Modelism - RHC Forum: Decembrie 2003 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decembrie 2003

#1 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 02 December 2003 - 10:58 AM

Salut aeromodelisti!

Se pare ca a mai scazut pofta de zbor caci nu mai avem relatari noi de pe la voi. Cum vi-am scris ultima oara, am zburat in zona Brasov-ului iar acum va trimit doua poze.

Poza 1 - Zbor in amurg pe fundal cu munti ( la Persani )

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de zozo: 02 December 2003 - 11:00 AM

0

#2 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2003 - 11:01 AM

Poza 2 - Aerodromul de la Sanpetru cu modelele pregatite de zbor

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 December 2003 - 01:40 PM

salut,

Zozo, pai daca intrebi asa atunci ....
Am avut din nou un neaz cu Moskito. O ateirzare fortatadin cauza unui defect al servoului anticulpu. Din pacate nu este primul defect de acest gen in aeroclub. Serourile digitale din seria 250 S si F de la Robbe au un defect de fabricatie. Din motive de economie, producatorul foloseste cabluri ieftine pentru legatura intre placa si motorul sevroului. Cablurile sint multifilare dar nu au decit ca 10 fire si destul de groase. Cablurile sint mult prea rigide pentru a face fata la vibratii si se rup la capete unde sint cositorite. Propun celor ce folosesc saervomecanismele mentionate sa schimbe aceste cabluri pantru a evita nepalceri. Pentru aceasta modificare servomecanismul nu trebuie demontat in intregime.

Una dintre caracteristicile servomecanisme noi de la Robbe, este sistemul " Wireless Servo ", adica motorul servomecanismului este cositorit direct pe placa electronica de comanda. Probabil ca acest Feature este o modificare in urma reclamatiilor.

Moskito este din nou pregatit de start B)

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#4 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 02 December 2003 - 04:36 PM

Corsair, tu ai garantie la servourile alea, adica se simte cineva raspunzator de pagubele produse. Intreb de curiozitate!
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#5 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 02 December 2003 - 05:25 PM

Citeaza

Corsair, tu ai garantie la servourile alea, adica se simte cineva raspunzator de pagubele produse. Intreb de curiozitate!

Undeva am citit ca Robbe ia inapoi seriile de care vorbea Corsair, dar nu mai stiu unde am vazut! Cred totusi ca e in revista FMT. O sa caut acasa sa vad, si daca gasesc anuntul va zic.
0

#6 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2003 - 08:28 PM

Da, am garantie de la Magazin dar exista garantie si garantie B)

Vinzatorul mi-la schimbat pe loc. Impreuna cu vinzatorul am desfacut servomecanismul in magazin si am constatat ca cel nou are exact aceleash cabluri ca cel vechi. Am luat sevroul nou, m-am dus acasa, l-am demontat si i-am schimbat cablurile ca sa nu mai am probleme.

Cit depre paguba la elicopter ..... Vinzatorul mi-a propus un Deal: Un Gyro Futaba GY 410 incl. Servo digital Futaba 9253 la pretul de cumparare la magazinului. Diferenta de pretz este mai mult decit echivalenta cu paguba elicopterului.

Deci totul ok B)

CF4U
0

#7 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2003 - 09:05 PM

Salut,

si ziua de zbor de azi ? Noul gyro functioneaza brici. Din pacate am avut din nou probleme cu anticuplu. Am reusit sa aterizez cu anticuplu defect fara probleme.

Problema : axul, pe care sint fixate palele rotorului anticuplu, sa rupt B)

Fisiere atasate

0

#8 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 03 December 2003 - 09:29 AM

Citeaza

Undeva am citit ca Robbe ia inapoi seriile de care vorbea Corsair, dar nu mai stiu unde am vazut! Cred totusi ca e in revista FMT. O sa caut acasa sa vad, si daca gasesc anuntul va zic.

Am gasit! In ultimul numar al revistei germane FMT, in primele pagini, apare un anunt cum ca robbe preia toate servourile de tipul 250 S si T, care au un punt colorat "pe burta".
0

#9 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2003 - 11:33 PM

Salut ,

din nou Full House la locul de intilnire al elicopteristilor

Fisiere atasate

• Fisier atasat  Heli1.JPG (36.92K)
    Number of downloads: 66

0

#10 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2003 - 11:35 PM

doua elicoptere cu motoare noi la rodaj

Fisiere atasate

• Fisier atasat  Heli2.JPG (39.11K)
    Number of downloads: 69

0

#11 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2003 - 11:40 PM

Pentru DomProfessore .... " atirnat de elice " :rolleyes:

Fisiere atasate

• Fisier atasat  Heli3.JPG (21.07K)
    Number of downloads: 76

0

#12 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2003 - 11:44 PM

tot 3D

Fisiere atasate

• Fisier atasat  Heli4.JPG (19.08K)
    Number of downloads: 63

0

#13 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2003 - 11:47 PM

inainte de aterizare, probleme cu anticuplu.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  Heli5.JPG (28.92K)
    Number of downloads: 71

0

#14 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2003 - 11:54 PM

si problema cu anticuplu. Cureaua dintata a sarit de pe roata dintata a rotorului anticuplu intorcindu-se cu 180°. Inexplicabil deoarece cureaua este tinuta cu doua role presoare pe roata dintata.

cristale de gheata pe piesele se aluminiu

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 12 December 2003 - 12:57 AM

0

#15 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 13 December 2003 - 01:48 PM

xxx

Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 December 2003 - 01:51 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#16 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 13 December 2003 - 01:54 PM

vreau elicopter!!!!!
cred ca e extraordinar sa pilotezi asa ceva!
o fi scump un SH?
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#17 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2003 - 02:36 AM

Salut,

Elicopter SH este o chestie riscanta. De ex din e-Bay. Nu te apuca sa cumperi elicopter folosit fara sa vezi daca si cum zboara.

CF4U
0

#18 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 14 December 2003 - 05:15 PM

ok.multumesc pentru sfat.am sa incerc sa "bugetez" asa ceva anul viitor, cred ca o sa optez totusi pentru unul nou.ramine de vazut daca termic sau electric.
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#19 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2003 - 08:52 PM

Salut Mizzone,

nu cred sa reusesti, ca incepator, sa faci mare lucru cu un heli electric. Electricele standard, se ridica in aer, manevra care se poate numi .... dar numai zbor nu ! In general ai nevoie de o groaza de Tunnig Parts si un motor sanatos. Iar daca vrei ca elicopterul tau sa poata ceva atunci vei avea nevoie de un Brusless. Acesta cere la rindul lui un variator special iar preturile combinatiilor motor-variator sint cunoscute. De ex Spirit de la Robbe costa ca 1700 euro pina invata sa zboare.

Daca incepi, nu face compromise putrede. Ia din capul locului un termic. Cauta in Net Raptor 30 sau 50 de la ThunderTiger. Sint seturi care contin si motorul necesar intre .36 cu .52. Mai ieftin decit cu un Raptor nu ajungi sa pilotezi un elicopter. Cind spun ieftin nu ma refer numai la pretul kitului ci si la piesele de schimb.

CF4U

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 19 December 2003 - 10:32 AM

0

#20 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2003 - 11:49 AM

Interesant si totodata ciudat faptul ca acest aerodrom de heli este defapt...un fel de parcare mai mare. Avind in vedere ca pina la momentul de fata am vazut doar o singura data heli "live" in zbor mi-sa parut ca este o jucarie mult mai periculoasa decit un aeromodel asa ca ma asteptam la cel putin un cimp enorm si nu la o parcare. Am impresia ca la o defectiune tehnica un astfel de obiect poate sa o ia in orice directie imprevizibil iar rotorul este maaaare de tot. Poate ca aceasta teama s-ar inlatura daca as vedea mai des asa ceva pe la noi dar trist e ca stam rau si cu avioane dar atunci cu heli....

Dealtfel eu zbor regulat in continuare cite un pic. Am avut ocazia de a vedea evolutia aripii cu brushless al lui Bogdan Stancu saptamina trecuta la Bucuresti. Pacat ca nu va stiam coordonatele ca sa va cunosc si personal dar din pacate si timpul a fost foarte scurt.

Lansez acum si aici invitatia de a ne cunoaste cu zburatorii activi de la Brasov cu ocazia sarbatorilor caci ma voi afla prin preajma incepind de saptamina viitoare.

Voi mai repeta si vineri urarile dar pentru cei cu care nu ne vom mai intilni pe net in acest an, va urez Sarbatori Fericite! Mosul sa va aduca macar cite o elice sub bradul de Craciun, poate chiar un nou aeromodel, iar Anul 2004 sa fie unul si mai fericit, plina de aterizari reusite si sa vi-se intareasca adezivul pe raft si nu pe modele. Sper ca anul viitor sa avem parte de intilniri mai multe unde sa zburam si sa ne cunoastem!

SARBATORI FERICITE!

zozo
0

#21 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2003 - 03:51 PM

da,este o parcare mare pentru ca pe terenul clubului nu poti sa intri decit cu tractoru si chiar si atunci nu se stie daca mai iesi din noroi.
0

#22 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2003 - 11:41 AM

Zi neagra .....

Fisiere atasate

0

#23 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 18 December 2003 - 11:45 AM

Fuselaj din compozit?!?!!....si cineva ma admonestase cand am recomandat ca in loc de dural sa foloseasca teava de compozit...Valteras, unde esti?!!?!
Paguba mare....bag sama ca s-au intalnit amandoua...pe acelasi metru patrat!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#24 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2003 - 11:47 AM

De la stinga: NT, X-treme, X-perience, SkxFoy Kobold

pe X-perience ( alb ) si pe x-treme ( violet ) le-a luat Walhalla ....

Fisiere atasate

0

#25 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 18 December 2003 - 01:05 PM

Marinaru, la 18 Dec 2003, 11:45, a spus:

....si cineva ma admonestase cand am recomandat ca in loc de dural sa foloseasca teava de compozit...Valteras, unde esti?!!?!

Gicule, io am zis (daca oi fi zis, ca nu-mi mai amintesc...) ca pt. portofelele la Romania si posibilitatile de a putea sa poti sa gasesti tzava da charboane negre ca carbunele, ie mai decat cu havantaj sa folosashti tzava da halumeniu dur si razistent, mancatziai satzi halesti shi sa traiesc io o mie da ani si cu tot neamu meu!

Ca ca rboanele la noi sa gasashte ma' grau shi ie ma' scumpe! Shapoi cand ie de sasa rupe, sa rupe cu plezneala de tat crapa matzale-n-iele. Shi halumeniu sa mai si pralucraza ma cu ushurinta, na.

Capisco?

Big Bulibasha Carbunaru
(he, he, he...)
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#26 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 18 December 2003 - 01:09 PM

Acu o dai tare la intors! :( :o :(
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#27 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2003 - 01:35 PM

zozo, la 15 Dec 2003, 11:49, a spus:

ma asteptam la cel putin un cimp enorm si nu la o parcare.
zozo

Sper ca nu io am fost cu gura sparta.... :o
0

#28 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 18 December 2003 - 02:43 PM

