Indoor 2009 Concurs indoor
Postat 13 December 2008 - 09:28 PM
Misto si zborul si tandemul si filmarea si muzica (chiar daca as fi preferat niste zgomote de motoare pe fundal)... Cine-s protagonistii?
P.S. poate reuseste deshakerul din virtual dub sa scape de vibratia camerei in fuga dupa modele...
Postat 13 December 2008 - 10:11 PM
Kriminel, la Dec 13 2008, 09:28 PM, a spus:
Misto si zborul si tandemul si filmarea si muzica (chiar daca as fi preferat niste zgomote de motoare pe fundal)... Cine-s protagonistii?
P.S. poate reuseste deshakerul din virtual dub sa scape de vibratia camerei in fuga dupa modele...
protagonistii ie io si cu zod
Postat 13 December 2008 - 10:29 PM
(unde ie ma butonu de edit ???)
Postat 14 December 2008 - 12:25 PM
Numai ca nu le pot descarca, pe moment.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 14 December 2008 - 01:13 PM
aici e link-ul direct catre primul film pt aia ce au tzava...
http://aero.pub.ro/f..._13-12-2008.avi
Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 14 December 2008 - 01:14 PM
Postat 19 December 2008 - 05:29 PM
Primus, la Dec 19 2008, 05:27 PM, a spus:
Va exista si o competitie de heli, macar ceva basic?
Mersi
Eu nu stiu nimic de heli si din cate am discutat cu dragos nici nu cred ca va fi. Dar intrebam pt ca ei au ultimul cuvant.
Postat 19 December 2008 - 07:43 PM
ZOD, la Dec 19 2008, 05:22 PM, a spus:
Stii cum e vb. aia: Daca-i ordin, cu placere :lol: Mie-mi place programul de avansati, pt. ca nu stiu sa fac nici-o figura din el. :lol:
Asa ca daca voi invata macar una bucata figura, tot am castigat ceva. In fond si la urma urmei e vb de experienta pe care o capeti.
Postat 22 December 2008 - 05:02 PM
o sa revin zilele viitoare cu descrierea detaliata a fiecarei figuri si modul in care se de/puncteaza fiecare figura, si in plus cu cateva consideratii referitoare la mansa de free-style.
Citeaza
1 DECOLARE
2 OPT CUBAN REVERS
3 VIRAJ 180 IN CUTIT
4 LOOP TRIUNGHIULAR
5 RANVERSARE CU 1/2TONOU IN URCARE,IESIRE PE SPATE
6 CERC PE SPATE
7 HUMPTY-BUMP CU INTR.PE SPATE
8 OPT ORIZONTAL
9 JOBEN CU 1/4 TONOU PE URCARE SI COBORIRE
10 1/2 TONOU IN 4 TIMPI(PRIMI DOI TIMPI)
11 VIRAJ 180 PE SPATE
12 HOVER CU FATA LA NOI
13 ATERIZARE
Reguli generale de arbitraj si evaluare pentru Indoor 2009.
 Modelele admise in concurs nu trebuie sa depaseasca 500 g;
 Nu se permit timere automate preprogramate pe statii , piloti automati,etc ;
 Fiecare concurent are obligatia de a avea un helper ;
 Fiecare concurent are dreptul la o incercare in fiecare mansa ;se considera incercare momentul in care arbitrii dau permisiunea concurentului sa decoleze ;
 Fiecare manevra acrobatica va fi notata de catre arbitri cu note intre 0 si 10,cu incremente de 0,5 puncte,exceptand decolarea si aterizarea care vor fi notate ori cu nota 0 ori cu nota 10 ;
 Spatiul aerian de zbor este delimitat de podea,tavan si lateralele salii de zbor cu luarea in considerare a liniei de siguranta (linia pe care sunt pozitionati arbitrii) pilotii nu au voie sa depaseasca aceasta linie de zbor ;
 Modelele vor fi inspectate si aprobate pentr zbor indoor de catre organizatori si comisia de arbitrii ;in cazul in care acestia considera ca modelul nu indeplineste criteriile de siguranta ,nu ii vor permite pilotului sa decoleze ;
 In cazul in care comisia de arbitrii considera ca zborul concurentului devine periculos pentru asistenta ,acestia vor da instructiuni pilotului pentru a ateriza imediat .
Executarea manevrelor acrobatice :
 manevrele acrobatice din program se vor executa in cadrul unui zbor neintrerupt,si in ordinea descrisa de organizator ;
 directia de decolare este la latitudinea pilotului ;
 pilotul are dreptul la 1 minut pentru a decola din momentul in care i se da dreptul la start ;
 daca in timpul unei figuri acrobatice modelul atinge podeaua,tavanul,peretii sau trece de linia de siguranta ,acea manevra acrobatica va fi notata cu nota 0 (zero) ;
 in timpul unui zbor fiecare pilot are dreptul sa incerce o singura data fiecare figura acrobatica descrisa in program ;
 modelele trebuie sa decoleze de pe sol neasistate (nu se permit decolari de tip hand-launch) ; daca un suprafata de comanda/subansamblu al modelului se desprinde in timpul zborului,sau ramane blocat pilotul va fi instruit sa aterizeze imediat si vor fi notate doar figurile executate ;
 Durata maxima a zborului va fi de 5 minute ;pilotul va fi punctat doar in limita celor 5 minute .
Coeficienti dificultate figuri Indoor 2009 :
Figura/ K
Decolare/ 2
OPT CUBAN REVERS/ 4
VIRAJ 180 IN CUTIT/ 4
LOOP TRIUNGHIULAR/ 5
RANVERSARE CU 1/2TONOU IN URCARE,IESIRE PE SPATE/ 4
CERC PE SPATE/ 3
HUMPTY-BUMP CU INTR.PE SPATE/ 3
OPT ORIZONTAL/ 4
JOBEN CU 1/4 TONOU PE URCARE SI COBORIRE/ 4
1/2 TONOU IN 4 TIMPI(PRIMI DOI TIMPI)/ 4
VIRAJ 180 PE SPATE/ 3
HOVER CU FATA LA NOI/ 5
ATERIZARE/ 2
Postat 22 December 2008 - 07:31 PM
ZOD, la Dec 22 2008, 06:57 PM, a spus:
Citeaza
nu 100%
e un proiect de discutat,asa cum am scris mai sus.
Postat 22 December 2008 - 09:26 PM
Postat 22 December 2008 - 11:08 PM
Jobenul va diferentia pilotii. Eu l-as pune nici mai mult nici mai putin decat 7 pct. As lua 1pct de la decolare( ce-mi trebe 2 pct atata timp cat daca nu reusesc sa decolez nu particip; ca nu pot lansa din mana) si 1pct de la aterizare( adica fac programul si nu sunt in stare sa aterizez?)
Si as mai lua 1 pct de la 8-ul orizontal. Care e cotat cu 4 pct in timp ce cercul inversat are 3pct. Cred ca-s similitudini intre cele 2 manevre. La cercul inversat dai intr-un singur sens de directie, dar esti pe spate, iar la 8-ul orizontal te joci in ambele directii, dar esti pe fata . Au grad de dificultate la fel asa caci ar trebui punctate la fel.
Oricum, asta e punctajul maxim pt. figura, ca daca apar derapaje sau pete de ulei, din pct se mai scade. Si atunci nu-i pacat ca jobenul sa ajunga sa fie punctat ca o decolare? Adica daca eu stiu sa decolez, voi lua acelasi punctaj cu un joben chinuit?
Postat 22 December 2008 - 11:17 PM
Oricum daca decolezi si aterizezi fara sa faci manevrele (implicit jobenul) vei avea punctaj slab pentru ca si cei care il fac (mai mult sau mai putin corect) vor decola si ateriza ca tine :D
Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 22 December 2008 - 11:18 PM
Postat 23 December 2008 - 05:32 AM
Kriminel, la Dec 22 2008, 11:17 PM, a spus:
Oricum daca decolezi si aterizezi fara sa faci manevrele (implicit jobenul) vei avea punctaj slab pentru ca si cei care il fac (mai mult sau mai putin corect) vor decola si ateriza ca tine :D
corect ce spune calin.
coeficientii de dificultate au fost preluati din FAI/F3P valabil 2008.asta nu inseamna ca sunt batuti in cuie.la sedinta tehnica o sa lamurim tot impreuna cu organizatorul.
Postat 23 December 2008 - 12:12 PM
Pentru a veni in intampinarea numeroaselor intrebari si aspecte neclare legate de desfasurarea concursului, a fost intocmit regulamentul cadru de desfasurare.
Bineinteles ca acesta nu va multumi/nemultumi in aceeasi masura pe toti concurentii, insa acesta va sta la baza desfasurarii in cat mai bune conditii a evenimentului.
Aspectele neprecizate in prezentul regulament vor fi preluate din discutiile din cadrul acestui subiect si impreuna cu juriul, organizatorii vor intocmi o anexa care va fi postata pana la data de 5 ian 2009.
Fisiere atasate
-
AEROPOWER_INDOOR_CHALLENGE_2009.pdf (356.93K)
Number of downloads: 362
Postat 24 December 2008 - 05:38 PM
Filmul, codificarea Aresti sunt la F3P-A si m-au lasat fara aer, inima si stomac.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 05 January 2009 - 07:03 AM
Citeaza
Pentru mansa de free-style, concurentii din clasa MASTER vor pregati un program liber ales
de max. 4 min. Figurile prezentate in program vor fi stabilite de fiecare concurent, de
asemenea insiruirea acestora in cadrul programului va fi liber aleasa. Lista cu figurile ( fara
ordinea lor) care vor fi realizate in cadrul acestei manse vor fi inscrise pe o foaie A4 si va fi
predata arbitrilor inainte de inceperea mansei. Arbitrii vor face aprecierile/punctajul pe
aceste foi si vor urmarii daca au fost realizate toate figurile inscrise.
Au timp arbitrii sa caute pe foaie ce manevra fac eu acuma? As propune ori scrierea in ordine a figurilor executate ori anuntarea lor inaintea executiei.
Postat 05 January 2009 - 04:08 PM
Kriminel, la Jan 5 2009, 07:03 AM, a spus:
pai mai ai timp sa anunti figura inainte sa o faci?? eu zic ca o sa fie o buba cu mansa de freestyle...tre sa o rezolvam cat mai curand ca sa stim si noi cu ce ne pregatim
Postat 05 January 2009 - 04:44 PM
-fiecare concurent va tipari la imprimanta A4 cu litere mari ,numele si prenumele,si ordinea figurilor scrise de tipar cu litere mari,sa poata fi citite cu coada ochiului;
-de asemenea in aceasta mansa, va fi evaluat zborul in intregimea lui ,nu figurile in parte;
-nu se aplica regula de la impuse unde nu aveti voie sa atingeti podeaua sau peretii,ramane regula valabila doar pentru linia de siguranta (un hover cu o atingere cu directia de sol va face impresie mai buna decat hover-ul fara atingere) ;nu se aplica regula de la impuse unde modelul trebuie sa decoleze/aterizeze neasistat...se poate termina programul cu prindere in mana;
-pentru cei care doresc sa evolueze pe fond muzical,pentru nota maxima se recomanda ca melodia sa contina si un ritm mai alert ,si un ritm mai lent iar zborul sa fie sincronizat cu ritmul muzicii,adica figurile acrobatice/3d sa urmareasca firul melodic.
-in rest imaginatia voastra de piloti o sa va aduca puncte multe. :rolleyes:
o sa revin a.s.a.p. cu modalitatea de evaluare si depunctare a figurilor de la mansa impusa.regulile vor fi clare si fara echivoc,publice pentru toata lumea a.i. sa evitam discutiile.
Postat 05 January 2009 - 05:03 PM
SILVIU66, la Jan 5 2009, 04:44 PM, a spus:
-fiecare concurent va tipari la imprimanta A4 cu litere mari ,numele si prenumele,si ordinea figurilor scrise de tipar cu litere mari,sa poata fi citite cu coada ochiului;
Silviu as dori sa mai discutam chestia asta..
Te invit sa te uiti la cateva programe profi de freestyle ( F3P AM )
http://www.youtube.c...h?v=voS6XgPvN-E
sau
http://www.youtube.c...h?v=Ux497FTW_5M
sau
http://www.youtube.c...h?v=JVvcdDxf8ZU (mai ales la secunda 16 pana la 20 )
Sa presupunem prin absurd ca as putea sa fac asa ceva (ar fi chiar cool dar nu pot) .. probabil ca nu nu intru in concurs ca nu am ce hartie sa iti dau nu ? Sa presupunem ca nu stiu eu sa fac hartia aia.. poti sa imi faci tu una.. macar cu primele 30 secunde
Inca odata.. ar trebui discutata treaba asta...
Si constat io ca freestyle-ul (F3P AM) se tine pe durata a 2 minute nu 4 ...