ridic la 30 m (e primul lui zbor)...avea suficienta tractiune...a cam balansat de cateva ori stg./dr., dar l-am mentinut pe traiectorie...A cam urcat cam violent (panta de 60-70 grd.)...am incercat sa-l linistesc un pic din profundor, dar de acolo a intrat in vrie si s-a dus tzintit spre pamant...A facut groapa in pamant 10 cm...Asa ca l-am facut praf... :clapping:
.....................
Totul a durat atat de putin incat n-am avut timp nici sa-l trimez...sa corectez vria...Practic nici nu am apucat sa vad bine ce s-a intamplat...Chiar nu-mi explic ce s-a intamplat...Singura banuiala pe care o am, e faptul ca s-ar putea sa fi avut coada grea (CG-ul prea in spate)...pt. ca avionul in sine mi-a iesit cam greu si am incercat sa-l usurez punand un LiPo mai mic...Chiar nu stiu ce s-a intamplat de nu am reusit sa-l mai controlez...
.....................
Daune???...Fuselajul crapat in 2 locuri (in spatele motrului si in spatele aripilor...) elice rupta, iar conul elicei a ramas infipt in pamant... :wacko:
...Nasol!!! Am muncit la avionul asta o groaza de timp...initial 1,5 luni...apoi 2 sapt. ...apoi inca 2-3 sapt...si acum e iar praf...Chiar e pacat de atata timp pierdut aiurea !!!
...Initial am zis ca nu-l mai repar, dar o sa-l las o perioada sa-mi mai treaca supararea si il voi repara...Pana la urma trebuie sa zboare !!! :good:
Poze nu am mai facut...pt. ca nu mi-a mai trebuit nimic...
...Noroc ca aveam in masina si FunCub-ul...L-am montat si i-am tras un zbor pe cinste...de 40-50 min (un LiPo de 5000)...cat sa-mi ajunga... :yahoo: .....Zboara FunCub-ul din orice pozitie...N-are nici o treaba...Am facut decolari/aterizari pe schiuri (am vrut sa profit de ultimile ramasite de zapada...)...am facut acrobatie...treceri la rasul solului...apoi am aprins LED-urile si am zburat pana s-a lasat seara...
...Ba...mai mult...La a-2-a decolare, mi l-au fugarit niste maidanezi aparuti prin zona, care probabil au crezut ca e o pasare mare...buna de mancat... :good: ...I-am dat gaz la max, s-a ridicat si i-am lasat cu ochii-n soare...Dupa aia se tot plimbau pe sub avion...unde se ducea avionul, erau si ei..., in speranta ca se va lasa "pasarea" iar pe pamant....Pana i-am luat la goana de acolo...
Messersmitt ME 109 G - Parkzone - 1100mm
Magister-MULTIPLEX - 1630mm
Ryan NY-P - 1600mm
Piper Cub J3- 2310 mm - 28cc benzina
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz