Pagina 1 din 1
Charger LiPo 10S cu ce incarc un LiPo 10S
Postat 26 October 2008 - 09:37 PM
Am un charger destept, dar incarca maxim 7-cell LiPo. Ma bate gandul sa am un electric cu 10S. Aveti vreun sfat? Ce incarcator? Cum incarc un asa LiPo pe camp, ce consum, ce baterie de masina... Etc. Are cineva experienta? Ma gandesc la 10S cu 4.000-5.000 mAh.
Postat 27 October 2008 - 12:08 AM
Se folosesc si 2x 5S dar nu mi se pare o idee prea stralucita.
Iti recomand un Schulze sau orbit care incarca 11-12S. Ai grija la puterea chargerului ca altfel degeaba o sa vrei sa le incarci cu 5-10-15A ca n-o sa mearga.
La camp mai mult de 1-2 packuri nu poti sa incarci si asta numai daca ai ceva baterie auto mare. Astea se incarca acasa sau la generator.
Iti recomand un Schulze sau orbit care incarca 11-12S. Ai grija la puterea chargerului ca altfel degeaba o sa vrei sa le incarci cu 5-10-15A ca n-o sa mearga.
La camp mai mult de 1-2 packuri nu poti sa incarci si asta numai daca ai ceva baterie auto mare. Astea se incarca acasa sau la generator.
www.redsky.ro
Postat 27 October 2008 - 11:02 AM
Multumesc mult wabo.
Eu am gasit niste LiPo pentru un F3A electric de 2m.
FLIGHTPOWER EVOF3A-500010S - 10S 5.000 mAh
FLIGHTPOWER EVOF3A-535005SX2 - 2x5S 5.300 mAh pentru a fi folositi in serie intr-un F3A 10S
Eu am gasit niste LiPo pentru un F3A electric de 2m.
FLIGHTPOWER EVOF3A-500010S - 10S 5.000 mAh
FLIGHTPOWER EVOF3A-535005SX2 - 2x5S 5.300 mAh pentru a fi folositi in serie intr-un F3A 10S
Postat 04 November 2008 - 09:42 AM
Sal'tare
Nu sunt complet inutil cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Nu sunt complet inutil cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Postat 08 December 2008 - 07:31 PM
De preferat 2x5S legate in serie cu conditia sa fie incarcate si egalizate in acelasi timp,
DECI trebuie un incarcator si egalizor de 10S.
Pot fi incarcate si separat dar in timp apar probleme.
Pe de alta parte daca din greseala se deterioreaza ( o lovitura , o usoare umflare , etc ) un pack il inlocuiesti ( nu le arunci pe amindoua
la 10 S nu poti )
DECI trebuie un incarcator si egalizor de 10S.
Pot fi incarcate si separat dar in timp apar probleme.
Pe de alta parte daca din greseala se deterioreaza ( o lovitura , o usoare umflare , etc ) un pack il inlocuiesti ( nu le arunci pe amindoua
la 10 S nu poti )
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
Postat 08 December 2008 - 09:08 PM
Citeaza
la 10 S nu poti )
la 10 S nu poti )
dece nu poti sa schimbi celula respectiva.?
oricum daca cumva aruca vreun pack (lovit) 5s... sau chiar mai mult sau mai putin, sa mi-l dea mie. eu stiu sa il reciclez fara sa fie daunator naturii. mai ales daca sunt pack-uri deasta cu o celula lovita sau alte cazuri. aceasta sunt cele mai periculoase. ATENTIE.
Postat 09 December 2008 - 11:23 AM
scimitar, la Dec 8 2008, 09:08 PM, a spus:
dece nu poti sa schimbi celula respectiva.?
oricum daca cumva aruca vreun pack (lovit) 5s... sau chiar mai mult sau mai putin, sa mi-l dea mie. eu stiu sa il reciclez fara sa fie daunator naturii. mai ales daca sunt pack-uri deasta cu o celula lovita sau alte cazuri. aceasta sunt cele mai periculoase. ATENTIE.
Parerea mea este ca poti sa incarci linisit cate 5 celule separata pe care le egalizezi separat si apoi sa le folosesti in acelasi timp. Problemele de debalansare apar si daca le incarci toate odata cu charger care stie 10S.
Avantajul cu schimbatul unui pack de 5 celule in caz de defectare este de luat in calcul. Treba naspa este ca celelalte 5 sunt ei ele "obosite" fata de un pack nou de 5S si vei avea din start debalansare intre ele.
DEBALANSAREA nu este o problema atata timp cat stii de ea si tii cont de ea in sensul ca elimini celulele "pe duca" si verifici daca cele noi se potrivesc printre cele mai vechi astfel incat DEBALANSAREA sa ramana intre anumite limite, astfel incat intr-un zbor, pe ultima suta de metrii a packului anumite celule sa nu fie STOARSE fata de celelalte celule mai noi.
Ce am zis mai sus sunt chestii BASIC.
Postat 09 December 2008 - 01:33 PM
@Romulus
Incarcarea 2x5S in modul descris de tine, adica in acelasi timp cu acelasi incarcator, nu va crea probleme de debalansare in celule mai mult decat incarcare normala a oricarui alt acumulator.
Debalansarea apare in timp daca pack-urile sunt fie utilizate inegal, fie rezistenta interna se modifica in celule. La puterea descrisa de tine, nu m-as juca cu inlocuirea unei celule bolnave dupa un anumit timp de folosire, ci a intregului pack ... 2x5S.
Pt legare ar fi destul de simplu... CT4 pe ambele pack-uri. Astfel le poti conecta/deconecta in serie foarte usor. Bineinteles CT4 cu carcasa din plastic despicata (sau orice alta alternativa de gen care sa permita fiecarui fir (+/-) sa fie liber fata de celalat)
Din punctul meu de vedere nu iti trebuie altceva decat pack-urile in sine :D
Incarcarea 2x5S in modul descris de tine, adica in acelasi timp cu acelasi incarcator, nu va crea probleme de debalansare in celule mai mult decat incarcare normala a oricarui alt acumulator.
Debalansarea apare in timp daca pack-urile sunt fie utilizate inegal, fie rezistenta interna se modifica in celule. La puterea descrisa de tine, nu m-as juca cu inlocuirea unei celule bolnave dupa un anumit timp de folosire, ci a intregului pack ... 2x5S.
Pt legare ar fi destul de simplu... CT4 pe ambele pack-uri. Astfel le poti conecta/deconecta in serie foarte usor. Bineinteles CT4 cu carcasa din plastic despicata (sau orice alta alternativa de gen care sa permita fiecarui fir (+/-) sa fie liber fata de celalat)
Din punctul meu de vedere nu iti trebuie altceva decat pack-urile in sine :D
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1