Indoor 2009 Concurs indoor
Postat 20 November 2008 - 01:17 PM
se face un tur jumate de pista..decolezi, iei altitudine, si mentii pana ajungi la viraju 4 cand e in fata ta...Acolo cobori, dupa viraju patru. cobori pana la inaltimea in care intrii in figura
asa mi s-a spus...eu ce am gresit ? ca exact asa am facut
Postat 20 November 2008 - 01:51 PM
florin100%, la Nov 20 2008, 01:17 PM, a spus:
Am inteles, pana dupa virajul 4. Dar de unde incepi sa menti h? inainte de vir1?
Eu zic ca in aeromodelism nu ar trebui spart turul de pista in 4 viraje. Doua largi pe capete sint de ajuns. 1+2 si 3+4
Postat 20 November 2008 - 03:37 PM
citez din regulile de arbitraj pentru decolare (ca altceva nu prea exista) : " until the end of the straight line ,after the first 90 deg turn,the model must climbing all the way", zice regulamentul de indoor.asta e tot.
de aici putem adapta/interpreta totul.dar totusi daca zice prima linie dreapta de dupa primul viraj de 90 de grade....inseamna ca sunt 4 viraje.
nu mi-a placut deloc (artistic vorbind-de zborul simulat -vimeo-florin100%) ,ca a facut un tur de pista si exact in fata "publicului" a pierdut 1,5-2 m din nivelul de zbor - dar nu se poate depuncta conform regulamentelor oficiale-deci florin NU a gresit, asa cum am scris mai sus.
In alta ordine de idei, pentru ca Aeropower Indoor este o competitie privata organizatorii/concurentii au ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste regulile pentru (de)punctare.
Postat 20 November 2008 - 04:43 PM
SILVIU66, la Nov 20 2008, 03:37 PM, a spus:
citez din regulile de arbitraj pentru decolare (ca altceva nu prea exista) : " until the end of the straight line ,after the first 90 deg turn,the model must climbing all the way", zice regulamentul de indoor.asta e tot.
de aici putem adapta/interpreta totul.dar totusi daca zice prima linie dreapta de dupa primul viraj de 90 de grade....inseamna ca sunt 4 viraje.
nu mi-a placut deloc (artistic vorbind-de zborul simulat -vimeo-florin100%) ,ca a facut un tur de pista si exact in fata "publicului" a pierdut 1,5-2 m din nivelul de zbor - dar nu se poate depuncta conform regulamentelor oficiale-deci florin NU a gresit, asa cum am scris mai sus.
In alta ordine de idei, pentru ca Aeropower Indoor este o competitie privata organizatorii/concurentii au ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste regulile pentru (de)punctare.
Mie mi-a placut.
Postat 20 November 2008 - 10:52 PM
Pana acum n-a zis nimeni ca e F3P 100%. Sau e? Nu are nicio importanta din punctul meu de vedere, doar sa stiu ce se cere.
PS
Artistic e sec filmuletul. Daca incerca sa-l faca pe viu iesea mai real. Nu neaparat in sala, si afara in curte intre pomi se poate.
Mai bine spune-ne cum ai salvat video de pe AFDP.
Aceasta postare a fost editata de Red Sky: 20 November 2008 - 10:56 PM
Postat 21 November 2008 - 09:31 AM
Postat 21 November 2008 - 01:44 PM
Focke, la Nov 21 2008, 09:31 AM, a spus:
Bruckman.. Asta spune tot :
http://www.youtube.com/watch?v=WCMZDlQ9tqE...feature=related
Postat 21 November 2008 - 03:34 PM
Deci alt impuls sa ma duc si eu pe clasic. Inafara de cercul si optul din centru pistei restul virajelor le voi lua clasic. Asa mi se pare normal.
Cat despre programul freestyle sincer nici n-am stiut nimic pana acum :unsure:
Numai bine,
Calin
Postat 21 November 2008 - 05:14 PM
Postat 21 November 2008 - 06:46 PM
Focke, la Nov 21 2008, 05:14 PM, a spus:
La ce anume te-ai gandit cand ai zis ca trebuie sa dai arbitrilor un program ? Trebuie repetat ? Ar trebui discutat dinainte.. daca pui problema ca trebuie dat un program.. inseamna ca trebuie sa te antrenezi serios ca sa poti sa il reproduci de cate ori e nevoie.