Haaalo domnu'!
aici ii mama Amigdala, secretara lu' bulibasha Big, singuru' sh adevaratu'! Bag sama ca hai furat apelativu lu' bulibashu nost! Hapoi domnu, daca tot vi din faterland, ce te comporti ca rumanii sau rudari si furi hapelative ? Ca unu' singur ii big bulibashu nost, care are 258 de modele, 1000 de statii RC, 2000 de servouri si 5000 de receptii, 2 dulapuri de baalse, 2500 de elicii, 4290 de roate, mi de motoare, sa nu mai vorbesc de amante balaoacheshe, puradei purii, motodeltaplan cu ciricliu pictat pa bot, mertzan halbastru ca ochii lu mama Amigdala noaptea sh multe altile! Vrei sa iti slobozasc neshte boscoane de impotenta sau de bruiaj la telecomanda? Zi numa' si sa vez ce patashti! Blastamu' lu marinaru catre elctrishti sau helicopteristi ii pecsi cola pe langa ce face io daca ma zburlesc!

Si sa stii ca Hai dreptate: haluminiu ii mai bun oricand ca rbonu din motiv ca ala are culoare indecenta!

Bafta dello!

Mama Amigdala, secretara si consiliera lu bulibasha Big, desfac farmece si legaturi, scot arjintu viu si metanolu, descant de deochi, bruiaj si mortaciune la intrare, destup mintile hadormite si fac cununii. Lucram si cu materialu clientului, si la domiciliu lui. Lasati numa hadresa , nr de cont si valoare alui, codu si parola de la card, programu de lucru si vizite si va cautam noi!
Vindem portofele goale second hand, acte false sau adivarate cu ce poza vrea muschii tai, mashini sau bijuterii de aur sau numa suflate. si multe haltele. pt. oferta completa sunati la usha sau bateti la spatele carutei dinainte. primim si email.

PPS
nu bateti calu ca va batem noi pa voi. ii sensibil tare.
nu bateti covoare sau romi si nu stricati acordeoane ca ii pacat de toate alea.
FROGS CAN FLY!
0

#29 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2003 - 06:42 PM

Salut,

nu m-a ajuns blestemul Marinarului si am venit cu elicpterele intregi acasa. Cele doua trecute in posesia lui Walhalla nu sint ale mele.
Despre cauzele prabusirilor nu incape loc de prea multe speculatii.
Primul impact cu terra, X-perience, a fost cauzat, ca de obicei, de anticuplu. Problema este facuta de mina pilotului. Amicul meu, meshter mare si pilot artist, are el o boala sa modifice el ceva cu orice pretz. Mai toate elicopterele RC au transmisie prin cardan la anticuplu. Solutie feina dar cu lipsuri. Roti dintate mici cu transmisie la 90 °. Necesita controale, intretinere si uzura nu este de neglijat. Alternativa pare buna cu o curea dintata. Transmisie silentioasa si fara munca si costuri intretinere. Aceasta a fost una dintre modificari.

Dar cureaua dintata este blestemata de Domnul Van de Graaf. Blestem mult mai afurisit decit a-l Marinarului :lol: :lol: :lol: . Probabil ca electronica din Gyro a avut de suferit mai ales ca tzeava de carbon nu era " impamintata ". Solutia este simpla. O legatura printr-un cablu intre tzeava si motor si problema este rezolvata satisfacator.

La x-treme cauza a fost si mai clara. Intr-o curba, din pacate la distanta destul de mare si altitudine mica, s-a oprit motorul. Amicul meu a incercat sa redreseze elicopterul si sa execute o autorotatie. La redresare a pierdut prea multa inaltime asa ca pentru autorotaie nu a mai fost loc.

CF4U

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 19 December 2003 - 10:34 AM

0

#30 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 24 December 2003 - 06:52 PM

:D :D ;)
Va urez la toti baietii, si familiilor voastre un Craciun Fericit. fie ca toate visele frumoase sa se transforme in realitate, si mai ales visele noastre cu avioane, motoare, echipamente....Poate Mosh Craciun stie ceva?

Incepem si concursul :PPRIMUL ZBOR PE 2004. Cine e primul sa vina cu o poza autentica. premiul.....ne gandim
DomProfesor

Aceasta postare a fost editata de Dom*PROFESOR: 24 December 2003 - 06:55 PM

PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi