Modelism - RHC Forum: CNC pt gravare si desene - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

CNC pt gravare si desene

#31 Useril este offline   KRI 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 04-February 03

Postat 03 March 2004 - 10:53 PM

puteti folosi reductoare cu curele, chiar azi am vazut prin piata pe la rusi niste curele dintate , trebuie sa trec si miine sa vad cit costa, ideea e ca daca folositi curele eliminati jocul
0

#32 Useril este offline   alexv 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-February 04

Postat 09 March 2004 - 12:51 AM

am reusit sa pun inca un set de roti dintate. puterea a crescut substantial. bineinteles ca este real ce zicea cineva ca nu prea rezolva problema la motoarele pas cu pas. viteza tot destul de mica trebuie sa fie. daca cresti viteza scade puterea. dar oricum asa merge bine. mai am de rezolvat problema pe y. am facut niste poze. in una din ele se vede si mototasul de pe y.
acolo cred ca ar merge o "cutie de viteze din alea de am vazut pe net. se prind direct pe motor si iese redus. da nu stiu cat costa si unde s-ar putea gasi asa ceva.
HTTP://PLOTER.HOME.RO

Aceasta postare a fost editata de alexv: 09 March 2004 - 12:58 AM

0

#33 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 March 2004 - 01:47 AM

Uite aici un reductor dupa care imi plange inima :
Vezi si la http://www.motor-model.com/index1.htm

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Reductor001.jpg

0

#34 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2004 - 01:47 AM

Inca unul

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Reductor002.jpg

0

#35 Useril este offline   alexv 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-February 04

Postat 09 March 2004 - 11:36 AM

da, frumoase.

intr-o poza apare si unu cu 6 roti mari, una antrenand-o pe urmatoarea printr-o roata mica rau. cu ala cred ca iti rupe mana si un cnc hobby.

io am cautat cat decat ceva reductoare pe la noi dar nu am gasit. dar nu am gasit nici macat un magazin unde au tot felu de pinioane si nu se poate sa nu existe.
0

#36 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2004 - 10:13 PM

Vezi ca ceva roti bune se gasesc in drum-ul de la imprimantele laser. Vezi un service ca ei le arunca.
0

#37 Useril este offline   GIGEL09 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 16-March 04

Postat 30 April 2004 - 04:04 PM

Salut Alexv

Grup melc roata melcata am eu, daca te mai intereseaza pot sa ti-l trimit.
Ce faci cu encoderul ?
Am nevoie de unul.
0

#38 Useril este offline   raid_13 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 21-April 04

Postat 30 April 2004 - 10:21 PM

salutari la CNC-isti (rimeaza cu UTC-isti), in procesul de cercetare am achizitionat circa 23 buc imprimante (11 laser si 12 cu ace) si am diverse componente din ele ramase (grupuri de roti melcate nemelcate), (poate mai recuperez si eu ceva din investitie). Deasemeni am disponibil un profil L din aluminiu (pe care l-am asteptat peste 3 luni de la SLATINA si pentru care am facut presiuni mari) de urmat: dimensiuni 170x100x9mm ! eu am avut nevoie pentru robot doar de 100 mm dar comanda minima acceptata a fost de 6 metri ! nu va spun cit am dat pe el . . . in curind vof fi disponibile imagini cu diverse ! Ma gindesc sa execut etaje electronice pt comanda motoarelor pas cu pas la comanda. P.S. cablajul de la OTOCUP (cu L297 si L298) are o eroare de tip bucla de masa !
0

#39 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2004 - 12:16 AM

Si la mine de ce merge ? Unde anume ? Oricum caut si eu dar daca spui mai precis merge mai repede.
0

#40 Useril este offline   GIGEL09 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 May 2004 - 10:16 PM

@ Se poate si asa ?

Raid 13 este putin cam rautacios, deoareca o bucla de masa introduce erori atunci cand prin ea circula un curent destul de mare astfel incat sa apara pe rezistenta electrica a buclei o diferenta de potential.
Efectul buclei de masa este suparator atunci cand bucla se afla in circuitele de intrare a amlpificatoarelor ( diferenta de potential de la capetele buclei apare multiplicata cu factorul de amplificare la iesirea amplificatorului ).
Mai mult atunci cand modificarea semnalului de iesire induce o variatie de curent in bucla, amplificatorul devine instabil datorita reactiei pozitiva sau negativa pe care o induce caderea de tensiune de la bornele buclei.
Cam asta este in mare.
La tine circuitele lucreaza in pulsuri si nu au amlpificari mari, mai mult cred ca minusul sursei este legat in imediata vecinatate a pinilor 1, 15 ai C.I.-ului L298.

Aceasta postare a fost editata de GIGEL09: 02 May 2004 - 10:27 PM

0

#41 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 May 2004 - 12:31 AM

Discutam de acelasi cablaj ? Eu nu am vazut nici o bucla de masa. Poate sunt eu mai distrat. Oricum merge perfect. Doar ca are nevoie de radiatoare. Vreau sa fac alt cablaj cu integratul pe o laterala sa folosesc usor un radiator. Cand voi avea timp.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: L297_298_Layout.gif

0

#42 Useril este offline   GIGEL09 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 May 2004 - 07:31 PM

Buna "Se poate si asa"

Bucla de masa exista urmareste traseul X 1 cu 20, minusul lui C 12 pana la R 102 cu 1.
Din desen se poate remarca faptul ca integratul L298 are pinul de masa alimentat din jumatatea buclei, diferenta de potential cu care se alimenteaza L298 este egala cu tensiunea de alimentare minus caderea de tensiune pe sectorul de bucla, X1 cu 20, minusul lui C12 ( dar nu face nimic deoarece exista C 12 care filtreaza eventualele variatii de tensiune ).
Ideal ar fi fost ca L298 sa aiba pinul de masa alimentat direct din X1 - 20 cu traseu separat, acelasi lucru este valabil si pentru traseul care se continua de la R 102 cu 1, pinul 4 de la J1, cursorul lui R 30 si asa mai departe ( nici aici nu sunt probleme deoarece tensiunea de referinta se obtine din alta tensiune care este adusa in montaj prin J 1 ) .
In primul mesaj a fost o generalizare a problemelor pe care le ridica existenta unei bucle de masa, nu m-am referit la un cablaj anume.
Spor la treaba.
0

#43 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 May 2004 - 03:45 PM

Multumesc frumos. M-am lamurit. Ai dreptate. Cand modific cablajul pentru a utiliza usor un radiator voi avea grija.
Eu cautam un traseu de masa inchis..... :(

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 11 May 2004 - 06:43 PM

0

#44 Useril este offline   raid_13 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 21-April 04

Postat 07 May 2004 - 10:48 PM

soon the PCB without "bucla de masa" will be available.
until then citeva poze cu robotul la subiectul CNC computer numerical control de la tehnice. pag 66-67
see ya soon, vad ca ati adormit cu totii sau ati plecat din tara dupa componente ...
0

#45 Useril este offline   Peligrad 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 29 June 2005 - 04:36 PM

Daca va intereseaza curele de transmisie, chiar si speciale, lanturi, cuplaje si cam tot ce inseamna transmisii, intrati pe www.pelrom.ro.
S-ar putea sa fie inca in constructie dar sigur veti primi raspuns.
0

#46 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 June 2005 - 05:26 PM

Ar fi culmea sa te cheme Pelisandru Pelisor si chiar nu s-ar observa nimic... ;)

Fac acum o proba si daca nu primesc raspuns sa vezi ce o sa sughiti cat de curand...
Acum lasand prostiile la o parte, problema cu curelele e complicata la noi. Stiam o firma prin Iasi si una in Cluj. Am constatat cu stupoare ca aia din Cluj mi-au dat numele celor din Iasi ca sucursala. Adica Power Belt in Cluj si Self Trust in Iasi. Scriu la Power Belt si primesc mail ca au sucursala si in Bucuresti pe Self Trust. Ca in filmele cu prosti. Si mai mergea ceva lent la Meteor pe langa Ciurel. O iau de la capat ca sunt interesat de problema.
Multam fain de informatie. Mai vorbim pe tema asta.

Hai PS! Nici adresa de contact nu-i activa! Sa se miste mai repede ca trece timpul si noi imbatranim mai repede ca aia tineri!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 June 2005 - 09:56 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#47 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 June 2005 - 09:49 PM

Sa-l citez pe un clasic in viata: "Saru'mana boieru'!"
Am primit raspuns la mail, mai ceva ca o replica pe YM. Pare faina treaba, sa vedem cat de serios sunt eu... Am scris si acolo ca inca mai caut furnizori pentru curea MXL sau 2,5T la metru sau inchisa (dar sa vad un catalog), cu preturi accesibile si rotile de curea corespunzatoare... Latimea e putin importanta, dar in jur de 8-10 mm e cea mai potrivita.
Zic de preturi rezonabile ca una e 6 euro/metru de deschisa si alta 20 euro/curea inchisa, la 1400 lungime. Adica trebuie sa vad si pretul.
Ai idee daca firma are sediu in Bucuresti? N-am apucat sa intreb dar poate stii.
Oricum pare a fi un inceput. Multumesc pentru informatie!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu