Modelism - RHC Forum: Statie RC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Statie RC

#1 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 December 2002 - 10:58 PM

Stimati colegi !

Am o problema.Care sunt frecventele statiilor RC?Nu de alta,dar am posibilitatea(tehnic vorbind)sa-mi 'trag' statia (este in 27Mhz)intr-o frecventa superioara.CARE??? ;)
0

#2 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 21 December 2002 - 11:05 PM

35 megaHz
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#3 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 21 December 2002 - 11:15 PM

Altele mai sunt 40MHz, 72MHz si mai nou poti incerca 147MHz
Dar cum ai de gand sa maresti frecventa,
Stii ca doar schimbarea cuartului nu e suficienta, mai sunt si niste circuite acordate la iesirea amplificatorului RF de putere, si la intrarea in receptor. Unde mai pui faptul ca multe tranzistoare care merg la 27Mhz bine sunt jalnice la frecvente mai mari (ma refer la cele din amplificatorul RF de putere)!
0

#4 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2002 - 12:02 AM

MrSpace, la 21 Dec 2002, 23:15, a spus:

Altele mai sunt 40MHz, 72MHz si mai nou poti incerca 147MHz
Dar cum ai de gand sa maresti frecventa,
Stii ca doar schimbarea cuartului nu e suficienta, mai sunt si niste circuite acordate la iesirea amplificatorului RF de putere, si la intrarea in receptor. Unde mai pui faptul ca multe tranzistoare care merg la 27Mhz bine sunt jalnice la frecvente mai mari (ma refer la cele din amplificatorul RF de putere)!

Va foarte multumesc,dar mai concret-in 35Mhz-ce perechi se 'pupa'?Asta in caz ca desface cineva jucaria sa-mi spuna fix!In privinta problemelor tehnice,se rezolva..mai greu dar se rezolva.Mai un vobler,mai un osciloscop si ai rezolvat-o!!! ;)
0

#5 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 22 December 2002 - 12:36 AM

Salut

Robbe
Canal 62 35020 S 350202 R
Canal 65 35050 S 35050 R DSQ
Canal 66 35060 S 35060 R DSQ
Canal 69 35090 S 35090 R DSQ
Canal 77 35170 S 35170 R DSQ
Canal 78 35180 S 35180 R DSQ

Multiplex:

Canal 71 17555 S 34655 R
Canal 69 17335 S 34635 R

Legendä: S - Statie: R - Receptor: DSQ - Doppelsuperhet Quartz

Statiile FC 16 si FC 28 functioneazä, experimental, cu cristale MPX.
Combinatia Statie cu cristal Robbe Ch 69 si receptor cu cristal MPX 69 functioneazä tot experimental
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#6 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2002 - 01:00 AM

In caz ca vreau sa achizitionez asa ceva ,de unce si cum? :(
Ptr.Corsair4FU si nu numai.... ;) ;) :wub:
0

#7 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 22 December 2002 - 01:11 AM

www. lindinger.at

FC 16 numai statia 99 Eur 35 MHz

Set 215 Eur cu Accu cristale un servo receptor
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#8 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 23 December 2002 - 12:24 AM

Bebeto, pot pune si eu intrebari? Ca raspunsuri, deja s-au dat...

De ce vrei sa-ti schimbi frecventa? Sa-ti tragi 27-ele intr-o frecventa superioara???
Ti-e teama de interferente?

Ce avantaje crezi ca obtii daca-ti tragi o statie intr-o frecventa superioara fata de varianta de a achizitiona o statie deja conceputa pentru acea frecventa? Pune in calcul si raportul pretz/timp/calitate....

spor la lucru, orice-ai avea de gand.
alexella
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#9 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2002 - 11:24 PM

alexella, la 23 Dec 2002, 00:24, a spus:

Bebeto, pot pune si eu intrebari? Ca raspunsuri, deja s-au dat...

De ce vrei sa-ti schimbi frecventa? Sa-ti tragi 27-ele intr-o frecventa superioara???
Ti-e teama de interferente?

