Incepator in ale automodelismului
Postat 30 September 2008 - 09:07 PM
Sunt un biet bucurestean care sta langa palat si de pe la 6 ani cand vedeam modele pe pista on road si perioada cat inca se mai folosea aia veche off-road am ramas bolnav de acest hobby . De abia acum la varsta frageda de 20 de ani am strans niste bani si am luat un VH-32T 1/10 (nu sariti cu expresia "chinezarie") ca mi-am zis ca nu are rost sa iau ceva "serios" pana nu vad cu ce se mananca domeniul.
Concluzia am iesit zilnic pe circuitul de la palat si prin izvor ca era asfaltul mai bun de am tocit rotile de nu mai au aderenta si caroseria in fata e crapata rau .
Intr-o zi in parc am intalnit un domn cu baiatul lui care iesisera cu un traxxas la plimbare si mi-au recomandat sa merg la palat la modelism. M-i s-a zis ca ar fi un inceput bun scara 1/28 si anume sa iau un iwaver si sa invat pe pista de la palat .
Am citit multe pe forumul acesta si astept niste opinii despre cum ma initiez in acest hobby , daca e buna ideea cu scara 1/28 (ca pentru moment se incadreaza in buget) si ce sa urmaresc .
intrebare piese mai "marunte" se gasesc pentru modelul meu vh 32 spre exemplu piesa pe care sta roata prinsa cu surub (nu cunosc termenii) ca s-a dus filetul si sta cam stramba si am improvizat cu saibe
* Kyosho Mini-Z MR03 Modified by Kyosho, Atomic & Pn-Racing
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
* Associated B44 ma vinde
* Control by Spektrum[/color]
Postat 04 November 2008 - 09:50 PM
ca sa iti faci o idee ce inseamna 1:28, merita sa te duci sa tragi cu ochiul la palat.
SI eu am un astfel de model, cu care ma joc prin casa, pe parchet si gresie.
merge si pe asfalt in parcare sau pe sosea dar se tocesc repede cauciucurile
Totusi, cred ca e mult mai interesant sa mergi la o competitie, decat sa te dai singur cu masina prin parc.
iwaver 1:28 on road
urmeaza o termica
Postat 04 November 2008 - 10:24 PM
Am cateva intrebari legate de aceste mici masinute :
1. merita upgrade-urile , adica se simte cand pui piese de aluminiu pe ele
2. pot face fata unui mini-z
cat despre competitii as participa daca as avea ceva "competitiv" si experienta.
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
Postat 04 November 2008 - 10:39 PM
ca peste tot, upgrade-urile se vad. de aceea se fabrica si se vand.
iar la partea cu mini-z, din ce am citit pe forum sunt toate cam pe acolo.
se poate sa ma insel dar am impresai ca sunt la acelasi nivel. oricum la un concurs conteaza faorte mult si abilitatile pilotului. ca daca pilotul e varza, atunic degeaba
iwaver 1:28 on road
urmeaza o termica
Postat 04 November 2008 - 10:53 PM
n-am stat mult sa caut dar sunt competitii la noi cu electrice on-road stock ?
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
Postat 05 November 2008 - 03:49 PM
marius306, la Nov 4 2008, 10:39 PM, a spus:
ca peste tot, upgrade-urile se vad. de aceea se fabrica si se vand.
iar la partea cu mini-z, din ce am citit pe forum sunt toate cam pe acolo.
se poate sa ma insel dar am impresai ca sunt la acelasi nivel. oricum la un concurs conteaza faorte mult si abilitatile pilotului. ca daca pilotul e varza, atunic degeaba
Pentru detalii si concursuri cu 1/28 intra aici: http://www.redteamracing.info/
Postat 05 November 2008 - 05:33 PM
XJ39 El'Diablo, la Nov 4 2008, 10:53 PM, a spus:
1. merita upgrade-urile , adica se simte cand pui piese de aluminiu pe ele
2. pot face fata unui mini-z
1- In primul rand se simte la greutate :lol:...deci NU toate upgrade-urile pentru Iwaver merita sa fie puse pe model. Din proprie exp., se merita: punte fata, sasiu si placa superioara carbon, sin intr-o oarecare masura fuzete si amortizoare. NU se merita deloc suportul de motor, mareste centrul de greutate si nu se potriveste perfect !
2- Depinde de stilul de condus, daca ai mana, da...intr-o oarecare masura poate face unui Mini Z, dar in cele mai multe dintre cazuri, nu !
XJ39 El'Diablo, la Nov 4 2008, 10:53 PM, a spus:
n-am stat mult sa caut dar sunt competitii la noi cu electrice on-road stock ?
Daca tot esti in zona Palatului si vrei sa vezi cu ce se mananca o competitie RC la scara 1/28, poti veni la circuitul special amenajat pentru aceasta clasa, la cercul de automodelism din Palat.
Postat 05 November 2008 - 08:22 PM
si despre masina mea : merita investit intr-un notor si un esc sau mai bine iau ceva mai "nechinezarie" , ca servo-ul oricum il schimb ca e cam "lenes"
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
Postat 05 November 2008 - 08:48 PM
XJ39 El'Diablo, la Nov 5 2008, 08:22 PM, a spus:
si despre masina mea : merita investit intr-un notor si un esc sau mai bine iau ceva mai "nechinezarie" , ca servo-ul oricum il schimb ca e cam "lenes"
Man , parerea mea este ca , exact cum ai zis si tu lasa-ti chinezaria in pace si investeste intr-o nonchinezarie . Parerea mea .
Postat 05 November 2008 - 09:23 PM
XJ39 El'Diablo, la Nov 5 2008, 08:22 PM, a spus:
Sasiul are o singura " buba " ...e cam gros pentru scara asta, grosimea asta o intlanesti la modele mai mari. Totusi el poate fi folosit cu destul succes daca setezi suspensia spate mai moale.
Daca doresti sa experimentezi mai mult, incearca sa tai pur si simplu sasiul de la " coada " din spate si ataseaza printr-un " T bar " sau " H plate " un suport de motor de la Mini Z...daca treci sambata pe la sala, poate ai sansa sa vezi un astfel de model pe circuit. Acest model are variator si RX separat, servo mai rapid si abia astept sa-i vad performantele.
In USA, oamenii deja au inceput sa experimenteze cu brushless cu aceste modele asa ca....
Pana la urma toate se fac in China, including Mini Z, difera doar calitatea lucraturii si a materialelor. Chiar daca Iwaver sau Xmods sunt concepute bine, daca CTC -ul nu-si face datoria, tot avantajul oferit de design se anuleaza. Asa ca pana s-or apuca Xray sau Serpent de aceasta scara, nu prea ai de ales.
Calitatea si simplitatea MIni Z -urilor, precum si puterea de marketing a lui Kyosho alaturi de sustinerea din partea marilor producatori de piese " after market ", au facut din MR02 cel mai vandut model din lume la scara 1/28 .
Exista cativa producatori mici prin tari ca Elvetia, Suedia care produc platforme 1/28 calitate Xray, dar pretul este pe masura si sunt foarte putini cei care cumpara aceste modele, asa ca din punctul asta de vedere, Kyosho Mini Z MR02 este greu de invins.
Postat 05 November 2008 - 09:45 PM
multumesc mult pentry reply-uri si rabdare
as avea o alta intrebare ce acumlatori recomanzi pentru iwaver ca la simensiunea AAA am gasit doar ansmann la 800mah pentru astfel de aplicatii si deasemenea un incarcator universal gen ansmann xMove Deluxe e bun de ceva ca am un buget limitat .
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
Postat 05 November 2008 - 10:12 PM
XJ39 El'Diablo, la Nov 5 2008, 09:45 PM, a spus:
as avea o alta intrebare ce acumlatori recomanzi pentru iwaver ca la simensiunea AAA am gasit doar ansmann la 800mah pentru astfel de aplicatii si deasemenea un incarcator universal gen ansmann xMove Deluxe e bun de ceva ca am un buget limitat .
Ca in fiecare Sambata, sunt la sala dupa ora 10 am.
Dimensiunea AAA gasesti multe modele in magazinele din Bucuresti. Recomand Camelion 1100 Mah sau Sanyo 1000 Mah dar si Eneloop. Ca si incaractor recomand Maha 900. Daca esti la buget redus, cauta la magazinele de electronice, oferte de incarcatoare cu acumulatori.
Postat 06 November 2008 - 10:48 AM
XJ39 El'Diablo, la Nov 5 2008, 09:45 PM, a spus:
Gasesti la Real AAA Sanyo de 1000 mah. Eu i-am testat si sunt cei mai buni. 2 buc 24.9 lei
Postat 06 November 2008 - 07:12 PM
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
Postat 14 July 2009 - 05:32 PM
Poate sa-mi spuna cineva daca exista cauciucuri care sa permita acest lucru?
Postat 02 August 2009 - 12:50 AM

Ajutor

Acest topic e inchis