Daca asa e spune dinainte ca sa ne stabilim o rutina .. macar in simulator.
Postat 21 November 2008 - 10:48 PM
Concursul de F3P va avea 3 manse. Cele 3 manse vor fi punctate individual( M1,M2,M3) si se va face o media aritmetica (M). Proba de free style va fi si ea punctata individual (F). Nota finala va fi formata din 70% din M si 30% din F.
Astept si parerile voastre.
Aceasta postare a fost editata de Focke: 21 November 2008 - 10:53 PM
Postat 03 December 2008 - 06:28 PM
1. Un domn profesor de la UPB mi-a spus ca se poate aranja cu imprumutatul salii pentru un weekend.
2. Programul poate fi exact cel propus de Aeropower pentru 2009, cu acordul (participarea, sau sub tutela) lor.
Nu ma angajez eu sa fac marea cu sarea. Dar daca avem sala un weekend, ne intalnim acolo pur si simplu si le zburam ca la concurs, in ordine, cate manse reusim.
Daca sunt unii care sa arbitreze, e foarte bine, daca nu, aproape la fel de bine. Totul e sa evoluam ca la concurs.
Luati-o ca pe o provocare.
La UPB totul ar putea sa fie cu voluntariat, la fata locului.
Daca cineva (club de exemplu) vrea sa ia sub tutela intr-un fel intalnirea, poate sa o faca.
Doritori sunt?
Timpul e scurt si trebuie sa ne grabim. Weekendul asta nu se mai poate, eventual urmatorul?
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 03 December 2008 - 06:55 PM
mvpricop, la Dec 3 2008, 06:28 PM, a spus:
1. Un domn profesor de la UPB mi-a spus ca se poate aranja cu imprumutatul salii pentru un weekend.
2. Programul poate fi exact cel propus de Aeropower pentru 2009, cu acordul (participarea, sau sub tutela) lor.
Nu ma angajez eu sa fac marea cu sarea. Dar daca avem sala un weekend, ne intalnim acolo pur si simplu si le zburam ca la concurs, in ordine, cate manse reusim.
Daca sunt unii care sa arbitreze, e foarte bine, daca nu, aproape la fel de bine. Totul e sa evoluam ca la concurs.
Luati-o ca pe o provocare.
La UPB totul ar putea sa fie cu voluntariat, la fata locului.
Daca cineva (club de exemplu) vrea sa ia sub tutela intr-un fel intalnirea, poate sa o faca.
Doritori sunt?
Timpul e scurt si trebuie sa ne grabim. Weekendul asta nu se mai poate, eventual urmatorul?
Macar ca antrenament ... imi e ca daca ne concuram ne incingem si facem praf .. si in ianuarie la sfarsit stam si ne uitam :) .
E vorba tot de sala aia ?
Intre timp mi-am facut si io avionu.. nu l-am testat nu stiu inca daca motorul trage dar asa a iesit
http://www.flightadd...?g2_itemId=4074
In prima parte sunt testele de frezat pe niste depron verde.. In ultima pagina vedeti ce a iesit.
Francezu de la care am cumparat Aito se jura ca asa cum l-am facut io iese la 120 g.. io l-am cantarit pe al meu si are 165 g.. si chiar nu mai stiu ce sa mai scot din el... Ar mai fi undeva la 8-10 g din diverse dar nu iese la 120 g nici mort.. Oricum.. sunt multumit de ce a iesit.
Mai fac unu la fel dar cu un motor mai puternic.. in caz de asta nu trage bine .
Postat 03 December 2008 - 09:17 PM
cat despre usurat, la 120 de grame nu are cum sa iasa...Evolutionu meu frezat, cantarit cu pack cu tot are 135 gr (am mai scos 5 gr din fiecare pack ca avea in total 140gr), iar Aito nu are cum sa iasa mai usor decat asta pt ca are arpile mai mari ca suprafata si fuselaju mi se pare mai mare. deci nu are cum...Plus ca io am frezat tot avionu, iar acolo unde e frezat am lasat o foita mica de depron (practic vezi prin el :rolleyes: )
@mvpricop: despre sala io pot sa merg cu avionu de antrenament ca nu ma doare daca il rup...
Aceasta postare a fost editata de florin100%: 03 December 2008 - 09:18 PM
Postat 03 December 2008 - 10:10 PM
Multe zboruri absolut senzationale, pe la campionate prin lume se fac in sali ca la Politehnica - fara tribune.
Iar daca ne aducem aminte de Chiajna 2008, putini au fost cei care au iesit din verticala terenului de joc.
Si eu tot cu model de antrenament vin, verde, ca numai d'asta am....
Ar fi bine sa se mentina o lista, sa zicem asa:
Florin100%
Stefan - nu e membru RHC
mvpricop
Aceasta postare a fost editata de mvpricop: 03 December 2008 - 10:11 PM
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 04 December 2008 - 10:48 AM
Sambata 13 decembrie, intre orele 10 si 14 avem sala. Cine vine, vine.
Pentru duminica nu se poate imprumuta sala.
Sambata, mai vedem la fata locului daca si cum putem lungi programul.
Nu se mai poate vorbi de un concurs, pentru ca timpul nu e de ajuns, dar ne putem testa modelele si pe noi.
Reguli normale:
1. Incaltari curate, separate.
2. Zburam pe rand.
3. incercam sa stam pe marginea salii.
4. Incercam sa nu facem mizerie prea mare.
Recomandari:
1. Sa avem fiecare acumulatori suficienti si incarcati sau cate un acumulator cu Pb, ca sa nu depindem de prizele lor si de prelungitoarele unora si altora.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 07 December 2008 - 01:12 PM
Accesul la sala de sport a fost facut de catre dl. prof. Petrisor Parvu de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala de la UPB.
Exista o organizatie numita EUROAVIA, a studentilor in domeniu din Europa. Au si niste proiecte legate de modele RC, asta ne-a adus oarecum aproape.....
Competitia organizata de Aeropower este foarte binevenita, dar in mod normal trebuie sa fie precedata de alte competitii suport (de calificari - daca suntem prea multi), sau pur si simplu intalniri de zbor. Cum astea lipseau (pentru majoritatea), am zis ca se poate face ceva cu UPB. Daca un concurs nu se poate, atunci o intalnire de zbor, in care sa ne pregatim cat de cat, se poate.
De partea cealalta si Fac. Ing. Aerospatiala are interesul sa aduca studentii in zona asta a modelismului, pentru ca este foarte educativa.
Prin urmare, avem un poster de la Euroavia, impreuna cu dorinta d-lor de a avea un eveniment anual, daca zburatorii vor raspunde pozitiv (cat mai multi) sambata viitoare.

Dupa cum observati, evenimentul are un nume: INDOOR ELECTRIC RC FLY-IN.
Pentru cei din Bucuresti, o intalnire de 4 ore este buna, dar pentru cei din orase mai departate, nu stiu. N-as vrea sa fie dezamagiti.
Oricum, toata lumea e binevenita si luati-o ca actiune suport pentru concursul din ianuarie.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 07 December 2008 - 03:05 PM
Primus, la Dec 7 2008, 01:53 PM, a spus:
Sunt cu ochii pe urmatoarele intalniri.
Pai n-ai pierdut nimic!
E vorba de sambata viitoare!
Daca n-ai, comanda sau fa repede un depron, fa-l si-l incerci acolo!
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 13 December 2008 - 06:53 PM
Enjoy.
Postat 13 December 2008 - 07:45 PM
Postat 13 December 2008 - 08:31 PM
ZOD, la Dec 13 2008, 06:53 PM, a spus:
Enjoy.
Imagini miscatoare, nu?
Postat 13 December 2008 - 09:02 PM
Una peste alta a fost frumos si pot spune ca am prins gustul indoor-ului.
Multumiri pt. accesul in sala.