Ajutor (cu sfaturi)pentru un nou venit
Postat 05 March 2004 - 03:56 PM
Sint nou in lumea automodelistilor si as dori niste sfaturi de la cei ca voi cu experienta.
In primul rind as dori sa-mi cumpar o masina termica dar sint cam nehotarit,dorind sa o folosesc vreodata si pe la vreun concurs daca se poate.
asa ca am apelat la voi cunoscatorii sa-mi spuneti clasale la care exista concursuri la noi
Ex: 1\8 2WD 4wd cmc? on-road\off-road
1\10 2wd 4wd cmc? on-road\off-road
sper sa nu aberez
Postat 05 March 2004 - 05:33 PM
Vad ca esti online si cred ca astepti cu nerabdare un raspuns. Din pacate, nu-s cel mai in masura sa-l ofer...
Iti urez bine ai venit si nu-ti face probleme din cauza intrebarilor. Succes in tot ce faci sa te vedem la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 06 March 2004 - 02:13 PM
Ce inseamna 200mm 235mm ,este cumva distanta intre rotile din fata ,din spate, ecartamentul?
Ce parere ai despre masina asta din cite am vazut nu cred ca se inscrie la vreo clasa
Fisiere atasate
-
VOLVO_S40_1.doc (42K)
Number of downloads: 256
Postat 06 March 2004 - 02:28 PM
Este adevarat? Daca da atunci se poate concura si cu o masina ca asta ce este prezentata la RHC
Fisiere atasate
-
Maggiolino_Rally.doc (51K)
Number of downloads: 162
Postat 08 March 2004 - 06:30 PM
Cu ceva vreme in urma cautam cu disperare raspunsuri la intrebari asemanatoare cu cele postate de tine insa fara a primii vreun raspuns!(erau extrem de putini automodelisti)
Asa ca raspunsurile mi le-am dat singur....cu varf si indesat!
Adica, dupa ce am cheltuit o groaza de bani pe diverse modele mi-am dat seama ce anume si de unde trebuie sa cumpar.
Primul sfat, cumpara-ti un automodel care sa se incadreze intr-o clasa omologata de FRM.
Pentru termice avem:
1:8 grupa C, 2WD si 4WD;
1:10 Touring, 200mm si 235mm, 4WD.
Pentru modelul de care vorbesti respectiv Rally, nu exista clasa omologata la FRM.Este adevara, setata si cu o caroserie de Touring poti sa participi la 1:10 200mm & 235mm!
Pentru Rally 1:8 problema se complica, fiind cu mult mai lata decat modelele de grupa C nu ai cum sa participi cu ea la concursurile oficiale.(caroseria de grupa C nu poate fii montata pe un model Rally de 1:8 )
Eu personal am (si) un SG Rally de 1:8 care este o masina exceptionala, dar numai ptr. distractie.(inclusiv ptr. concurs, dar nu la noi!)
Dupa parerea mea, cea mai spectaculoasa clasa este 1:8 grupa C, unde sunt si cele mai multe masini!
Succes!
Aceasta postare a fost editata de Buggy-man: 08 March 2004 - 06:31 PM
Postat 09 March 2004 - 09:09 AM
"Cu ceva vreme in urma cautam cu disperare raspunsuri la intrebari asemanatoare cu cele postate de tine insa fara a primii vreun raspuns!(erau extrem de putini automodelisti)
Asa ca raspunsurile mi le-am dat singur....cu varf si indesat! "
Postat 09 March 2004 - 09:39 AM
TERAN, la 6 Mar 2004, 14:13, a spus:
Salut,
La clasa 1/10 dimensiunile respective reprezinta latimea maxima a masinii.
Cum spune Buggy-man, clasa 1/8 este cea mai spectaculoasa, dar si cea mai costisitoare.
Poti sa incepi cu un 1/10 200 mm mai modest, asta ca sa faci "cunostinta" mai bine cu motoarele termice, mai ales ca aceasta clasa va lua amploare si la noi incepand de anul acesta. Pe urma poti sa treci si la 1/8 daca te trage "ata".
Mai exista si electrice, care nu sunt cu mult mai prejos!
Sa auzim de bine!
Postat 09 March 2004 - 10:05 AM
TERAN, la 6 Mar 2004, 14:13, a spus:
Ce inseamna 200mm 235mm ,este cumva distanta intre rotile din fata ,din spate, ecartamentul?
Ce parere ai despre masina asta din cite am vazut nu cred ca se inscrie la vreo clasa
Masina e OK sa te dai cu ea, sa inveti ce si cum, sa te antrenezi, dar NU e legala dpdv FRMd, e de 200mm si are motor de 2.5cmc, NU de 2.11... Mare atentie...
Flickr - pozele mele
Postat 09 March 2004 - 04:49 PM
...am vrut sa subliniez faptul ca la acea vreme nu exista acest forum!Daca imi aduc bine aminte Forumul RHC a inceput sa functioneze putin dupa ce eu m-am apucat de modelism.
Din fericire, azi avem mai bine de 3-4 forumuri unde ne putem exprima ideile si de unde putem culege informatii!
N-am vrut sa jignesc pe nimeni, numai ca asta este purul adevar!
Postat 09 March 2004 - 11:02 PM
Datorita voua am reusit sa-mi aleg masinuta. Deocamdata mi-am comandat una Rally 1:8 3,5 cm3 sa invat sa merg cu ea dupaceea o sa-mi iau una (numai Kit pret acceptabil montind motorul de la Rally) ce se incadreaza in normele FRMd .
Stiti cumva ceva piste prin Timisoara unde poti sa te dai cu automodelele?
Mai mult as vrea sa vad cam la ce nivel sint fata de alti automodelisti la condus