Configuratie incepator
Postat 31 August 2008 - 03:48 PM
Sant incepator.
Dupa ce am studiat forum-ul, mi-am ales echipamentul pe care as vrea sa invat sa pilotez:
avion : CESSNA 182 cu eleroane, fara telecomanta - stiu ca este recomandat EASY STAR-ul (in simulator cessna e destul de manevrabil)
telecomanda: E-fly 100C cu 6 canale.
Pot folosi terenul din Politehnica pentru antrenament ?
Telecomanda si receptorul au integrat si cristalul ce selecteaza canalul ? Sau trebuie sa il iau separat ?
Telecomanda este buna de ceva ? Pe net parerile erau impartite.
Din cate am inteles, aeromodelul este realizat din masa plastica -> poate fi usor reparat ?
In aeromodel incape si un acumulator de capacitate mai mare ? (NiMh , 3300 mA) sau un LiPo
Care este durata de zbor cu acumulatorul standard ?
Care este durata de utilizare a telecomenzii ?
Astept recomandarile dumneavoastra.
Postat 31 August 2008 - 06:00 PM
De studiat ai studiat dar ai ales gresit, Cessna 182 cea din polistiren nu e tocmai buna pt inceput (nici mai tirziu). Chiar daca o remotorizezi brushless tot e destul de rapid si instabil. Cel mai sigur mergi pe un motoplanor Easy Glider (e mare si stabil) Arcus sau Graupner JuniorS. Sint stabile usor de invatat si au toate comenzile ca la avioane.
Radiocomanda ia mai bine una second dar buna Graupner MX12 sau Futaba 6EXA, nu vei regreta.
Un alt avantaj la planoare e ca poti pune un acc mare de 2-3000mah sau unul mic doar pt receptie si il zbori nemotorizat la panta chiar si o ora.
Bafta la cumparaturi si zbor!
P.S. Nu te zgirci la inceput ca vei cheltiu mai mult dupa...
Postat 31 August 2008 - 06:08 PM
dr.ace, la Aug 31 2008, 07:00 PM, a spus:
sustin!
ia-ti un easy star. te duce un pic mai mult dar e foarte rezistent si usor reparabil. avioanele cu motor in bot daca pica veritcal , cam adio motor(sau pana il refaci dureaza). si o sa pice crede-ma :unsure:
terenul din politehnica. e bun. dar zbori mult mai bine pe camp unde nu o sa trebuiasca sa te gandesti la copaci sau cine stie ce obstacole care sunt in poli, ai spatiu practic nelimitat de aterizare. daca bate vantul , copacii si cladirile creeaza turbulente mari la nivelul solului. eu in politehnica am inceput. urcat de cateva ori prin copaci :blush:
Aceasta postare a fost editata de hash84: 31 August 2008 - 06:12 PM
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ |
| Hash84 |______________ \______====== )-+
| | ~~~|/~~ |
\------------------------/ ()
Postat 31 August 2008 - 06:41 PM
Dupa ce l-am zburat, nu l-as mai incadra la categoria asta...
...Radiocomanda ia mai bine una second dar buna Graupner MX12 sau Futaba 6EXA, nu vei regreta.
Sau Hitec, Multiplex
...P.S. Nu te zgirci la inceput ca vei cheltiu mai mult dupa...
Aprob !
Postat 31 August 2008 - 11:42 PM
Daca pe viitor locatia ta de joaca va fi poli ia-ti un Fasst in 2.4GHz. In 35 si 40 MHz risti sa ai interferente.
Pana la urma totul se reduce la cati bani ai si la cat timp liber ai pt inceput.
Bafta
Aceasta postare a fost editata de typer: 31 August 2008 - 11:48 PM
"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
Postat 01 September 2008 - 12:21 AM
-terenul din poli nu e indicat pt moment datorita turbulentelor, interferentelor, copacilor si nu in ultimul rand al copiilor care stau in locul de aterizare pe langa tine; langa Clinceni sunt niste campuri cu balarii tocmai bune de picat in ele :rolleyes:; un al loc unde eu ma mai duc este pe centura, de pe autostrada spre Pitesti te duci catre Domnesti si este super locul - spatiu cat vezi cu ochii.
-un pic cam scump, dar recomandarea mea este un Futaba 2.4Ghz 7CP; nu ai nevoie de quartz.
-poate fi usor reparat, doar in cazul in care nu rupi suportul motorului.
-eu am pus pe el un motor brushless + accu Lipo 1300mAh si zbor intre 25-35 minute; NiMh e greu, deci un LiPo de 1300 e ok.
-la cessna durata e intre 7-15 minute a celui NiMh.
Easy Star nu are eleroane.
Bafta.
"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
Postat 01 September 2008 - 12:36 AM
Aceasta postare a fost editata de Gregorius_Syth: 01 September 2008 - 12:38 AM
Postat 06 October 2008 - 11:19 AM
Hyperlite Floss 3.0 FPV racer
Multiplex Funglider FPV plane
Postat 06 October 2008 - 01:54 PM
Ervin, la Oct 6 2008, 12:19 PM, a spus:
daca incepi cu shock flyer o sa te lasi la fel de repede pe cit ai inceput.
Asculta si tu de ai mai batrini.
Ez glider zboara singur daca-i bine centrat si setat .....
Postat 06 October 2008 - 06:11 PM
Stima si respect
Postat 07 October 2008 - 09:23 AM
A, si sa nu uit: cu o statie in minim 6 canale (ca in general de pe-aici incep sa aiba functii mai avansate) te poti juca elegant la Easy Glider / Arcus si cu flapsuri / spoilere. E o adevarata placere...

Ajutor

Raspuns nou
Citare Multipla