paulp, la Nov 6 2008, 10:48 PM, a spus:
Tubul port elice ar trebui sa-l montezi orizontal, astfel scapi de cardan si poti folosi un cuplaj rigid care e mult mai performat (scapi de vibratii si micsorezi consumul). Cele doua chile mi se par mult prea "grase" iar spatiul dintre ele prea mic. Uite cum ar trebui sa aratae un catamaran clasic:
Da si eu ma gandeam sa pun ansamblul motor tub port elice in pozitie orizontala, e si mai simplu, cred.
In privinta chilelor, nu stiu ce sa zic. Motivul pentru care le-am desenat asa de "grase" este pentru ca vreau sa ma asigur ca am flotabilitate. Benz, in posturile anterioare, imi atragea atentia sa calculez atent volumul de apa dislocuit, pentru ca "sa nu ne bata Arhimede ala nesuferit" Pe de alta parte, si tu imi spuneai ca trebuie sa asigur flotabilitatea prin realizarea unui volum corespunzator celor doua chile si nu prin marirea volumului puntii dintre chile. De aceea am facut chilele asa "grase".
Am sa decupez in zona cuvelor ceva mai mult pentru a putea mari capacitatea acestora. Oricum cred ca voi asamabla cuvele separat dupa care tot ansamblul il voi monta in locasul lui spre sfarsitul lucrarii.