Rasputin, la Nov 10 2009, 09:00 PM, a spus:
Colegu Bogdan Rotaru , nu-mi par amuzante problemele dvs .Departe de mine acest gind .Sigur trece drept ciudat ( cel putin ciudat) modul in care formulez raspunsurile .Motivul pentru care formulez astfel raspunsurile , are legatura cu faptul ca am verificat de multe ori , pe propria piele , ca dusmanul cel mai de temut al perfectiunii este mai perfectiunea .
Acum revenind la problema dvs., v-am indrumat spre o solutie MechMate ,( legat de caile de rulare , ghidaje) pentru ca , mie imi pare simpla si cred ca asigura precizia necesara debitarilor oxigaz .Nu sunt adeptul solutiilor cu bucse cu bile, sau patine ,nu pentru aplicatia dvs.Daca masina dvs. ar fi facut prelucrari prin aschiere, atunci cele doua solutii puteau fi luate in calcul , dar nici acum ca fiind singurele .
Dvs. mergeti pe solutia cu role in "V" , adevarul este ca si solutia colegului Fane , cel putin la capitolul usurinta de executie , are cistig de cauza.
Legat de modul de transmitere a miscarii dvs. ati pomenit de cremaliera , eu indraznesc sa va sugerez o transmisie cu lant .Cred ca lantul de bicicleta, poate fi o optiune de luat in seama.Cred ca precizia debitarii nu are de suferit si nici viteza de debitare.
Legat de precizia de taiere , in mod sigur veti obtine obtine o precizie mai buna decit la taierea manuala .La capitolul viteza de taiere veti fi limitat de viteza de taiere specifica cutitului de taiere si materialului debitat.In fapt ,aceste limitari, le intimpina si sudorul la debitarea manuala .Viteza de taiere sporita , pe ansamblu , se va obtine ,asa cum spunea colegul Bitex ,din faptul ca se elimina munca anevoioasa de trasare a pieselor ( si de care trasare depinde precizia debitarii).Un alt cistig este legat de faptul ca sudorul nu va mai trebui sa joace " tontoroiu" pe o tabla incinsa , cind la un capat al ei, cind la celalalt .
Toate cele bune.
Multumesc pentru sugestia cu Mechmate.... pe care am si incepu s-o pun in valoare. Incerc sa ma apropiii cat mai mult de cerintele din proiect. nu doresc sa modific nimic. insa niciuna din piese nu ese prelucrata de mine, si nici intr-un singur loc. caut varianta optima. De ex rolele in V nu m-au costat nimic. Cauciorul de taiat si indoit ( pe care aseara l-am sudat :lol:) 600 lei... rulmentii 60 lei.
Acum.... problemele ridicate de mine sun legate de o serie de probleme care ar putea sa apara in timpul functionarii, si pe masura ce uzura se mareste cel putin logic, precizia ar scade. Tot inreb in stanga si in dreapta pe la cei care au cat de cat experienta si au mai construit astfel de mese. Unul imi spune sa nu folosesc motoarele cu reductor (cele din proiect) ci ansamblu de 2 roti dinate si curea, etc. Pana la urma proiectul a fost dus la bun sfarsit de mai mult de o persoana si asta respectandu-l.