Ce avantaje crezi ca obtii daca-ti tragi o statie intr-o frecventa superioara fata de varianta de a achizitiona o statie deja conceputa pentru acea frecventa? Pune in calcul si raportul pretz/timp/calitate....

spor la lucru, orice-ai avea de gand.
alexella

Buna intrebare,de ce? In primul rind (cel putin momentan)nu-mi permit una noua.Am o"Supranar" si eu in general am incredere in lucrul rusesc,grosier dar bun!!(cu mici exceptii)
De ce vreau s-o trag mai sus?Ptr.aero ...m-au cam speriat stimatii nostrii colegi!!Oricum,unde ma uitam pe net(site-uri cu statii)vedeam avertismentul in privinta folosirii frecv. de 27Mhz in aero,asa ca.......
In privinta timpului stau bine,am destul,PiccoMaster stie!!Astept sugestii!!!!! :D :D :D
0

#10 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312

Postat 24 December 2002 - 07:33 AM

Modificarea statiei nu mi se pare o solutie buna, este o parere.
Intradevar un Supranar este cu componenete discrete ceea ce usureaza acest lucru, dar de ce nu 27 MHz? (americanii merg in benzile 27 si 72 MHz)

Se pare ca au fost unele probleme aum citiva ani in banda de 27, era aglomeratie, erau foarte multi cu statii radio portabile si mobile, dar au fost curatate marea lor parte, nu faceau probleme numai modelistilor, pina si celor care receptionau programe TV, dupa parerea mea ar fi bine sa o lasi cum este, nu se justifica modificarea.
Ai avut vreodata probleme de interferente?, eu de ceva ani am doua in 27 si nu am avut niciodata asa aceva.

Ar mai fi un aspect, esti convis ca dupa modificare o tragi suficient de bine (ai posibilitati tehnice) incit sa functioneze corect si sa nu deranjeze pe altii?
Numai bine.
Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#11 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 December 2002 - 11:06 PM

:D Cu aparatura tehnica,stau bine,am tot ce-mi trebuie.In continuare sunt nehotarat daca merita efortul,am argumente si pro si contra !!! :D :D
0

#12 Useril este offline   Enigma 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 05-February 04

Postat 21 February 2004 - 12:36 AM

Si eu am tot o statie pe 27Mhz(deocamdata),singurul lucru de care m-as putea plange ese ca daca este vreo statie de taxi in zona mi-l bruieaza sau cred ca si radioul(asta nu sunt sigur),insa nu cred ca e o statie cu functii speciale,deoarece pe 27mhz nu prea se mai fabrica statii.Cred ca o sa te coste mult toata treaba asta si crede-ma nu merita,mai bine strange bani si cumpara ceva mai performant(asta incerc si eu de ceva timp http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ).

Bafta
Over the hills and far away,
he swears he will return one day.
Far from the mountains and the seas,
back in her arms again he'll be.
Over the hills and far away.
0

#13 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 21 February 2004 - 01:00 AM

Daca tot zici ca ai ceva scule si cunostinte, n-ar fi rau sa incepi cu receptoare si electronici de servo. Daca la servouri poti avea probleme cu partea mecanica, la receptoare te incurca doar carcasa, la care poti renunta. In rest e simplu. Si daca totul merge bine, nu strica sa incerci si o statie RC. Din ce stiu electronistii au deseori probleme cu mecanica si mecanicii cu electronica. Daca electronica o faci (ca sunt circuite specializate) sigur mecanica facuta acasa poate fi de slaba calitate. Nu-i obligatoriu, dar e greu fara prelucrari serioase. Am vazut facute si functionau bine, dar parca prefer sa dau 50 euroi pe ceva second hand decât sa umblu cu table, suruburi, lipituri prin toate cutiile de pantofi sau prin ce plasticuri mai gasesc prin debara.
Parerea mea: electronica o faci, dar nu te vei descurca la partea mecanica (nu-i mai putin importanta ca electronica)! Si daca tot cumperi mai toate componentele de la antena la ultimul surub, mare economie nu faci in final ca si timpul costa ceva si tot la pretul uneia industriala ajungi. Merita incercat doar de amorul artei, sau daca faci modele ieftine pentru pescuit. N-o lua in nume de rau c-am zis asta. "amator" vine din vechime si nu inseamna lipsa de profesionalism, poate reusesti ceva mai bun ca in comert, dar pretul s-ar putea sa fie mai mare. Merita? Nu mai vorbesc de aspect...
Si am mai auzit ca sunt probleme cu legalitatea construirii, folosirii etc. Mai intreaba daca poti concura cu una home made, ca nu stiu sigur. Am auzit ceva discutii, nu stiu sigur.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#14 Useril este offline   droopy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 06-May 03

Postat 23 February 2004 - 11:56 PM

Eu am mai lucrat acasa cate ceva,dar cred ca nu tot ce faci 'manual' se compara cu ce-i facut de fabrica ( statie RC, servouri, etc)
Sigur, te poti duce la Connex si poti lua toate integratele de care ai nevoie, dar te chinui mult si daca nu ai ce-ti trebuie nu faci mare lucru...

Parerea mea, cred ca mai sunt si altii care cred la fel....

Succes.

Aceasta postare a fost editata de droopy: 23 February 2004 - 11:59 PM

Un nebun lanseaza un aeromodel,
si 10 modelisti nu-l pot ateriza.....
0

#15 Useril este offline   Enigma 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 05-February 04

Postat 24 February 2004 - 10:33 AM

Totusi cred ca e mai bine sa nu te chinui..patesti ca eu cand am incercat sa lipesc un fir la un servo nano...s-au dezlipit toate firele si acum pot sa-l arunc la gunoi ca spatiul dintre fire e asa mic incat nu pot sa-l lipesc inapoi...
Oricum nu vad mare rost sa te chinui..pana la urma nu o sa obtii performanta mai mare..eventual nu o sa mai fie problema cu bruiatul..dar nu o sa-ti mearga mai rapid statia sau asa ceva cred..
Over the hills and far away,
he swears he will return one day.
Far from the mountains and the seas,
back in her arms again he'll be.
Over the hills and far away.
0

#16 Useril este offline   Bibanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 189
  • Inregistrat: 10-October 03

Postat 24 February 2004 - 12:29 PM

@Enigma
Nu exista fire care nu se mai pot lipi. Foloseste un letcon termostatat cu un varf fin (la nevoie ajutat cu o pila) si fa toata operatia sub o lupa.
0

#17 Useril este offline   droopy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 06-May 03

Postat 26 February 2004 - 11:34 PM

Bibanu are dreptate, poti lipi orice fel de fire chiar daca le lipesti cu un ac incins si dat prin sacaz... :D
Un nebun lanseaza un aeromodel,
si 10 modelisti nu-l pot ateriza.....
0

#18 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 26 February 2004 - 11:47 PM

De lipit poate lipi orice, dar daca a "murdarit" cu cositor ceva aiurea e foarte greu de curatat, la montajele inghesuite.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#19 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 27 February 2004 - 12:44 AM

am mai ziso si la altii si mai repet.

unele chestii merita facute in casa dar statia radio nu este una dintre ele

cu toate sculele tale nu vei putea sa o reglezi ca pe una industriala. problema ta cu modelul tau, daca pica, pica. dar este nasol ca bruiezi pe ceilalti si le pica si lor modelele. si atunci devine nasol ca unii au modele chiar frumoase si scumpe si nu o sa fie prea fericiti :D

strange bani de un second hand sau ia una din afara daca are cine sa tio aduca ca vei fi mult mai fericit. si te asigur ca daca ai rabdare sa iti cumperi vai zbura mult mai repede decat daca te apuci sa o faci tu. sunt electronist de meserie si stiu cum e cu electronica asta. nu ies toate din prima, piesele sunt scumpe, nu gasesti tare multe intregrate specializate DE CALITATE pe la noi, etc... plus de aia la radio este FOARTE important cum faci cablajul. sa mearga bine si sa iasa si mic trebuie facut cablaj la fabrica si asta este extrem de scump la cateva bucati cate comanzi tu. si mai pot sa iti dau multe motive dar cred ca am spus destul

Red GUY
come to the dark side. we have cookies!
0

#20 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2004 - 01:49 AM

Domnilor,cu multumiri ptr.sfaturile date,subiectul este inchis !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu