HBK 2 upgrade motor, esc, gyro, accu
Postat 04 November 2008 - 03:18 PM
Setarile pe statie nu le poti face decat pe elicopterul tau, nu poti pune setarile altora... in general vorbind
Eventual la curbe de motor si pitch poti urmari niste recomandari.
Parametrii cum ar fi servo reverse, subtrim, etc... trebuiesc facute cu heli alimentat
Curba de pitch o reglezi cu rigla de pale, a.i sa ai unghiurile recomandate de manual, deci nu poti sa "copiezi".
La curba de motor poti incepe cu una liniara(0 - 50 - 100) in modul Normal... Ramai doar la acest mod pana incepi sa stapanesti bine toate orientarile.
Postat 04 November 2008 - 06:11 PM
Sursa Helifreak forums
1/ How to plug the cables
They need to be all white side (signal) on the side of the antenna like a Futaba servo.
Channel 1: The servo on the right side when you face the heli (from the front)
Channel 2: The front servo
Channel 3: The ESC
Channel 4: The Gyro
Channel 5: The sensitivity cable of the Gyro (head lock pro only)
Channel 6: The servo on the left when you face the heli (from the front)
Unplug the heli motor power cable from escape (motor controller) to prevent accidental motor start during this setup routine.
Turn on transmitter and plug in Lipo battery to heli to activate receiver and servos. remove servo arms and set them to 90 degree position on the servo and replace servo screws.
Adjust the servo push rods to make swash plate level (at 90 degrees to main drive shaft). You now can turn heli OFF.
2/setup of the transmitter:
****I am using mode 2****
You need to set model type to heli - HL
Reverse (REVR):
1: reverse
2: reverse
3: reverse
4: normal
5: normal
6: normal
=>now everything works except that the forward/reverse way is still inversed, this is normal up to now
Dual Rate (D/R)
1: 100%
2: 100%
4: 100%
Expo:
1: 30%
2: 30%
4: 10%
EPA:
1: 100%
2: 100%
3: 100%
4: 100%
5: 100%
6: 100%
Trim: all to 0
Normal Throttle (N-TH):
1:0
2:25
3:50
4:75
5:100
Normal Pitch (N-PI):
1: 0
2: 25
3: 50
4: 75
5: 100
Several settings refer to Idle-Up, throttle hold and REVO (for heli without GYRO) and I left these inhibited (INH) as I am a beginner and do not plan aerobatics just yet. (I-TH, I-PI, HOLD, REVO).
Gyro
ON
switch up position - head hold ie EK2-0704A (if you have head hold gyro set this to +60%)
switch down position – standard or rate gyro ie EK20704 (set to -60%)
Swash to Throttle mixing – inhibit (IHN)
Swash plate (SWSH) **most important part**
A: -40%
E: -40%
P: +20%
mode: 3-S (critical part)
Now you need to adjust (lengthen) the “push links†(short metal rods with plastic ball sockets on ends as seen on page 25 of Esky Honey Bee King II Instruction manual – item #014) to set the pitch at low throttle to 0 degrees, mid throttle to 6 degrees, and full throttle to 11 degrees.
Aceasta postare a fost editata de morph: 04 November 2008 - 06:12 PM
Postat 05 November 2008 - 08:45 AM
Primus, la Oct 21 2008, 04:16 PM, a spus:
Pentru coada ar fi Futaba 3154, 3157, sau Robbe FS61BB, un pic mai lent...
Daca vrei un Futaba rapid pe coada ar fi 9257, dar nu stiu daca merita kitul asta un astfel de servo...
De Servo Robbe FS-61 BB Carbon Digital ce parere aveti?
Sau de Futaba S3114 Nano?
Aceasta postare a fost editata de morph: 05 November 2008 - 08:46 AM
Postat 05 November 2008 - 04:20 PM
Primus, la Nov 5 2008, 09:49 AM, a spus:
La montare sau la crash?
Ca daca la crash, felicitari, inseamna ca ai reusit sa dai bine cu el de pamant. :lol:
Sol: Axial SCX10 | Axial Exo | HPI Sprint 2
Postat 05 November 2008 - 04:32 PM
kitsched, la Nov 5 2008, 04:20 PM, a spus:
Ca daca la crash, felicitari, inseamna ca ai reusit sa dai bine cu el de pamant. :lol:
Nu, nu la crash...:lol:
Am demontat-o o data si la remontare am strans surubul de fixare prea tare... asta a fost!
Nu gasesc o carcasa, ca altfel servoul merge foarte bine
La crash se rup multe altele inainte... daca stau sa ma gandesc mi se pare aproape imposibil sa le rupi pe un astfel de heli, mai de graba se duc pinioanele.
Aceasta postare a fost editata de Primus: 05 November 2008 - 04:37 PM
Postat 07 November 2008 - 03:12 PM
Intrebare: trebuie sa mai 'ridic' platoul ciclic de la servourile din spate? Ca eu asa am impresia.
Alta dilema:
Cine imi poate 'traduce' si mie ce se intampla aici cu platoul ciclic? De ce setarile acestea?
Aceasta postare a fost editata de morph: 07 November 2008 - 03:16 PM
Postat 07 November 2008 - 04:06 PM
morph, la Nov 7 2008, 03:12 PM, a spus:
Cine imi poate 'traduce' si mie ce se intampla aici cu platoul ciclic? De ce setarile acestea?
Sa le luam pe rand.
Modul 3S inseamna ca 3 servo actioneaza platoul ciclic, in cazul tau la 120 grade una fata de cealalta.
Mai departe, P,A,E reprezinta mix-ul swash-ului sau coordonarea celor trei servouri, pentru a obtine miscarea dorita. Acest lucru il face statia (computerizata), in functie de parametrii introdusi aici. Sa-i luam pe rand:
P (Pitch) reprezinta cursa platoului ciclic (a swashplate-ului) pe verticala ( in sus si jos), fata de punctul de 0 pitch (in care se afla atunci cand mansa ta de pitch/gaz e la centru). Pentru a vizualiza acest lucru, dezactiveaza motorul, si du stick-ul de gaz/pitch la una din extreme (sus sau jos). Apoi modifica parametrul P si vei vedea ca swash-ul se deplaseaza (sensul e dat de tipul de mixare).
A, respectiv E, reprezinta inclinarea platoului ciclic pe comanda de Aileron (miscarea de roll), respectiv pe comanda de Elevator (miscarea de nick). Nu stiu de unde ai recomandarea de mai sus, dar procentajul la P, A si E ar trebui sa fie egale. In general dupa ce stabilesti P, vei stabili A si E la aceeasi valoare cu P.
Semnele + sau - dau sensul deplasarii, prin urmare trebuie sa te asiguri ca swash-ul se inclina in directia in care dai comanda de roll sau nick, respectiv in directia maririi pasului colectiv, in momentul in care ridici stick-ul de gaz/pitch ).
Postat 07 November 2008 - 04:17 PM
Citeaza
Intrebare: trebuie sa mai 'ridic' platoul ciclic de la servourile din spate? Ca eu asa am impresia.
Iti recomand asa:
Dezactivezi motorul (prin deconectarea de la ESC).
Pui curba de pitch pe 0-50-100.
Pui cursele servourilor la -100 +100 . Nu stiu din ce meniu, s-ar putea numi EPA (End Point Adjustment) sau Travel Adjustment.
Pui sub trim ( sau pozitia de neutru a servourilor) la 0.
Pui trimerele de pe statie la 0.
Duci mansa de gaz/pitch la centru.
In acest moment incepi reglajul la link-uri. Vei incerca ca bratul servoului sa fie la 90 de grade fata de link, iar link-urile sa fie verticale. Vei ajusta lungimea lor in functie de ce scrie in manual, dar in asa fel incat swash-ul sa fie cat mai orizontal. Incearca sa obtii asta cat mai mult din ajustarea link-urilor.
Daca nu se poate, poti utiliza si sub-trim-ul de la servouri(pozitia de neutru a servoului, sau Center, nu stiu exact cum e la tine in meniu), dar nu abuza de ele. Iti recomand o abatere a pozitiei de neutru a unui servo sub 10.
Observi ca pana acum nu am utilizat deloc trim-ul de pe statie. Acesta il vei folosi pentru a echilibra elicopterul in zbor in functie de cum este distribuita masa componentelor electronice, a pack-ului, etc...
Succes si tine-ne la curent...
Aceasta postare a fost editata de Primus: 07 November 2008 - 04:18 PM
Postat 08 November 2008 - 01:34 PM
Primus, la Nov 7 2008, 04:06 PM, a spus:
Semnele + sau - dau sensul deplasarii, prin urmare trebuie sa te asiguri ca swash-ul se inclina in directia in care dai comanda de roll sau nick, respectiv in directia maririi pasului colectiv, in momentul in care ridici stick-ul de gaz/pitch ).
Dap, sunt egale setarile pe statie. Am aliniat platoul ciclic prin ridicarea linkurilor de pe spate. Nu mai am trimul la maxim inapoi, e cam la 1/3 invers acum, o sa mai ridic linkul de pe fata cu 1-2 ture sa vad cum se comporta.
Curba de throtle e 0 25 50 75 100 la fel ca cea de pitch, totusi, in modul normal mi se pare cam neturat, se simte ca platoul ciclic nu mai e la fel de 'raspunzator' ca inainte.
Aseara a batut vantul si nu am apucat sa fac teste decat in casa si nu prea am reusit sa imi dau seama cum merge exact tinand cont de spatiu mic 2 x 3 m si calitatile mele.
Alta chestie ciudata este ca mi s-a incalzit motorul mai mult ca deobicei, se poate datora faptului ca am schimbat palele pe coada cu 2 de trex 450?
Postat 10 November 2008 - 07:17 AM
Citeaza
Da, pentru ca pe statia stock probabil ca aveai un singur mod de zbor, cu o singura curba de zbor.
Acum, in modul normal ai setat curba de pitch probabil de la -2 grade, sau 0, la 10 grade. Deci per total ai 10 sau 12 grade de pitch.
In modul idle up 1 probabil ai de la -5 la 10, si atunci elicopterul este mai nazdravan, coboara mai repede.
Aceasta postare a fost editata de Primus: 10 November 2008 - 07:18 AM
Postat 10 April 2009 - 10:07 AM