Modelism - RHC Forum: Charter - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Charter AJutor la construit

#1 Useril este offline   Atty 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 12-January 04

Postat 10 March 2004 - 06:37 PM

Salutari

Ma adresez unei persoane care a avut ocazia sa construiasca modelul Charter de la Robbe si intreb urmatoarele:

1.Unde se monteaza eleroanele ?
2.Cred ca mi-a ramas mai multa balsa decat precizeaza a se folosi in planul pentru aripa.Din concluziile mele probabil ca se placheaza aripa dar planul nu specifica in afara de zona bordului de atac precum si in zona de mijloc,la imbinare.Intrebarea este daca stie cineva daca se placheaza in continuare aripa sau nu si daca eventual aripa din spate se placheaza?

Va multumesc anticipat
Atty
0

#2 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 10 March 2004 - 07:24 PM

Atty, in general aripa se placheaza din motive de aerodinamica si de rezistenta simultan. TU ar trebui sa plachezi bordul de atac, bordul de scurgere(o fashie) si zona de incastrare in fuselaj , de la mijloc. Pe nervuri se pune un straif de 8-10mm din balsa de grosimea celei cu care plachezi , gen talpa cu rol de rigidizare si de asezare a foliei de impanzire.Se mai pune balsa sau placaj aviatic de 0.8-1 mm pe lonjeroane, chesonul, cu rolul de a finaliza structura de rezistenta prin anularea momentului de torsiune prin inchiderea cu acesta a unei structuri zisa caseta (intradosul si extradosul bordului de atac placat cu balsa plus chesonul).
Ampenajul orizontal este bine sa-l faci grinda cu zabrele iar stabilizatorul(partea fixa) se recomanda a se placa cu balsa de 1,5 mm pe intrados si extrados .Te ajuta ca la viteze mai mari ampenajul sa nu intre in Fluttere.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu