@ Valteras
Hai ca m-am enervat si eu....poate bag doua servouri in Spatz si vi-l dau la trinta sa va vad cum il convingeti sa zboara.... :D Sau daca nu modelu' atunci cosciugul acela lacuit in care il tzin....hehe
Rascalul acela sa stii ca imi place mult de tot! Este motorizat termic dupa cum am vazut. Am avut ocazia saptamina trecuta, motiv pentru care nu v-am mai stresat pe forum, sa dau buzna intr-un Conrad Electronic chiar in Berlin. Dupa ce am descoperit si eu ce inseamna un magazin de specialitate pe la Deutschland m-am cam lecuit de Conrad caci e scump si nu prea bogat in sortimente dar nu am putut sa fac fata ispitei fiindca hotelul in care locuiam era construit taman peste magazin....nashpa!
Bintuiam ca un aeroholic ( Copyright ZOD ), si nu am reusit sa ma reculeg caci gasisem peste 20 de modele plus fro 3-4 modele de ventilatoare pe raft. Eram obisnuit cu magazinul des frecventat "din provincie" asa ca m-a socat ceea ce am gasit la "capitala".... :D
Deci, unde vroiam sa ajung defapt...au existat vreo 3-4 modele de trainer si acrobat motorizate electric. Se vede o tendinta spre a motoriza electric cu motoare performante, cu sau fara reductor, modele tipic pentru motoare termice. Vorba unui tip de la un flugtag din Germania, " ce se mai vaita asthtia cu planoarele lor...termica, termica, eu folosesc termica Sanyo..." si tipul avea un motoplanor cu brushless si 20 de elementi de 2,4 A....
Curind ma va lovi si pe mine fumul unui termic dar deocamdata tind spre motorizare electrica din motive de...simplitate, asa ca ma voi da mai repede la o turbina intubata sau brushles decit sa dau la pala ca si Marinarul pe filmul de la RR... :lol:
Apropo! Ce mai stiti de Bogdanel Stancu cu aripa cu turbina? A reusit manevra sau tace fiindca isi cauta modelul pe-acolo unde cirtitza isi are locul?
materiale folosite peste foam
Postat 19 February 2004 - 09:15 PM
Nu a cazut aripa cu turbina, am avut probleme de comunicatii si a trebuit sa-mi schimb calculatoru'
Oricum, nu am fost multumit: ia viteza prea incet, asa ca trebuie lansata tare; nu prinde viteza pe care o scontam si (din problemele aratate mai sus), nu am putut sa intreb producatorul de motor daca pot pune10 celule in loc de 8 (si alea bolnave :D ). E un proiect de aripa delta si atunci o sa mai vedem noi.
Deci nu tac de tot, gandesc. Unde mai pui ca am avut si de calatorit (prin minunata patrie viscolita) de m-am saturat...
Oricum, nu am fost multumit: ia viteza prea incet, asa ca trebuie lansata tare; nu prinde viteza pe care o scontam si (din problemele aratate mai sus), nu am putut sa intreb producatorul de motor daca pot pune10 celule in loc de 8 (si alea bolnave :D ). E un proiect de aripa delta si atunci o sa mai vedem noi.
Deci nu tac de tot, gandesc. Unde mai pui ca am avut si de calatorit (prin minunata patrie viscolita) de m-am saturat...
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.

Ajutor