Modelism - RHC Forum: exist deci gandesc - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

exist deci gandesc invers ca nenea Descartes

#1 Useril este offline   eduardtoader 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 21-February 09
  • Interests:fotografia, mountain bike, modelismul aero si naval

Postat 22 February 2009 - 05:18 AM

E destul de greu sa iti gasesti locul printre oamenii cu experienta de aici. In special, pentru ca ai o idee despre cum vrei sa arate proiectul tau insa nu stii cum sa il materializezi, basca sa functioneze. Ca sa nu mai vorbim despre detaliile aferente constructiei unei barci (uneltele, decuparea materialului, lipirea, echilibrarea, alegerea formei de motorizare, etc).
Va multumesc pentru ca va opriti sa cititi randurile astea. Sunt genul care nu se multumeste cu ceea ce i s-a lasat. Fie chiar de ultima generatie. Acelasi lucru se intampla si cu latura mea navomodelista. Sporovaiala multa nu e de folos. Doar incercam sa va dau o idee despre felul meu de a fi. Pe mine, cel putin, ma intereseaza cu ce fel de oameni interactionez si cred ca se cuvine ca si voi sa stiti despre mine. Trec la subiect.

De ani buni, ma tot gandesc la o forma de navomodel pe care inca nu am intalnit-o nici in randul modelelor mici, nici intre navele reale. Sunt sigur ca as fi putut cauta mult mai mult insa din marea majortate a materialului vazut nu am intalnit ce cautam. Ce caut? Ei bine, ma gandesc la un model de
100 cm lungime
40 cm latime
nu mai mult de 20 cm inaltime (la pupa)

Acum ajunge petitia mea: Cum si unde as putea sa citesc despre navodinamica? Forma modelului din imaginatia mea este apropiata de forma lui Super Vee insa prova nu este ascutita ci rotunda iar babordul si tribordul sunt aproape paralele de la jumatate si pana la pupa. Am atasat o imagine cu forma la care ma gandesc, insa, in functie de posibilitatea materializarii, poate suferi mici modificari.
Va cer opinia in legatura cu planul de forme pe care va trebui sa il folosesc.

In al doilea rand, mi-ar placea ca motorizarea sa nu fie conventionala. Veau ca propulsia sa fie aeriana (probabil ca sunt si eu aerian- cu ideea asta, insa de-aia sunt aici ca sa ma lamuresc daca se poate sau nu). As vrea sa stiu, dupa ce voi fi terminat de construit coca, ce motorizare trebuie sa aleg.

Sper sa impartiti cu mine cate putin din ce stiti. Va multumesc mult.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: navomodel1.jpg

0

#2 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 22 February 2009 - 11:32 AM

...pana acum ne-ai demonstrat ca existi, mai ramane sa demonstrezi si restul enuntului; ceea ce vrei tu sa comiti se va incadra perfect in categoria navelor de viteza MICA daca tinem cont de dimensiunile date, cat despre navodinamica inca nu am auzit dar o sa fac sapaturi, dinamica corpurilor se face in tunele de aer sau bazine folosind markeri vizibili, fum, coloranti, etc si se numeste aerodinamica sau hidrodinamica ,dupa caz sau fluidul in care evolueaza nastupenia !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#3 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 22 February 2009 - 11:38 AM

legile care se aplica in calculul fomelor carenelor sunt cele de hidrodinamica (curgerea fluidelor)....

din ceea ce vrei tu sa faci exita si la scara 1:1 si modele, sunt de obicei modele cu fundul plat, sunt acele barcute de mlastina si nu numai

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 8835.jpg

Aceasta postare a fost editata de Zue: 22 February 2009 - 11:39 AM

tel.0745026562
0

#4 Useril este offline   VanPulov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 503
  • Inregistrat: 01-August 06
  • Interests:navo

Postat 22 February 2009 - 11:41 AM

Vezi postareaipsihi, la Feb 22 2009, 11:32 AM, a spus:

...pana acum ne-ai demonstrat ca existi, mai ramane sa demonstrezi si restul enuntului; ceea ce vrei tu sa comiti se va incadra perfect in categoria navelor de viteza MICA daca tinem cont de dimensiunile date, cat despre navodinamica inca nu am auzit dar o sa fac sapaturi, dinamica corpurilor se face in tunele de aer sau bazine folosind markeri vizibili, fum, coloranti, etc si se numeste aerodinamica sau hidrodinamica ,dupa caz sau fluidul in care evolueaza nastupenia !!!

ca si complectare la ce a scris IPSIHI
se mai fac si simulari cu metoda elementului finit
0

#5 Useril este offline   alin290 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:navo modelism

Postat 22 February 2009 - 12:46 PM

Da buna ideea daca construiesti un Hidroplane din poliestiren cum a postat Zue .In cazul tau va iesi un Hovercraft ,care ar putea merge si pe uscat......daca ai pui roti ;)
0

#6 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 22 February 2009 - 01:52 PM

Daca tot aici e zona de idei mai rar folosite, ar merge si cu elice intubata, ca sa se incadreze in limita de inaltime data si ar deveni model al barcilor jet powered.

Cu respect,

Catalin C.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#7 Useril este offline   eduardtoader 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 February 2009 - 11:01 PM

Ma gandeam eu ca are sa se intample ceea ce tocmai vad ca s-a intamplat. Am dat prea multe detalii de forma, iar voi imi spuneti despre lucruri care au de-a face cu ceva din ce caut eu, insa nu le-au sosit inca vremea.

In primul rand, vreau sa lasam deoparte motorizarea. Banuiesc ca orice barca poate atinge o viteza intre 20-40km/h(nu stiu cum e in noduri) daca i se pune motorul adecvat. Dar, deocamdata, o las deoparte.

in legatura cu designul pentru coca, banuiesc ca forma de la Super vee se poate aplica la forma aceasta. Problema este ca nu stiu cum se calculeaza proportiile intre lungime, inaltime, grosime, cum se stabileste forma coastelor (banuiesc ca asa se numesc piesele din planul de forme, peste care se lipeste fasia de lemn, stabilind forma inferioara a barcii). Daca as sti ca se poate, as lua un plan de Super vee sau ceva asemanator (daca stiti vreun site cu planuri free de barci de genul asta, v-as fi recunoscatori) si as aincerca sa il adaptez la latimea sectiunilor acestei forme pe care v-am prezentat-o aici

ca sa fiu mai clar, va intreb: care ar fi forma ideala a coastelor care ar trebui folosite pentru aceasta nava? daca intr-un sfarsit nu o sa ma puteti ajuta, o sa aleg sfatul intuitiei si am sa improvizez o adaptare dupa Super Vee (sau altceva asemanator)

va multumesc de oprirea voastra.
0

#8 Useril este offline   eduardtoader 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 February 2009 - 11:03 PM

multumesc de idee. Chestiunea este- unde se poate citi despre aceasta tema-elicea intubata?

cu admiratie, eduard
0

#9 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 22 February 2009 - 11:38 PM

daca te referi la ceea ce a zis @protheus (adica ducted fan sau EDF) ar trebuii sa cauti la aero
daca cauti elice intubata care sa mearga cu apa (jet sistem) pe net gasesti destule

despre supervee da-i o cautare pe site sau cauta la navomodele de viteza
tel.0745026562
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu